Luk

Grønning sikrede Viborg et point i intens kamp

| 1. Division | 26 kommentarer

Infoboks

Hobro - Viborg FF 1-1
1. division
53' 1-0 Mads Hvilsom
82' 1-1 Sebastian Grønning

Sebastian Grønning udlignede til slut, da Viborg spillede 1-1 i åbningskampen i 1. division på udebane mod Hobro, der fik annulleret to mål.

Superliga-nedrykkerne fra Hobro tog imod Viborg i åbningskampen i 1. division torsdag aften.

Der var lagt op til et brag af en kamp mellem to klubber, der begge forventes at blande sig i oprykningskampen i den kommende sæson. 

Hobro skal jagte en hurtig retur til Superligaen, mens Viborg skal forsøge at følge op på seneste sæson, hvor de fik en flot andenplads.

I kampens start ville begge hold fremad, og det førte til et højt tempo med masser af optræk til chancer.

Viborg var de første, som var rigtigt farlige. Tobias Bech fik bolden i højre side og tog et enkelt træk ind i banen, hvor han fyrede af med venstreskøjten.

Den kunne Hobro-målmand Adrian Kappenberger kun halvklare, hvorefter Sebastian Grønning var tæt på at kunne sætte returbolden i kassen.

Derefter var det Hobro, der kom til et par muligheder, og efter 22 minutters spil fik hjemmeholdet bolden i nettet. Desværre for dem blev målet annulleret, da Frederik Brandts afslutning blev ramt af Mads Hvilsom, der stod i klar offside-position.

I stedet kom Viborg igen tæt på. Younes Bakiz, der var meget livlig i kampens indledning, sendte en afslutning efter det lange hjørne, men en Hobro-fod fik blokeret afslutningen ud til hjørnespark.

Kort efter var Tobias Bech, der søndag fik debut for U19-landsholdet, igen tæt på med sit farlige venstreben.

Det sidste kvarter af første halvleg var lidt mere afdæmpet end starten på opgøret, og ingen af holdene fik scoret. Derfor stod det 0-0 i pausen.

I starten af anden halvleg kom Hobro foran.

Et hjørnespark fra højre side blev slået dybt ind i det lille felt. Viborgs keeper Can Dursun ikke kunne komme ud til den, og så landede bolden for fødderne af Mads Hvilsom, der lidt tilfældigt fik bakset den ind over stregen. 1-0 til Hobro.

Ti minutter senere var Bakiz igen tæt på noget, men det løb ud i sandet. I stedet strøg Hvilsom afsted i den anden ende, og så måtte Tobias Bech trække en nødbremse lige på kanten af straffesparksfeltet.

På det efterfølgende frispark fik Viborg clearet et ellers farligt indlæg ud til hjørne, der ikke førte til noget.

Efter 73 minutter modtog Viborgs Sebastian Grønning bolden i Hobro-feltet med ryggen til målet. Hårdt presset vendte han rundt og sendte en afslutning afsted, som sneg sig forbi venstre stolpe via en Hobro-fod.

På det efterfølgende hjørnespark var endnu engang ikke meget, Viborg manglede for en udligning, da et hovedstød røg snært forbi.

Viborg pressede generelt hårdt på for en udligning i kampens sidste tyve minutter, mens Hobro hele tiden truede på omstillinger. 

Efter 82 minutters spil kom udligningen fortjent.

Viborg broderede sig flot igennem i venstre side, hvorfra den blev chippet over til bageste stolpe. Her stod Sebastian Grønning klar, og han headede bolden helt op i krydset. 1-1 med otte minutter tilbage.

I kampens slutfase gik begge hold benhårdt efter sejren, hvilket gav en meget livlig afslutning.

Først var Viborg meget tæt på i det 87. minut, hvorefter Hobro pressede på med et par farlige hjørnespark. Ligesom på deres mål sparkede de hjørnesparkene meget tæt på Can Dursun i målet, der havde utroligt svært ved at komme ud i feltet.

På det tredje hjørnespark i træk fik Hobro bolden i nettet, men dommeren dømte frispark til Can Dursun, da han mente, der blev gået for hårdt til keeperen.

Minuttet efter faldt bolden ned til Jeff Mensah i Hobro-feltet, og han afsluttede resolut, men sparket gik lige forbi.

Det betød, at Hobro styrtede afsted i jagten på sejren i den anden ende, men heller ikke hjemmeholdet havde held med at få puttet bolden i kassen. 

I kampens sidste sekunder sendte Viborg et langt indkast ind i feltet, som blev forlænget, men Adrian Kappenberger fik fat i den og lagde sig på bolden. 

Det var det sidste der skete i kampen, og dermed endte den meget højintense kamp 1-1.

 

 

 

 

 


Af Jonas Nielsen

26 kommentarer

Ayelads 20:53          
Eeeeehhhh
bruger 133349 20:56          
Uheldigt Hobro. Sidste mål skulle ikke have været underkendt. I suppen havde det talt.
forcaVFF 21:01          
Ok start på udebane. Hobro er Fandme et primitivt hold, men det passer nok meget godt til 1. Division. De bliver tophold. Så må vi håbe vff får lukket bedre ned i bagkæden.
Badbonez 21:04          
1-1 mod Hobro hvem havde troet det var hverdags kost for VFF for 10 år siden....:dybt skuffende
GameOn 21:08          
1-1 er vel et fair resultat. Jeg tror også der er frispark, det ligner at Brix med sin venstre arm blokerer målmanden og låser hans venstre arm. Dommeren kunne så have gjort det lidt lettere for sig selv hvis han havde dømt frisparket på det første hjørne for der holdt Brix meget klart fast i målmanden med begge arme
Perh61 21:09          
Suk, suk, suk........!
Heller ikke i denne sæson lykkedes det Viborg at hente en sejr i første kamp. Og de var ikke uheldige med at få det ene point med hjem til domkirkebyen. Hobro burde have vundet den kamp. Men hvis bare Mensah havde ramt den bold ordentligt kort før tid, så havde vi vundet kampen. Men når nu det ikke kunne være anderledes må vi jo nøjes med et point. Men jeg må sige, at hvis ikke holdet henter sejre i starten af sæsonen, så kan vi lige så godt ændre målsætningen om oprykning. Og det må være sidste udkald i år, hvis ikke vi alle skal miste modet og troen på at Viborg nogensinde igen skal blive en del af det fine selskab. Indkøb af flere profiler er nok en nødvendighed for at nå i mål.
dgh1896 21:14          
@badbonez
For 10 år siden, i sæsonen 2010/11, endte Viborg med samme point-antal som Hobro i 1. Division. De indbyrdes kampe endte 0-0 og 2-0 til Viborg. Jeg er i øvrigt ikke sikker på hvorfor det er relevant hvor Hobro var for ti år siden - holdet har rykket sig meget siden da. Det kan man til gengæld ikke sige om dig - du vrøvler videre som du plejer.
Fredag 25. september