Luk

Grønt lys i Schweiz: Basel får 25.000 tilskuere

| Super League | 0 kommentarer

Infoboks

Young Boys - Lausanne
Super League (27/01)
Oddset 1,37 4,90 6,90
bet365 1,36 5,25 7,00

De schweiziske myndighederne har givet grønt lys til tilskuere på stadion fra 1. oktober, hvor stadions må fylde to tredjedele af kapaciteten.

Flere europæiske lande er så småt begynde at lukke tilskuere ind på stadion igen, og i Schweiz er der onsdag blevet truffet en beslutning fra myndighederne.

Regeringen har således besluttet, at fodboldklubber får lov at lukke to tredjedele af tilskuerkapaciteten ind fra 1. oktober.

Det betyder, at Basel må lukke over 25.000 tilskuere ind på St-Jakob Park, mens Young Boys får lov at huse omkring 20.000 fans på Stade de Suisse.

Sundhedsminister Alain Berset har ifølge Reuters slået fast, at alle tilskuere skal have mundbind på, ligesom der kun sælges siddepladser. Udebanefans må ikke komme ind.

Lige nu lyder reglen på maksimum 1.000 tilskuere som en del af Schweiz corona-restriktioner, men fra 1. oktober åbnes der altså markant op.

- Denne beslutning giver klubberne et nyt perspektiv. Vi håber, at der igen kommer humør på lægterne, siger det schweiziske fodboldforbunds direktør, Claudius Schäfer, til SRF.

Han understreger samtidig, at fans, der bryder reglerne, får karantæne fra stadion.


Af Sara Margren
Mandag 25. januar
Søndag 24. januar