Luk

Grundige overvejelser bag Backman-comeback

| 3F Superliga | 4 kommentarer

Infoboks

AGF - OB
Superligaen Grundspil (27/09)
Bet25 1,95 3,70 3,75
YouBet 1,95 3,75 3,75
bet365 1,90 3,40 4,00

Niklas Backman fik mandag aften sin første Superliga-kamp siden februar, da han erstattede Frederik Tingager i AGF-forsvaret. Det var der en særlig grund til, fortæller David Nielsen.

AGF's 30-årige svenske kaptajn Niklas Backman var mandag aften tilbage i startopstillingen for AGF for første gang siden februar.

Ved siden af Backman spillede Jesper Juelsgård i midterforsvaret, hvorfor Frederik Tingager måtte en tur på bænken, og den konstellation lå der grundige overvejelser bag, fortæller David Nielsen.

- Juelsgård er venstrebenet og har været en af vores bedste spillere i hele 2019. Det var selvfølgelig en svær beslutning, men vi ville gerne have Backman på banen og Juelsgårds venstreben til at spille bolden op med, så det var sådan, det var, siger Nielsen.

I mandagens kamp mod SønderjyskE holdt AGF for første gang nullet i denne sæson, og det havde Backman stor andel i.

- Han spillede en stor rolle i det. Han er den leder på banen, som han er, og han har ikke været med til hverken at spille uafgjort eller at tabe, og det var også med det in mente, at vi valgte at bringe ham.

- Vi holder nullet, så det kan ikke være mere tilfredsstillende det, de lavede dernede, så det var godt.

Backman har siddet ude de første fire runder af Superliga-sæsonen, og det er med fuldt overlæg fra AGF-lejren.

- Vi har kørt ham stille og roligt i gang, og vi har også holdt ham tilbage. 

- Han er vores klubkaptajn, og det siger også lidt, at vi har spillet fire runder uden ham for at være sikker på, han er 100 procent. Han har trænet godt og gik ind og leverede en super indsats i dag.

Backman har spillet 81 kampe for AGF indtil nu.

KØB BILLETTER TIL AGF's KOMMENDE HJEMMEKAMPE HER!


Af Jonas Dalgård
Mandag 21. september