Luk

Grytebust valgte FCK: Har slet ikke fortrudt

| 3F Superliga | 5 kommentarer

Sten Grytebust har altid følt sig berettiget til spilletid i FCK, hvor han havde håbet på langt mere, men nordmanden har overhovedet ikke fortrudt sit skifte, siger han.

Efter at have vundet Det Gyldne Bur som årets målmand i både 2017 og 2018 havde Sten Grytebust næppe regnet med, at han skulle blive reservemålmand i FC København.

Det blev ikke desto mindre tilfældet ret kort tid efter skiftet til FCK fra OB i sommeren 2019.

Mandag fik 31-årige Grytebust sin første Superliga-kamp i sæsonen, da han vogtede buret i 2-1-sejren over Randers, og det var nordmandens blot 16. kamp for FCK på altså snart to år.

Den begrænsede spilletid har dog ikke som sådan fået Sten Grytebust til at overveje at søge væk fra FC København, fortæller han til bold.dk.

- Ikke sådan direkte. Min situation har været, som den har været, men jeg skal helt ærligt sige, at jeg altid har følt mig berettiget til at spille. 

- Jeg har altid følt, at jeg har en god mulighed for at spille, i og med jeg har mine kvaliteter, og derfor har jeg aldrig ønsket mig væk fra FCK. Det har jeg ikke, siger Grytebust til bold.dk.

Havde du regnet med at spille mere?

- Det er klart, at jeg havde håbet på flere kampe. Det skal jeg ikke lægge skjul på, men sagen er, som den er, og jeg arbejder stenhårdt, så forhåbentlig får jeg vendt situationen. Det må vi se.

Har du på noget tidspunkt fortrudt, at du tog til FCK?

- Det har jeg overhovedet ikke, fastslår Sten Grytebust.

Ny førstekeeper

Karl-Johan Johnsson har længe været førstevalg i FC København, men efter kampen mod Randers sagde cheftræner Jess Thorup, at Grytebust i øjeblikket er førstevalg, fordi han spillede kampen mod kronjyderne.

Den norske keeper satser på, at Randers-kampen var starten på en lang periode med fast spilletid.

- Forhåbentlig er det det. Træneren gav mig chancen nu, og jeg kommer fra to meget gode uger med landsholdet. Inden landsholdspausen var alle lidt trætte af situationen her i FCK, fordi vi havde tabt kampen lige inden, så forhåbentlig skulle vi bringe lidt mere energi og spille en god kamp, og så må vi se, hvad der sker fremover.

- Jeg har fået at vide i lang tid, at det var tæt på, at det er close og alt det der, og at jeg har gjort det rigtig, rigtig godt i lang tid, siger Grytebust.

Keeperen lægger ikke skjul på, at det har været skuffende at sidde så meget på bænken.

- Det siger sig selv. Jeg er landsholdsspiller, og der er gået lang tid, men al kredit til trænere og målmandstrænere, som har formået at holde mig oppe og ikke mindst min familie og tre børn. 

- Specielt i denne svære tid, hvor jeg ikke har været i Norge siden januar 2020, så det er en svær tid væk hjemmefra, så det er klart, jeg har fået meget støtte, siger Sten Grytebust, der blot har sin allernærmeste familie i Danmark.

Sten Grytebust har kontrakt til udgangen af 2022 i FC København.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Martin Schmidt
Mandag 19. april
Søndag 18. april