Luk

Guldgyser: Jon Dahl og Malmö er mestre igen

| Allsvenskan | 12 kommentarer

Malmö FF har netop vundet Allsvenskan for 22. gang i klubbens historie, da 0-0 i hjemmekampen mod Halmstad var nok til at holde AIK bag sig.

På sidste spilledag var det endnu ikke afgjort, om Malmö eller AIK ville snuppe guldet, men Jon Dahl Tomassons tropper havde de klart bedste kort på hånden.

Før hjemmekampen mod bundholdet Halmstad havde Malmö nemlig to points forspring til AIK, så et enkelt point ville sikre guldet til Malmö, med mindre konkurrenterne fra Stockholm samtidig smadrede Sirius med mindst 11 mål.

Måljagten startede forfærdeligt for AIK, der hurtigt kom bagud både 0-1 og 0-2 hjemme på Friends Arena.

To scoringer af Nicolas Stefanelli fik dog AIK tilbage i kampen, så det stod 2-2 ved pausen, og to minutter inde i anden halvleg fuldendte Stefanelli sit hattrick og sendte AIK på 3-2.

Med udsigten til en AIK-sejr krævede det nu blot et enkelt mål til Halmstad, før at pokalen ville skifte hænder, for længere sydpå var det stadig uafgjort.

MFF havde ikke formået at veksle et overtag til scoringer, så det var nervøst til det sidste for danskerklubben, der havde Lasse Nielsen og Søren Rieks i startopstillingen og skiftede skadesplagede Anders Christiansen ind små 20 minutter før tid.

Det lykkedes dog aldrig Halmstad at score, så Malmö kan juble over sit andet mesterskab i træk med Jon Dahl Tomasson ved roret.

AIK endte med at slå Sirius med 4-2 efter en sen scoring af Henok Goitom, og hovedstadsklubben ender derfor også på 59 point, men Malmö vinder altså mesterskabet takket være en klart bedre målscore.


Af Martin Schmidt

12 kommentarer

Kilgaron 16:58          
Utroligt at tilskuerne fik lov til at stå på sidelinien de sidste 5 minutter. Der manglede dommeren sgu lidt nosser.
a j o o b a 17:01          
En vigtig detalje, så rykkede Halmstad ned. Degerfors scorede 5 minutter før tid i deres kamp og så havde Halmstad ikke meget af tid at gøre godt med. Jovist Malmø er jo så rækkens bedste hold, men når Halmstad ikke går mere efter sejren, ja så går det galt til sidst

AIKs argentiner lavede hattrick. Han kom tilbage til AIK efter han havde forladt dem i 18´ hvor de senest vandt guld - havde været en god historie for ham og AIK hvis de havde snuppet det
kimjen 17:02          
Tillykke til Jon og Co..
Super spændende afslutning, hvor matchbolden skiftede ejer et par gange i løbet af de sidste runder.
Forhammeren 17:04          
Halmstad rykkede ikke ned men skal spille med Helsingborg om en plads.
Cerezo 17:06          
Det var ikke baseret på dagens kamp man vandt mesterskabet, men set over en hel sæson er det fortjent og man skal huske på at Malmö også har haft et noget hårdere program end konkurrenterne de sidste fem måneder med europæiske kampe i først fire CL-kvalifikationsrunder og dernæst i gruppespillet. Tillykke med mesterskab nr. 22 til Malmö og de mange danskere.

Lidt absurd at se Halmstad stå dybt og forsvare sig i troen på at de kunne bruge ét point til noget i flere minutter efter at Degerfors havde bragt sig foran mod Östersund. Nu venter der en gyser i form af et dobbeltopgør mellem Helsingborg og Halmstad i playoff om den sidste plads i næste års Allsvenskan.
TractorBoy88 17:11          
Det er alligevel vildt nok, at ende tredjesidst og så alligevel være det hold, der lukker næstfærrest mål ind i ligaen.
Jake4 17:18          
Kæmpe tillykke til Malmø. Flot at være bedst på trods af et hårdt europæisk program.
Onsdag 19. januar