Luk

Gytkjær fravalgte Bundesliga og La Liga

| Serie C | 17 kommentarer

Infoboks

Christian Gytkjær havde tilbud fra blandt andet Bundesligaen og La Liga og tror fuldt og fast på en fremtid på landsholdet efter sit skifte til ambitiøse Monza.

Landsholdsangriberen Christian Gytkjær fik i denne uge sin fremtid på plads, da han rykker fra Lech Poznan til den italienske Serie B-klub AC Monza på en fri transfer.

Gytkjær erkender, at han for få måneder siden ikke kendte meget til klubben, men da han først havde talt med Monza-bossen Adriano Galliani, som har en lang fortid i storklubben AC Milan, var han ikke i tvivl. 

- Det lå vel ikke i kortene til at starte med, at jeg skulle til Monza, for som så mange andre danskere kendte jeg ikke så meget til klubben, men da jeg først kom herned, var jeg ikke i tvivl, siger Gytkjær til bold.dk. 

-  Det er nogle vigtige mennesker, som er i klubben, og de folk, man har med at gøre, som for eksempel Galliani, er meget overbevisende. Det er et sindssygt fedt projekt, de har gang i. 

-  Ambitionsniveauet er tårnhøjt. De er ikke bange for at melde deres høje ambitioner ud, og de er heller ikke bange for at betale det, det koster, siger angriberen om Monza, som med klubejer Silvio Berlusconi i spidsen angiveligt har et budget, som svarer til klubber fra den bedste halvdel i Serie A.

Var udsigten til en fed kontrakt med til, at du valgte Monza frem for andre klubber?

- Altså, jeg vil ikke sige, at jeg tog herned af rent økonomiske årsager, men jeg kan da godt sige, at jeg ikke har fået en dårlig kontrakt, siger Gytkjær med et grin. 

- Der har været interesse fra alle steder. Bundesligaen, La Liga, den tyrkiske liga, Holland, Belgien og Frankrig, og der har også været deciderede tilbud fra Østen.

- Havde jeg kun valgt for pengenes skyld, havde jeg valgt at tage derud. De ved godt, at der skal lidt mere i posen for, at det bliver aktuelt, men posen var aldrig stor nok til, at jeg følte, det var dét værd.

- Det handler også om livskvalitet. Hernede kan jeg spille i et fedt fodboldland, bo et fedt sted i Milano i et dejligt klima, være en del af et fantastisk fedt projekt med nogle sindssygt dygtige mennesker, så hele pakken var sindsygt attraktivt.

- Ingen i klubben lægger skjul på, at vi skal i Serie A næste år. Der er ingen alternativer til det. Det bliver med fuld fart fremad, og det glæder jeg mig vildt til at være en del af.

Kan du forstå, hvis folk tænker, at det er uambitiøst at rykke til Serie B, hvis man havde muligheder i for eksempel Bundesligaen og La Liga?

- Ja, det kan jeg, men jeg mener også, at det så skyldes, at folk ikke kender til dette projekt og ved, hvem der står bag det.

- Folk skal have lov til at have deres mening. Jeg er 30 år, så det er ikke første gang, jeg oplever, at folk mener, jeg burde gøre noget andet. Det har jeg intet problem med, for jeg er virkelig glad for mit valg. 

- Det bliver sindssygt spændende og fedt at være en del af.

Danmark ikke aktuelt nu

Christian Gytkjær har i løbet af det seneste års tid været sat i forbindelse med mange klubber, også fra Skandinavien. 

For Gytkjær var en tilbagevenden til dansk fodbold dog ikke aktuelt her og nu. 

- Det har været en løbende proces at finde en ny klub, og Monza er en af de klubber, som har været inde i billedet længe. 

- Jeg ville jo også gerne undersøge tingene nærmere og se, hvad der kom af muligheder, og derfor slog jeg heller ikke til over for dem med det samme.

- Men Monza har fulgt mig længe og også været i Polen og se mig, og jeg havde egentlig tænkt på, at jeg ville vente lidt længere med at træffe et valg, men da det først blev lidt mere seriøst med Monza, var jeg ikke i tvivl.

Nåede du at få konkrete tilbud fra danske klubber?

- Jeg vil tro, at mange af de tilbud, der kom, stoppede hos min agent Michael Johansen, og danske klubber var ikke prioriteten. 

- Michael og jeg har haft mange samtaler om mine ambitioner og mål, så han har selvfølgelig godt vidst, hvad der har været aktuelt for mig.

- Jeg er ikke 24 år længere og havde nogle andre ting, jeg gerne ville, og noget af det var at blive ude nogle år endnu.

- Der har derfor sikkert været mange flere ting, end hvad jeg har hørt om, for der har selvfølgelig været godt mede interesse, når jeg har gjort det rigtig godt i Polen og har kontraktudløb.

Landsholdet stadig en prioritet

Christian Gytkjær frygter ikke, at skiftet til den næstbedste italienske række betyder, at han får sværere ved at komme på landsholdet under Kasper Hjulmand.

- Jeg har da haft landsholdet i overvejelserne, og det gælder især i forhold til interessen fra Østen og andre mere eksotiske steder. Jeg har prioriteret at blive i Europa, så muligheden for landsholdet stadig var der.

- Jeg har ellers bare prøvet at mærke efter i maven, hvad der føltes rigtigt, og jeg har ikke valgt tingene for landsholdets skyld, men for min egen skyld.

- Det er en ambitiøs klub, som forhåbentlig skal spille med i toppen af Serie B, så hvis jeg præsterer og scorer mål, kan jeg ikke se, hvorfor jeg ikke skulle være inde i billedet på landsholdet.

Du frygter ikke, at dit skifte til Serie B kan mindske chancen for at komme med til næste sommers EM?

- Det er da muligt, det ikke er den bedste række i Italien, men jeg tror sgu ikke, der er ret stor forskel på toppen af Serie B og den polske række eller Superligaen, så derfor skal man ikke snakke det for meget ned.

- Det er en fed klub og en fed række, siger Gytkjær til bold.dk. 

Christian Gytkjær har spillet ni A-landskampe og scoret fem mål. 


Af Mikkel Nøhr

17 kommentarer

bruger 164642 13:23          
Det sku et dårligt valg i forhold til EM og kan vel kosten ham pladsen
Tropico 13:28          
Nu er der også en hel sæson til, og mængden af angribere er ret stor. Hjulmann har nok større fidus til en Ingvartsen end Gytkjær - med god grund, da han havde ham i FCN, hvor han scorede mål på samlebånd. Cornelius og Yussuf Poulsen er nok heller ikke i dårlig form til næste sommers EM, og Jonas Wind har haft en hel sæson - forhåbentlig uden skader. Jeg tror Hjulmann kommer til at satse på den lange bane med nye unge spillere, der allerede har niveau til landsholdet, når de er i bedste form. Daramy kunne også være et godt bud forudsat, at han holder et stabilt højt niveau i næste sæson, og ikke falder i niveau som den sidste håndfuld kampe har vist sig.
goldbaek7 13:43          
Bliver pisse spændende at følge Gytkjær og Monza. Fedt valg af klub og liga
Indspark med bolden 13:50          
"mængden af angribere er ret stor"

Hvis du mener rent kvantitivt, så ok, men rent kvalitativt er mængden af angribere da ret lille?

Tænker at Hjulmand som udgangspunkt fortsat spiller med 3 "angribere" -LW, CF/Striker og RW-
Og med 1 reserve per plads, giver det ca. 6 pladser i en EM trup

Og kigger vi så rundt i Europa har vi
Dolberg fast mand i Nice
Cornelius fast mand i Parma
Skov fast mand i Hoffenheim
Jørgensen fast mand i Feyenoord
Gytkjær (fast mand? i Monza)
Braithwaite (i bedste fald) rotations spiller i Barcelona
Poulsen rotations spiller i RB Leipzig
Ingvartsen rotations spiller i Union Berlin
(Dog sat helt af holdet til sidst)
Skov Olsen reserve i Bologna

Det er 9 spillere i udlandet, heraf er de 5 (inklusiv Gytkjær pt.) relativ fast mand
-Jørgensen og Cornelius har det med at være skadet

Oh hvad så? Plaffe ministeren fra FCM (som ikke kan komme på holdet) eller en Wind, der måske nok har potientiale, men det er stadigvæk Superligaen?
-Wind kænper også lidt med skader

Kan ikke se, at det er ret stort?
Triple I 13:52          
Tropico:

Glem Daramy, FeNGer eR MegET BeDrE. Hvad har Cornelius eller Nicolai Jørgensen nogensinde bevist på landsholdet? I de to år Jonas Wind har været professionel har han sammenlagt været skadet i et ud af de to år. Prøv at være lidt mere farvet.

Vil da selv sige at Gytkjær er et bedre bud end nogen af dem du nævner hvis man kigger på indbyrdes statistikker både på klub og landshold. Gytkjær har bevist en målnæse som ingen af dem du nævner har (pånær Wind). Hvis Gytkjær formår at rykke op i serie A med det her hold og med en god portion mål fra hans side, så er han da til hver en tid mere oplagt.
Mdeden 13:53          
Kan kun have forståelse for Gytkjærs valg. God løn og ambitiøst projekt.
Nightmaremoon99 14:28          
@Indspark

Jeg ved godt at 4-3-3 har 3 angribere men jeg synes nu alligevel at det er lidt fjollet at blande wings som Skov Olsen og Skov ind i debatten om hvilke angribere der skal udtages til landsholdet
Det er jo mest spidsangriberen (9´eren) som er problemet
Synes vi er fint besat på fløjene hvis vi teller en spiller som Poulsen som højre fløj som han spillede under Hareide
Tirsdag 4. august