Luk

Haaland sikrede smal sejr over Luxembourg

| Venskabskampe | 5 kommentarer

Infoboks

Norge - Luxembourg 1-0
Venskabskamp
90' 1-0 Erling Haaland

Ståle Solbakken og det norske landshold mødte onsdag aften Luxembourg i en testkamp, der blev afgjort af en sen Erling Haaland-scoring til 1-0.

Norge skal som bekendt ikke til EM, men alligevel er Ståle Solbakkens landshold for tiden samlet til to testkampe mod Luxembourg og Grækenland.

Onsdag stod Luxembourg på menuen, og her trak Norge til allersidst det længste strå, da Erling Haaland afgjorde kampen med en sen 1-0-scoring.

Solbakken havde flere af sine allerstørste profiler med fra start, da Haaland og Alexander Sørloth dannede frontduo, mens Jens Petter Hauge og Martin Ødegaard var med på midtbanen, men de kunne altså længe ikke sparke hul på Luxembourg.

Norge var gennem kampen mest på bolden, men kunne kun notere sig for et spark indenfor målrammen, da kampen rundede de 90 minutter.

Til sidst blev en bold dog sparket frem. 

En Luxembourg-forsvarer mistimede sit indgreb, og det udnyttede Haaland til at løbe dybt og sikker, som han er, sparkede han bolden forbi keeperen og i mål til 1-0.

Det skulle blive kampens resultat, og dermed tog Ståle Solbakken sin tredje sejr af fire mulige som norsk landstræner.

Det er hidtil blevet til to sejre mod Montenegro og Gibraltar samt et nederlag til Tyrkiet i VM-kvalifikationen. Søndag møder Norge Grækenland i en ny testkamp.


Af Jonas Dalgård
Torsdag 21. oktober