LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Hård kamp om CL-pladserne i Europa

| International | 1 kommentar
Hård kamp om CL-pladserne i Europa
Foto: Getty Images

Infoboks

Mesterskaberne i flere af de store europæiske ligaer er afgjort, men der er fortsat hård kamp om Champions League-pladserne.

Mens mesterskaberne er ved at være fordelt i de bedste ligaer i Europa, er der fortsat hård kamp om Champions League-pladserne rundt omkring.

I Italien er Juventus blevet mestre, mens PSG også har genvundet titlen i Frankrig. Desuden er Barcelona snublende tæt på endnu et mesterskab i Spanien.

I England og Tyskland er der dog fortsat hård kamp om titlen, da Manchester City og Liverpool er i duel i Premier League, mens Bayern München og Dortmund kæmper i Bundesligaen.

Fælles for alle fem ligaer er dog, at kampen om pladserne i næste sæsons Champions League fortsat er hård og tæt.

Vi zoomer ind på scenarierne i de forskellige ligaer her:

Premier League - England:
Tottenham ligger nummer tre med 70 point og ligger dermed lunt i svinget med tre point ned til Chelsea på fjerdepladsen. Chelsea har 67 point.

Arsenal ligger nummer fem med 66 point, mens Manchester United ligger nummer seks med 64 point. Der er kun et enkelt indbyrdes møde tilbage mellem CL-aspiranterne, da Manchester United søndag får besøg af Chelsea.

I England kan der opstå et scenarie, hvor nummer fire ikke får en plads i Champions League.

Hvis Tottenham vinder Champions League, men slutter uden for top fire, og Arsenal eller Chelsea vinder Europa League, men også slutter uden for top fire, får Manchester United eksempelvis ikke en plads i Champions League, hvis holdet ender på fjerdepladsen.

Det skyldes, at der maksimalt kan være fem klubber fra samme liga med i Champions League i samme sæson, og at Tottenham og Arsenal eller Chelsea kvalificerer sig i tilfælde af sejre i CL og EL.

La Liga - Spanien:
Barcelona, Atletico Madrid og Real Madrid tager sig af top tre, men flere hold kæmper om fjerdepladsen.

Getafe ligger ganske sensationelt på fjerdepladsen lige nu med 55 point, det samme antal som Sevilla og med to point ned til Valencia. Athletic Club er med 49 teoretisk stadig med i kampen om fjerdepladsen. Der resterer fire runder af La Liga.

Bundesligaen - Tyskland:
Bayern München og Dortmund dyster fortsat om mesterskabet, mens RB Leipzig ligger lunt til at snupep tredjepladsen.

Flere hold kæmper dog om den Champions League-givende fjerdeplads, som Eintracht Frankfurt i øjeblikket tager sig af.

Gladbach, Hoffenheim og Bayer Leverkusen kan dog alle nå at snuppe den fra Frankfurt, ligesom Werder Bremen og Wolfsburg matematisk også har mulighed for det.

Serie A - Italien:
Juventus har sikret sig mesterskabet, og dermed den ene af de fire italienske pladser i Champions League.

Herefter følger Napoli med 67 point, hvilket ikke har sikret dem matematisk endnu, men det er svært at se en afslutning på sæsonen, hvor Carlo Ancelottis mandskab ikke slutter mindst i top fire. De har således fire kampe mod hold fra den laverede ende af tabellen i de sidste fem runder.

Inter ligger på tredjepladsen med 61 point, og det er trods et pænt hul ned til fjerdepladsen næppe helt nok til at vide sig sikker på mindst top fire, så Milano-klubben skal holde dampen oppe i de kommende uger, hvor de møder Juventus, Udinese, der kæmper hårdt for at undgå nedrykning samt den allerede nedrykkede bundprop Chievo, der kan spille frit og senest slog Lazio på udebane.

Omkring fjerdepladsen ligger nu fem seriøse bejlere - Milan (56), Atalanta (56), Roma (55), Torino (53) og Lazio (52).

Atalanta, Roma og Torino er de mest formstærke af dem hold lige nu, og der venter flere meget spændende indbyrdes opgør som Torino-Milan og Lazio-Atalanta i de kommende uger, og Juventus får desuden stor indflydelse på Champions League-ræset, da de møder Inter, Torino, Roma og Atalanta i de kommende fire runder.

Ligue 1 - Frankrig:
PSG har snuppet mesterskabet endnu en gang og dermed den ene af de to direkte Champions League-pladser i Ligue 1.

Andenpladsen er fortsat ikke helt afgjort. Lille ligger lunt i svinget, men Lyon på tredjepladsen kan fortsat nå at stjæle den i slutspurten.

Tredjepladsen giver Champions League-kvalifikation, og her ligner Saint Etienne den eneste reelle udfordrer til Lyon, selvom Marseille matematisk også har muligheden.


Af Mikkel Nøhr

1 kommentar

langetå 14:52          
Hvis begge europæiske turneringer vindes af engelske hold og de 2 hold ender som nummer 5 og 6 i PL, så er der ingen CL til nummer 4 i PL.

Det kommer nok ikke til at ske
Mandag 27. maj
Søndag 26. maj