Luk

Hård skæbne for Kirkeskov og polske mestre

| Champions League | 0 kommentarer

Mikkel Kirkeskov spillede hele kampen, da de polske mestre, Piast Gliwice, efter et 2-1-nederlag mod BATE Borisov røg ud af CL-kvalifikationen.

Det blev 1-1, da Mikkel Kirkeskovs polske mesterklub Piast Gliwice mødte BATE Borisov på udebane i det første opgør i CL-kvalifikationens 1. runde.

Så da Jakob Czerwinski efter 21 minutter af onsdagens returkamp gjorde det til 1-0 efter et indlæg fra Cesar Joel Valencia Castillo og en vundet hovedstødsduel i feltet, var polakkerne på fin kurs mod avancement til 2. runde.

Piast Gliwice dominerede det hviderussiske mesterhold i både boldbesiddelse og chancer, men 10 minutter før tid slog lynet ned.

Piast-keeper Frantisek Plach begik straffespark, da han forsøgte at stoppe en angriber i feltet og klodset ramte ham i hovedet med sine arme.

Sparket blev sikkert omsat til 1-1 af Hervaine Moukam, og så var alt lige, og forlænget spilletid lurede.

Et par minutter før den ordinære spilletids udløb gjorde BATE dog det onde ved hjemmeholdet, da Zakhar Volkov oversprang det polske forsvar og pandede et frispark i kassen til slutresultatet 2-1.

Piast Gliwice og Mikkel Kirkeskov, som spillede hele kampen, er dermed ude af CL-kvalifikationen med et samlet nederlag på 2-1.

Også Riga FC er ude efter to gange 0-0 mod irske Dundalk og et nederlag i straffesparkskonkurrence.

Ungarske Ferencvaros er videre efter 3-2-sejr på udebane over bulgarske Ludogorets, det blev 5-3 samlet til ungarerne, mens rumænske CFR Cluj er videre efter hjemmesejr på 3-1 over FC Astana, samlet bliver det 3-2 til rumænerne. 


Af Thor Carlskov
Søndag 15. december