Luk

Halvsløje Esbjerg snuppede femte sejr i træk

| 1. Division | 16 kommentarer

Infoboks

Esbjerg fB - Kolding IF 2-0
1. division
55' 1-0 Joni Kauko
75' 2-0 Yuri Yakovenko

Trods en halvsløj indsats formåede Esbjerg at snuppe sin femte sejr på stribe i 1. division, da Joni Kauko og Yuriy Yakovenko scorede målene i 2-0-sejren over Kolding.

Esbjerg skulle torsdag aften forsøge at tage fem sejre på stribe, da Kolding IF kiggede forbi i 1. division.

De vestjyske værter var blandt andet uden Jakob Ankersen, og Esbjerg lod da også til at mangle sin offensiv-profil, der sad ude med karantæne.

Esbjerg havde store problemer med at skabe noget offensivt, og der var ikke meget at berette om i kampens indledning, hvor hverken Kolding eller Esbjerg kom frem til de store chancer.

Der skulle gå godt tyve minutter, før de få tilskuere skulle få lidt spænding at varme sig på, og da Kolding havde tegningen til kampens første store chance i en kontra, men Niels Letorts flade centring blev clearet i Esbjerg-forsvaret.

Få minutter senere tvang Koldings Adam Jakobsen Mads Kikkenborg i Esbjerg-målet til en stærk redning, og det virkede til, at Esbjerg var en anelse rystet, og der vestjyderne begik mange fejl.

Men Koldings chancer inspirerede Esbjerg til at skabe sin første mulighed, da unge Zean Dalügge snød Koldings offside-fælde og kom alene igennem. Dalügge missede dog, og så fortsatte de to hold ved 0-0.

Esbjerg viste i momenter bedre takter, men det skulle ikke blive til scoringer, hvorfor de to hold gik til pause uden scoringer.

Efter 53 minutter fik sidste rundes hattrick-helt Oliver Drost en stor mulighed for at bringe Kolding foran, da han blev sendt afsted i en omstilling, men skarpheden udeblev og Kikkenborg reddede i Esbjerg-målet.

I stedet kunne Esbjerg ud af det blå fejre en scoring, da Joni Kauko efter 55 minutter samlede en løs bold op og sendte bolden i kassen tæt under mål. Dermed Esbjerg på 1-0, selv om Kolding var det bedst spillende mandskab.

Esbjerg fortsatte efter scoringen med at være ovenpå, og Kolding havde svært ved at gøre sig farlig mod Esbjerg-defensiven, hvor særligt Rodolph Austin spillede en brandkamp.

Det tillod Esbjerg at lukke kampen med 15 minutter igen, da netop indskiftede Yuriy Yakovenko kom først på et strålende indlæg, og så headede Esbjerg-ukraineren Esbjerg på 2-0. 

2-0 skulle blive kampens resultat, og dermed er Esbjerg nu på andenpladsen i 1. division med fire point op til Viborg. Kolding er nummer 10.


Af Jonas Dalgård

15 kommentarer

XTBL 21:13          
Esbjerg spillede ikke specielt godt, men for pokker hvor er den halvfede kommentator (læs; Jesper Thygesen) bare kritisk over for EfB... Tror faktisk det gjorde rigtigt ondt på ham at de til sidst vandt - hvilket iøvrigt var fuld fortjent!
7000 FCF 21:24          
Vil du have, at han skal rose dem, når de jo spillede elendigt, indtil de fik scoret. Syntes i øvrigt heller ikke, det er ok, at genere folk på deres udseende.
XTBL 21:37          
@7000 FCF det er nu mere generelt jeg tænker hvad angår hans Esbjerg kritiske tilgang... Omkring udseende så ved jeg ikke hvad du hentyder til? Man kan sagtens være smuk selvom man er fedladen, hvilket jeg i øvrigt har ret til at kommenterer, da dette ikke er naturligt, og selvforskyldt! Præcist som det ikke burde være naturligt at Esbjerg spiller dårligt, hvilket den halvfede også konstant kommenterer...
Skjold99 21:40          
XTBL: Du forstår da at få dig selv til at fremstå som en komplet idiot!
A. Jensen 22:18          
hvilket jeg i øvrigt har ret til at kommenterer, da dette ikke er naturligt, og selvforskyldt!
Haha, sikke et ræsonnement :)

OT. Selvom spillet ikke kører for vestjyderne for tiden er det sgu fedt at Esbjerg hænger på i toppen. De er savnet i Superligaen.
Mac2907 04:54          
Rystende lavt, og ganske enkelt uanstændigt at kommentere en kommentators korpus. Hold dig venligst til at være kritisk iht. fodbolden, alt andet er irrelevant og udstiller en afsender som en underfrankeret keyboard-warrior.....
XTBL 07:01          
Ha ha -
Mandag 25. januar
Søndag 24. januar