Luk

Hamalainen tror på udlandet - åben for Lyngby

| Superligaen Grundspil | 5 kommentarer

Infoboks

Jammerbugt FC - Lyngby
NordicBet Liga (30/07)
bet365 5,50 4,00 1,50

Brian Hamalainen vil gerne blive i udlandet, men udelukker heller ikke Lyngby, hvor han træner med for tiden.

Venstrebacken Brian Hamalainen står uden kontrakt, efter aftalen med Dynamo Dresden denne sommer er udløbet, og Hamalainen holder sig for tiden i gang i Lyngby.

Hamalainen har en fortid i Superliga-klubben, som han desuden er medejer af, og mens han kalder det usandsynligt, at han laver en aftale med klubben, udelukker han det heller ikke.

- Jeg har en fin dialog med Lyngby, så jeg træner med indtil videre og holder mig i gang. Det er en super mulighed for mig, siger Hamalainen til bold.dk.

- Det er svært at svare på, om det kan blive til mere, men pt. kigger Lyngby nok ikke på en spiller til den position, da de har Patrick Da Silva, mens Adam Sørensen kommer tilbage fra en skade på et tidspunkt, og de dermed får en god spiller mere til positionen.

- Jeg vil bestemt ikke udelukke, at jeg kan se mig selv spille i Lyngby på et tidspunkt, men det er nok ikke så sandsynligt lige nu.

Bliver helst i udlandet

Den 31-årige back har spillet de seneste ni sæsoner i udlandet, i belgiske Zulte-Waregem og Genk samt senest tyske Dynamo Dresden.

Han håber, det bliver til flere år i udlandet, før han skal hjem til Danmark.

- Jeg er åben for alt, for det skal man også være i denne situation, men som udgangspunkt vil jeg gerne blive i udlandet lidt endnu. Jeg føler, at jeg stadig har nogle år mere ude, inden jeg skal til Danmark.

- Jeg udelukker ikke en dansk klub, og kommer der en interessant klub, kunne det sagtens ske, men efter syv år i Belgien, som jeg kender så godt, kunne det også sagtens blive en mulighed, siger Hamalainen, som blev far i foråret, hvilket også får indflydelse på klubvalg.

Kan spille flere positioner

Hamalainens chancer for at finde sig en ny klub, bliver formentlig ikke forringet af, at han over de seneste sæsoner har fungeret i flere forskellige systemer.

- Da jeg tog til udlandet, så jeg mig selv som en regulær back i en firebackkæde, men siden da jeg har spillet i et tremandsforsvar, både som wingback og i venstre side af midterforsvaret.

- Det kom lidt overraskende for mig, da jeg første gang skulle derned at spille, fordi jeg blev hentet som en klassisk back, men der skete nogle ændringer på trænerposten og i holdets taktik, og så blev jeg sendt derned.

- Jeg fandt hurtigt ud af, at det er en position, jeg trives rigtig godt på. Jeg kan rigtig godt lide at have bolden og kontrollere det opbyggende spil, og man har bolden mere i et tremandsforsvar, end hvis man løber rundt ude på kanten, og det passer mig rigtig godt, siger Hamalainen til bold.dk.

Brian Hamalainen spillede i 2007 til 2011 i Lyngby, hvor han blandt andet spillede 33 kampe i Superligaens 2010/11-sæson. Her var Niels Frederiksen cheftræner for Lyngby.


Af Mikkel Nøhr

5 kommentarer

Ajungsled 09:42          
Det siger man ikke nej til...gør man!???
Ajungsled 09:43          
Og Adam Sørensen skal jo længere frem på banen med den hurtighed...
UMURUM 10:07          
Hama siger det jo som det er. Lyngby har ikke råd til eller brug for at have to så gode venstrebacks i truppen som Da Silva og Hamalainen, og når Adam Sørensen kommer tilbage fra sin korsbåndsskade, så skal han jo også have en realistisk chance for at spille sig på holdet. Der går en masser rygter om at Brøndby er interesserede i Da Silva, og hvis det skulle ske, at Da Silva skifter til Brøndby (hvilket jeg virkelig ikke håber), så bør man tage nogle seriøse snakke med Hamalainen om et samarbejde, men så længe Da Silva er i klubben, så giver det ikke nogen mening at hente Hamalainen, som formodentlig også skal have en løn, der vil presse Lyngby hårdt økonomisk.
Mac2907 15:24          
Jeg har bemærket ham/set ham flere gange i 2. BL. En overraskende dygtig back, og mærkeligt at han har "gået under radaren". Han kan stort set forstærke ethvert SL-hold
44 15:52          
Hvis du har set ham som en overraskende god back i 2. Bundesliga, vil jeg meget gerne vide hvilke kampe du har set hvor han har gjort sig positivt bemærket?

Han er absolut en fin fyr, men han havde ikke niveauet til 2. Bundesliga. Alle i Dresden så ham som en kæmpe forstærkning, da der blev skrevet kontrakt med ham, men ham kommer vi sgu ikke til at savne, selv efter der er sagt farvel til 16 spillere efter nedrykningen.
Onsdag 28. juli