Luk

Hammarby smadrede svensk målrekord

| Allsvenskan | 0 kommentarer
Hammarby smadrede svensk målrekord
Foto: Getty Images

To scoringer søndag aften betød, at Hammarby nu er det hold, der på en enkelt sæson har scoret flest mål i Allsvenskan. Rekorden lyder nu på 71 mål.

Hammarby buldrer af sted i jagten på det svenske mesterskab, og sæsonen har været kendetegnet ved, at klubben har scoret et hav af mål – og søndag blev en rekord ødelagt.

Hammarby scorede således sine mål nummer 70 og 71, da Östersund blev nedlagt 2-1 søndag aften, og Stockholm-klubben slog dermed rekord.

Mads Fenger, Jeppe Andersen og resten af Hammarby-mandskabet er det hold, der på en enkelt Allsvenskan-sæson har scoret flest kasser.

Kalmar havde rekorden, før Hammarby ødelagde den søndag. Klubben scorede 70 kasser i 2008-sæsonen, hvor mesterskabet kom i hus.

- Jeg tænkte ikke over det, før du sagde det, men det er da meget sjovt, sagde Hammarby-træner Stefan Billborn ifølge fotbollskanalen.se, da han efter søndagens kamp blev spurgt ind til emnet og derefter lukkede ned for snakken.

Alt handler om at hente en sejr i sidste runde mod BK Häcken i sidste spillerunde, slår Billborn fast. Det er nemlig slet ikke sikkert, at de mange mål er nok til at hente det svenske mesterskab.

I skrivende stund fører Hammarby Allsvenskan, men Djurgården har lige så mange point og skal først spille sin næstsidste kamp mandag aften mod Örebro. Dermed kan Djurgården gå tre point foran inden sidste runde.

Både AIK og Malmö FF er også stadig inde i kampen om mesterskabet. De to mandskaber møder hinanden mandag aften, og vinderen vil stadig være i live i mesterskabskampen.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Lørdag 16. november
Fredag 15. november