LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Hareide dropper Olsens assistenter

| Danmark | 11 kommentarer
Hareide dropper Olsens assistenter
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Infoboks

Stream Danmark – Irland på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement
Åge Hareide vil sætte sit eget hold, så Peter Bonde, Torben Storm og Martin Jørgensen stopper som assistenttrænere på landsholdet.

Morten Olsen er fortid på det danske landshold, hvor Åge Hareide tager over 1. marts. Når det sker, vil der også være skiftet ud på assistenttrænerposten, hvor Morten Olsens folk skæres fra.

Peter Bonde, Torben Storm og Martin Jørgensen, der alle har fungeret som assistenter under Olsen, stopper på landsholdet, og det samme gør landsholdslæge Søren Kaalund og hans team.

- Åge Hareide har ønsket at starte på en frisk. Derfor handler udskiftningerne i staben ikke om personer, men om at få nye øjne og kompetencer med omkring holdet, siger elitechef Kim Hallberg til dbu.dk.

- Vi skylder en kæmpe tak til hele staben omkring landsholdet og særskilt til Peter Bonde for mange år som assistenttræner. I forhold til Peter Bonde er vi i øjeblikket i dialog om, hvordan situationen skal se ud frem til sommer.

Lars Høgh fortsætter som målmandstræner, mens Allan Poulsen, der varetager mange opgaver omkring holdet, også fortsætter.

DBU forventer at offentliggøre en ny assistenttræner, læge og fysisk træner inden landsholdet samles 21. marts.

Stream Danmark – Irland på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Jesper Helmin

11 kommentarer

SkiveIK 13:29          
God ide. Hvis konceptet justeres, landstræneren er skiftet og flere ændringer vil ske, så kan man lige så godt skifte assistenterne også. Så spillerne skal lære helt nye folk at kende og derved skabe en helt ny landsholds kultur, som tvinger alle spillerne til at indordne sig under nye kår.
Optimalt.
SirAlex 13:53          
Giver vist meget god mening, lad os få nogle nye kompetencer i spil.

Kunne godt tænke mig at Åge prøvede et nyt system også hvor vi spiller med to mand oppe foran og udnytter at vi generelt er godt besat i midterforsvaret og at vi er svage på backerne. Kunne være spændende at se Danmark i et 3-5-2 eller 5-3-2 system.
Et bud på en start-11 kunne være.

Schmeichel
Okore/AC Kjær Vestergaard

Wass - Højbjerg - Krohn - Fisher
Eriksen

Bendtner - Yussuf/Braithwaite
Sarl 14:31          
Med Fischers defensive mangler, får du ham forhåbentlig aldrig at se som kantspiller i en 3-5-2.
pagan 15:12          
3-5-2 kunne bestemt være interessant i forhold til materialet. Fischer kan dog ikke dække den wingback. Der må durmisi til. Angribere er jo umiddelbart vores største problem, men det gælder vel primært, når vi snakker solo angribere. Vi har faktisk flere, der kan gøre det fint i et 2-mandsangreb. Yussuf og Braithwaite kombineret med Vibe, fischer eller N. Jørgensen kunne udgøre et fint tandem i front med masser af bevægelighed, speed og dybdeløb. Bendtner er skrottet så længe han ikke kan finde fast spilletid.
Den ville også være meget fleksibel i forhold til at lave en 4-4-2 diamant, bare ved at flytte AC op på en defensiv midt.
Gascoigne 15:14          
Jeg har aldrig været stor fan af ideen med Åge Hareide som dansk landstræner, men når beslutninger er taget, kan man ligeså godt hoppe i med begge ben. Fin beslutning.

3-5-2 ser jeg dog ingen fremtid i.
Job 15:16          
@SirAlex

Ja, en spændende tanke med et moderne tremandsforsvar med f.eks. Agger, Kjær og en mere boldsikker Andreas Christensen bagerst. Ikke umuligt at de kunne lukke leddet effektivt, men så skal midtbanen måske indeholde lidt flere defensive kvaliteter end dem du nævner. Delaney eller Leon A. f.eks. - eller Andreas Christensen, der jo så ikke kan spille stopper, men der har vi jo mange andre alter (F. Sørensen, Vestergaard, Okore, Bjelland m.fl.)
Anqes 15:33          
Fin beslutning. Ingen grund til at tage gammel strøm med videre, når man gerne vil begynde en ny æra.

Mit foreslag til opstilling vil være:

Schmeichel

Okore (Ja han er midterforsvarer, men er hurtig, så synes det er værd at afprøve ham på den plads. Vi har alligevel ikke nogen. Andreas Christensen kunne også være en mulighed). Agger - Kjær - Durmisi.

Leon Andreassen (Krohn-Dehli, hvis han er skadet, så ryger Wass på kanten). - Pierre Emil

Fischer/Wass - Eriksen - Krohn-Dehli

Bendtner

Generelt synes jeg faktisk efterhånden vi har en ret skarp trup på det danske landshold, derfor er det mig en gåde, at vi ikke kvalificerede os. Midterforsvarene har jo nærmest aldrig været bedre, og den bredde der er dér ville mange landshold ønske de havde. Højrebacken er det store problem, og alternativerne til Bendtner, derfor vil jeg også gerne medgive dem som mener vi skal forsøge os med en 3-5-2, at det kan være en mulighed, selvom jeg synes det omvendt er synd at Durmisi og Boilesen så ryger ud af opstillingen.
Tirsdag 23. april
Mandag 22. april