LeoVegas.dk bold.dk Bethard Casino24

Hareide har SL-profiler i spil til VM-truppen

| International | 8 kommentarer
Hareide har SL-profiler i spil til VM-truppen
Foto: Getty Images
Landstræner Åge Hareide kan godt bruge rutinerede spillere som Jakob Poulsen til VM, men åbner samtidig op for at udtage yngre spillere for fremtiden til slutrunden.

Åge Hareide udtog tirsdag den trup, som skal spille træningskampe mod Panama og Chile senere i marts.

Hareide udtog seks centrale midtbanespillere, men hverken Brøndbys Christian Nørgaard eller FC Nordsjællands Mathias Jensen, som ellers har holdt et højt niveau i denne sæson, var iblandt.

Hareide forklarer, at han også snarere kigger mod FC Midtjylland, hvis han vil have en ny mand i truppen på den centrale midt.

- Så vil jeg hellere vælge Jakob Poulsen, for han har stor erfaring, og landsholdsfodbold og slutrunder handler meget om erfaring, siger Hareide.

- Der er et kæmpe spring fra U21-fodbold til dette niveau. Vi så det også på vores træningstur til Dubai.

- Det var et skidt tidspunkt at være dernede, da spillerne kom direkte fra juleferie, men vi så, at der er et meget stort spring fra U21-holdet til A-landsholdet. Det kan tage tid.

Åge Hareide eksperimenterede meget med unge spillere i sin første tid som dansk landstræner.

Han forklarer, at det gav ham nogle svar og viste nogle svaghedstegn, han vil undgå fremadrettet ved ikke at have for mange urutinerede spillere med på samme tid.

- Da vi startede kvalifikationen frem mod VM, troede vi meget på unge spillere, det gør vi fortsat, men vi havde for mange på én gang, og derfor lavede vi fejl. Vi skal ikke lave fejl, men skal være bundsolide i forsvaret, hvilket vi var i efteråret.

- De landshold, som fungerer optimalt, har en gennemsnitsalder på 28-29 år, mens vores holds gennemsnitsalder er på 24,5. Vi har mange unge spillere på vores hold, og derfor kan vi blive for unge.

Hareide åbner dog op for, at en eller to unge spillere, som har stort potentiale for fremtiden, kan klemme sig ind i truppen til VM.

- Hvis vi står med den sidste plads åben, så vælger vi nok en for fremtiden, så han kan lære noget.

- Hvis alle spillere er til rådighed, kan der godt komme en eller to unge spillere med, så de kan få erfaring. De skal have en x-faktor, vi kan bygge på frem i tiden, siger Hareide.

22-årige Mathias Jensen og 24-årige Christian Nørgaard har fortsat deres debuter til gode på A-landsholdet, mens 34-årige Jakob Poulsen står noteret for 35 A-landskampe.

mikkel@bold.dk

Stream Schweiz – Danmark på Eurosport Player
Advertisement

Af Mikkel Nøhr

8 kommentarer

bruger 133744 14:59          
Jeg er da enig i at erfaring er vigtigt i en slutrunde, men jeg mener klart at både talent og evner ikke har en alder.
Og jeg ser da hellere at ungdommen får erfaring tidligt i karrieren, så fremtiden er lysere for dansk fodbold.
Xinx 15:12          
Jeg er da enig i at erfaring er vigtigt i en slutrunde, men jeg mener klart at både talent og evner ikke har en alder.
Du blander alt sammen. Erfaring har ingen alder. Evne har en alder, da en del af evnen handler om at vurdere situationer, og det kommer fra erfaring.
moma1 15:12          
Men samtidigt brokker vi os også alle sammen hvis landsholdet ender med 3 klare nederlag i Rusland til sommer? :)

Jeg forstår fuldt ud at man går efter den trupsammensætning, som fungere bedst på nuværende tidspunkt, når det drejer sig om en VM slutrunde.

Selvfølglig ønsker vi alle en lys fremtid for Danmarks landshold, og er også sikker på de vil få deres chance i den efterfølgende kvalifikation, hvis de holder niveau :)
Sims91 15:44          
Det må i hvertfald være klart, at Hareide ikke kan lide Højbjerg. Af den ene eller anden årsag. Han har spillet en del for Southampton siden november. Uagtet hvor dårligt de som hold har gjort det, så er det alligevel bemærkelsesværdigt, at han end ikke er at finde i truppen.
LFC4Life 16:26          
Fuldstændig enig moma1. Vi har så få kampe. De skal bruges på at spille truppen endnu bedre sammen og så finde eventuelle nye reserver. Jeg er ikke fan af alle spillere i Hareides foretrukne start 11´er, men jeg er heller ikke fan af at lave for meget om, når vi for pokker kun har 3kampe at gøre godt med i første omgang til sommer.
Sir Alex F 16:50          
Jakob Poulsen fremfor Pierre Emil??
julieogjonas 16:57          
Alex F:
Ja, helt klart.
Fredag 22. februar