LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Hareide: Landsholdet har brug for Sisto-typer

| UEFA Nations League B | 36 kommentarer
Povlsen og Jacobsen om Pierre-Emile Højbjergs landsholdsfravær: Der må ligge noget mere bagved
Tilfreds Schmeichel: Vi dominerer på chancer og på bolden
Højbjerg efter comeback på landsholdet: Ting kommer i perspektiv, når man ikke er så meget med
Lars Jacobsen om Højbjergs præstation: Det var en voksen indsats
Hariede om Højbjerg: Han er blevet en voksen og disciplineret mand
Hareide: Landsholdet har brug for Sisto-typer
Foto: Getty Images

Infoboks

Danmark - Irland
EM Kvalifikation Gruppe D (07/06)
bet365 1,61 3,40 6,50
NordicBet 1,64 3,75 5,95
Oddset 1,62 3,60 6,40
Stream Danmark – Irland på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement

Åge Hareide har stor tillid til Pione Sisto, og han mener, at det er naturligt at en ung spillers niveau svinger. Landstræneren mener, at der er brug for kreative typer som Sisto på landsholdet.

Pione Sisto er fast mand på det danske landshold, og det er han, selvom præstationerne indimellem svinger lige lovlig meget.

Da Danmark sidste år slog Irland og kvalificerede sig til VM, var Sisto en af kampens vigtigste spillere. Da Danmark for en måned siden mødte Wales, satte han ikke en fod rigtigt og blev flået ud i pausen.

Men selvom præstationerne svinger, så er der brug for en mand som Sisto på landsholdet, slår Åge Hareide fast.

- Jeg synes, Sisto er god på landsholdet, og han har spillet meget, fordi jeg har troet på ham. Han er en anderledes spiller, og det har vi brug for. Vi har mange store og stærke spillere, men det er vigtigt at have den type spiller, som Sisto repræsenterer.

- Hvis du spørger ham selv, så havde han en rigtig off-day mod Wales, og det er ikke normalt. Han mislykkedes med både pasninger og modtagninger af bolden. Men det ved han godt selv, siger Åge Hareide.

Pione skal have tillid
Landstræneren er med på, at præstationerne hos Pione Sisto har varieret, men det ændrer ikke på tilliden til den vævre offensivspiller.

- For mig er det vigtigt at give Pione tillid. Vi skal holde fast i en linje og retning, som gør, at vi har tillid til knægten, så han føler sig tryg, når han spiller på landsholdet, siger Hareide, som dog ikke vil love Sisto evig line.

- For mig handler det kun om, hvorvidt vi taber eller vinder. Så længe vi vinder fodboldkampe, må folk få lov at variere i præstationer. Vi må forstå, at vi har med mennesker at gøre, og hos dem vil præstationerne variere - specielt hos unge spillere. 

- De skal lære en helvedes masse ting, for fodbold er erfaringsbaseret, siger Åge Hareide.

Selvom han godt forstår det, så mener landstræneren, at der bliver lagt for stor fokus på spillere, der enten begår fejl eller score mål. 

Mere syn for helheden
Han kalder på, at både journalister og fans ser mere på helhedsbilledet - eksempelvis i et tilfælde som Pione Sisto.

- Det er nemt for jer at se de, som laver mål eller assists og sætte fokus på det. Det er også fokus, når det bliver vist i fjernsynet. Men I må se på alt det, spillerne gør. Nogle skaber rum for andre, og andre dækker nogle rum. Alle har en rolle, som skal følges for at vinde.

- Hvis man laver fejl, er det tydeligt, og så vil folk have skiftet ud på holdet. Men det bliver meget populistisk, hvis man hele tiden kigger på det sidste, spillerne gør, i stedet for at se på helheden, siger Åge Hareide.

Landstræneren roser desuden Pione Sisto for eksempelvis kampen mod Irland sidste år, og han tror på, at Sisto kan blive vigtig lørdag, når modstanderen igen hedder Irland.

Mikael Blond / bold@bold.dk

Stream Danmark – Irland på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Mandag 27. maj
Søndag 26. maj