Luk

Hareide overvejer at rotere i skæbnekampe

| EM | 10 kommentarer

Infoboks

Irland - Danmark
EM Kvalifikation Gruppe D (18/11)
NordicBet 3,55 3,35 2,14
Oddset 3,70 3,30 2,10

Der bliver formentlig forskel på holdene mod Gibraltar og Irland, fastslår landstræner Åge Hareide. 

Landsholdet står overfor sine to sidste kampe i EM-kvalifikationen - hjemme mod Gibraltar 15. november og ude mod Irland 18. november. 

Opgaven er ligetil; slå Gibraltar og hent mindst ét point mod Irland. 

Med kun tre dage mellem kampene og fysiske udfordringer hos flere spillere kan rotation blive aktuel, fastslår landstræner Åge Hareide.

- Det kan godt være, at vi gør det. Af fysiske hensyn, men også for at fordele spillerne over de to kampe, som vi gjorde mod Georgien og Gibraltar, siger Hareide og tilføjer: 

- Der vel ikke være stor forskel, men det kigger vi deres totale belastning, når spillerne møder ind. Vi må snakke med de fysiske trænere og se på de data, vi får fra klubberne, og så tager vi stilling til, hvordan arbejdsbelastningen skal være. 

- Det kan være at de skader, som Stryger og Cornelius fik, var på grund af for hård belastning, og det skal vi helst undgå, siger Hareide. 

Nørgaard får chancen

Jens Stryger, Andreas Christensen og Kasper Dolberg har alle døjet med skadesproblemer og først onsdag blevet endeligt udtaget. 

Også Andreas Cornelius har siddet ude på det seneste, men er klar til skæbnekampene, fastslår Hareide, der derudover har valgt Lukas Lerager og Phillip Billing fra i forhold til senest. 

Det har givet Christian Nørgaard chancen. 

- Christian har været med tidligere, og vi er meget glade for ham, og det han leverede på U21-landsholdet. Sådan er det også med Philip Billing, men denne gang havde vi ikke plads til dem begge to på samme tid. 

- Og Lukas Lerager er valgt fra med tanke på, at vi har taget en ekstra back med i forhold til situationen med Jens Stryger, siger Hareide. 

Landsholdet samles mandag i Herning. 


Af Mikael Blond
Fredag 15. november