LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Hareide: Zanka er vokset voldsomt

| UEFA Nations League B | 32 kommentarer
Zanka i interview: Jeg er loyal over for dem, jeg hører til
Grin, gråd og gryn med Zanka: Grædeturerne kommer med jævne mellemrum
Povlsen og Jacobsen om Pierre-Emile Højbjergs landsholdsfravær: Der må ligge noget mere bagved
Tilfreds Schmeichel: Vi dominerer på chancer og på bolden
Højbjerg efter comeback på landsholdet: Ting kommer i perspektiv, når man ikke er så meget med
Lars Jacobsen om Højbjergs præstation: Det var en voksen indsats
Hariede om Højbjerg: Han er blevet en voksen og disciplineret mand
Hareide: Zanka er vokset voldsomt
Foto: Getty Images
Mathias Zanka Jørgensen er vokset voldsomt som midtstopper, siger landstræner Åge Hareide ifølge sn.dk.

Ifølge Ritzau er Danmark det landshold, der har lukket færrest mål ind i 2018, hvis man fraregner straffesparkskonkurrencen mod Kroatien under VM og vikarlandsholdets opgør mod Slovakiet.

Det er et resultat af en stærk defensiv, og særligt Mathias Zanka Jørgensen får ros med på vejen af landstræner Åge Hareide.

- Vi har gode spillere. Zanka er vokset voldsomt som midtstopper. Samarbejdet med Simon Kjær har været formidabelt. Backerne er stabile og gode, siger Hareide ifølge sn.dk.

- Vi har god fart i bagkæden, og vi kan variere mellem at stå højt og presse højt eller ligge lavt med et lavt pres. Og så er der en god indbyrdes forståelse med spillerne foran, siger Åge Hareide.

Danmark skal forsøge at fortsætte den fine stime, når det tirsdag aften gælder en testkamp mod Østrig.


Stream Danmark – Irland på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

32 kommentarer

MesutCazorla 11:08          

Ifølge Ritzau er Danmark det landshold, der har lukket færrest mål ind i 2018, hvis man fraregner straffesparkskonkurrencen mod Kroatien under VM og vikarlandsholdets opgør mod Slovakiet


Alligevel sidder der en halv nation og føler, at de kan sammensætte et bedre forsvar end Åge - her tænker jeg specifikt på den kritik han modtager for brugen af Stryger på backen. Det er muligt, at vi har spillere der ville kunne bidrage mere rent offensivt, men Åge har skabt et forsvar der harmonerer, er disciplineret og har en stærk indbyrdes forståelse, hvilket ikke er sikkert man også ville have med en Boile, men nok særligt Durmisi. If it ain´t broken, then don´t fix it.
Avalanche 11:44          
Enig; kunsten er at få det bedste ud af sit materiale, og det er svært at klage over den nuværende konstellation i landsholdets bagkæde.

Eller jo, klage kan man hvis man er vant til en tilværelse, hvor man med uanede midler blot kan forstærke visse positioner, men det her er landsholdsfodbold, pragmatikkens højborg i fodboldverden.
Pantic 11:49          
Brokken går vel primært på, at man mister en masse rent offensivt, ved at have Stryger på VB. Det handler vel om, hvad man helst vil. Åge vil helst have så stor sikring på det defensive, og det koster så i offensiven. Det er nok ikke kun den halve nation, der er uenig med Åges valg. Jeg tror mange landstrænere også ville vælge anderledes. Det er nu en gang bare Åge der er landstræner.
Kontra 11:55          
Helt enig. 2 mål indkasseret i 10 kampe - det er altså imponerende. Offensiven bliver dog med rette kritiseret, og i moderne fodbold bliver en back ofte set som en del af offensiven, hvilket jo også er rigtigt - men der kan godt være en tendens til, at deres defensive pligter bliver glemt i dette.
BerlinerDK 12:19          
Flot af Zanka
JakobFC 12:24          
Åge har skabt et forsvar der harmonerer, er disciplineret og har en stærk indbyrdes forståelse, hvilket ikke er sikkert man også ville have med en Boile, men nok særligt Durmisi. If it ain´t broken, then don´t fix it.
Jeg er enig i at vi har været gode i det defensive i lang tid, men jeg tror måske at der er flere der sidder med et håb om at bygge mere på offensivt også.
I mine øjne er Zanka-Kjær konstellationen så stærk at man sagtens kan eksperimentere med en anden venstre- eller højreback i nogle af kampene. Og det er ikke for at kritisere de nuværende backs, jeg kunne da også godt tænke mig at se hvad Stryger kunne udrette i højre side, eller hvad Sisto kunne præstere med en back, der går i overlap og kan lægge indlæg med venstre.
Mod Irland virkede det især i første halvleg til at holdkammeraterne ikke ville spille Stryger, medmindre der nærmest ikke var andre muligheder og jeg tror bare det ville se meget anderledes ud med især Boilesen, da han er meget stærk i det opbyggende angrebsspil.
Bløde babser 12:31          
Ved ikke om Zanka er vokset voldsomt.
Han har været klasse med klasse på i årevis. Nu viser han det bare kontinuerligt på en lidt højere hylde. Når han spillede CL med FCK var han ligeså god som han er på landsholdet nu. Det er ikke et ekstra gear han er vokset ind i nu.
Fredag 19. april