Luk

Haysen om FCK-sag: Vi skal være troværdige

| 3F Superliga | 22 kommentarer

Infoboks

AaB - FC København
Superligaen Grundspil (03/02)
Bet25 3,05 3,50 2,14
Oddset 2,90 3,40 2,30

Hans Jørgen Haysen kalder det ærgerligt, at FCK ikke oplyste korrekt startopstilling og indikerer, at det gør 3F Superligaen mindre troværdigt som produkt.

FC Københavns oplyste startopstilling versus faktiske startopstilling har været heftigt debatteret efter løvernes 3-1-sejr over SønderjyskE.

På papiret stillede FCK op med et tremandsforsvar med Nicolai Boilesen, Mathias Zanka og Jens Stage, men det mener SønderjyskE-lejren ikke, at der var korrekt, hvorfor sønderjyderne nu endegyldigt har indberettet FCK.

Det bekræfter Hans Jørgen Haysen tirsdag over for JydskeVestkysten, og her indikerer sportschefen også, at sådanne forkerte oplysninger skader Superligaens produkt.

- Hvis der er nogle, der laver en fejl, er det fint, at vi kan minde hinanden om, at der er noget, der ikke er rigtigt. Rent kommercielt er der også noget i det. Vi har en masse interessenter og kommercielle partnere, som vi rigtig gerne vil pleje og dele en masse med – inklusiv startformation. 

- Det er tv og apps, hvor fans kigger. De får urigtige oplysninger, og det er ærgerligt. Vi vil gerne sørge for, at produktet er troværdigt, siger Haysen til jv.dk.

Sportschefen tilføjer desuden, at SønderjyskE ville have indberettet FCK uafhængig af kampens resultat.

Hvis disciplinærinstansen er enige med SønderjyskE i, at FCK oplyste forkert startopstilling, bliver københavnerne straffet med en bøde på 25.000 kroner.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Martin Schmidt

22 kommentarer

Martinovic 19:20          
Så kan der snart heller ikke koges mere på det. Giv FCK en bødestraf eller fjern reglen.
olsen225 19:24          
gaven der bliver ved med at give hold op et par stramme sko der er i det jyske :D
UnderMåler 19:26          
Fjern dog reglen hvis den begrænser trænernes taktiske råderum

Vel ok at FCK får en eller anden form for straf (symbolsk), da man selvfølgelig ikke kan fjerne en regel med tilbagevirkende kraft
Ephedrine 19:29          
En regel er en regel. Om det er FCK, Horsens eller Lyngby.

Enig, fjern den eller giv dem et slag over næsen og kom videre.

Glens udtalelser var dog helt henne i vejret.
"Det kan man forvente af os eller hold, der ikke er lige så store som FCK"
...Wait, what?
Imperator 19:30          
Det er vel fint at der kommer fokus på reglen, den er jo helt åndsvag.
Hvad hvis man ser modstanderens formation en time før kamp, og får lyst til at ændre sin egen, så må man jo ikke det?
Hvor længe skal man spille med en anden formation end den man ønsker for at tilfredstille reglen?
Det kan ikke være rigtigt at dét skal være en konsekvens af at TV-stationerne skal have et format at vise holdopstillingerne i inden kampen.
Esrever 19:32          
Er det da en enten/eller-situation?
Man kan sagtens gøre begge. Hvis reglerne siger man ikke må angive forkert startformation, så skal man straffes efter aktuelle regler. Derefter skal de aktuelle regler gøres uaktuelle da de er håbløse og ikke bør fortsætte med at eksistere.

Man kan sagtens snakke om at det er småklubsmentalitet at lyve om sin startformation, men at have en formel regel er idiotisk. Reglen kan jo alligevel ikke håndhæves i nogen betydelig grad. Man kan sige " ved start fløjt må en spiller ikke befinde sig længere end x antal meter fra oplyste position" og derefter kan man ikke rigtigt gøre noget betydningsfuldt (hvis det da overhovedet kan kaldes betydningsfuldt).

Småklubsmentalitet af FCK at ty til sådanne midler, men vi indrømmer jo egentlig bare at vi er i krise mens SJE aktuelt er en topklub i tabellen. Ynkeligt at SJE går så meget op i det bare fordi de tabte.
Taco mix 19:35          
gaven der bliver ved med at give hold op et par stramme sko der er i det jyske :D sidder på Zanka
Har fikset din sætning.
Mandag 18. januar
Søndag 17. januar