Luk

HB-dansker jubler over forløsende mesterskab

| Betrideildin | 0 kommentarer

Infoboks

Lasse Andersen skiftede i vinter til HB Torshavn og har som fast mand været med til at sikre traditionsklubben et forløsende og suverænt mesterskab.

HB Torshavn er Færøernes mest succesfulde klub gennem tiderne, men inden denne sæson havde klubben gået fem år helt uden hverken mesterskab eller pokaltitler.

Derfor er forløsningen nu stor i hovedstadsklubben, hvor 23-årige Lasse Andersen har været fast mand i det centrale forsvar siden sit skifte fra Kjellerup i vinter.

Søndag sikrede Andersen og holdkammeraterne sig således matematisk mesterskabet - HB's 23. gennem tiderne - efter en suveræn sæson med 20 sejre i 23 ligakampe.

- Man kan altid snakke om held og den slags fis, men når man vinder så mange kampe, så handler det ikke om held eller noget andet længere. Vi har været stærke og stabile gennem hele sæsonen, og det er dejligt at være nået over målstregen nu.

- Vi har længe haft et stort forspring, men vi havde internt en stor målsætning om at gøre det færdigt så tidligt som muligt, og det har vi nu heldigvis gjort, siger Andersen til bold.dk og tilføjer om den lidt trykkede stemning i klubben, da han kom dertil:

- Der var ikke nogen speciel positiv stemning, da jeg kom herop. Klubben havde været nede i en bølgedal i de senere år, kunne jeg godt mærke, og jeg fik egentligt også at vide, at top fire ville være fint for os at opnå i denne sæson. På den måde er det gået langt, langt over forventning.

Vild pokalnedtur
For en måned siden tabte HB pokalfinalen efter et vildt drama mod Torshavn-rivalerne B36.

- Det var en fuldstændig vanvittigt kamp. Vi var to mand i overtal og førte 2-1, men så udlignede de alligevel i det 95. minut og vandt senere i straffesparks-konkurrencen, siger Andersen og tilføjer:

- Ligaen har hele sæsonen været som helt store mål, men det var alligevel en helt forfærdelig oplevelse, og jeg havde noget, der minder om tømmermænd, i to-tre dage efterfølgende. Nu, hvor det er kommet lidt på afstand, ser jeg det lidt mere som en stor og meget lærerig oplevelse.

Et step up fra 2. division
Andersen, der tidligere har været ungdomsspiller i Viborg, er meget glad for, at han tog springet fra Kjellerup til HB og Færøerne.

- Det har helt sikkert været et step up for mig. I Kjellerup trænede jeg tre gange om ugen. Nu træner jeg mindst fem-seks gange om ugen i noget, der minder om et fuldtidssetup, og det giver selvfølgelig rigtigt meget.

- Det gør det også at spille for 3500 tilskuere i en pokalfinale eller 2-3.000, som vi har haft i nogle af ligakampene. Det er bare noget helt andet end 3-400 i 2. divison.

- Niveauerne er meget svære at sammenligne, fordi stilen er noget anderledes heroppe.

- Jeg tror faktisk, jeg ville få flere kampe på højt niveau ved at spille i oprykningsspillet derhjemme, men omvendt er de interne kampe mellem top fem-holdene heroppe også altid meget tætte og intense, og det giver meget, når man for alvor spiller med om en titel.

- De kampe er nok på niveau med toppen af 2. division eller bunden af 1. division derhjemme, siger Andersen.

Udover Andersen har HB også Sebastian Pingel på kontrakt, men angriberen har misset stort hele denne sæson med en korsbåndsskade.

mikael@bold.dk


Af Mikael Blond
Onsdag 2. december
Tirsdag 1. december
AC Milan - Tilbage i Europa!
15:51
Gasperini kritiserer FCM: Lad os nu spille
15:44
AaB fører Superligaen på Expected Points
15:42
Medie: BIF og FCK kan rammes af restriktioner
15:42
Lindstrøm-basker kåret til rundens mål
15:39
Rieks: Udelukker ikke et attraktivt skifte
15:39
AaB fører Superligaen på Expected Points
15:39
Lindstrøm-basker kåret til rundens mål
15:37
AaB fører Superligaen på Expected Points
15:33
AaB fører Superligaen på Expected Points
15:33
Efter nyt VAR-tjek: Uhre i to millimeter offside
15:31
Efter nyt VAR-tjek: Uhre i to millimeter offside
15:29
LIVERPOOL F.C. - CHAMPIONS
15:26
Arteta: Midlertidige udskiftninger en mulighed
15:25
Arteta: Midlertidige udskiftninger en mulighed
15:25
AaB fører Superligaen på Expected Points
15:25
Arsenal - Tis But A Scratch!
15:24
F.C. Internazionale - Får Conte panettone i år?
15:22
368 stadions besøgt: Det er en besættelse
15:22
Coronavirus - snart ovre?
15:21
AC Milan - Tilbage i Europa!
15:21
Arsenal - Tis But A Scratch!
15:20
Scholz-drøn sikrede FCM flot point i Bergamo
15:19
Pioli tilbage efter corona: 18 lange dage
15:16
Tuchel om Cavani: Han skal ikke bevise noget
15:15