Luk

HB Køge slog Esbjerg efter stor første halvleg

| NordicBet Liga | 7 kommentarer

Infoboks

HB Køge - Esbjerg fB 3-0
NordicBet Liga
12' 1-0 Pierre Larsen
45' 2-0 Nsungusi Effiong
45' 3-0 Viktor Tranberg

HB Køge fik sin fjerde hjemmebanesejr i træk, da de fredag aften slog Esbjerg med hele 3-0 i NordicBet Ligaen. Her blev samtlige mål scoret før pausen.

HB Køge skulle fredag aften forsøge at komme tilbage på sejrskurs, efter de i sidste runde tabte med hele 1-4 til Vendsyssel i NordicBet Ligaen.

Daniel Agger og co. var dog på en svær opgave, da det var Esbjerg, som gæstede Capelli Sport Stadion i Køge, men hjemmeholdet havde dog en god statistik på eget 'græs'.

De havde nemlig vundet de seneste tre kampe på hjemmebane, og i fredagens duel fik da også en fremragende start på opgøret mod vestjyderne.

Hjemmeholdet bragte sig nemlig i front efter ti minutter, da de fik tilkendt et straffespark, som Pierre Larsen skulle tage sig af, og det gjorde han med stil.

Selvom han havde problemer med at holde styr på bolden grundet vinden, bankede han den op i nettaget, og så var HB Køge foran med 1-0.

Få minutter senere var der mere drama på Capelli Sport Stadion, da kampens ene linjedommer kom i fokus. Han faldt nemlig til jorden med en skade, og så blev kampen indstillet.

Fjerdedommeren fik dog hurtigt klædt om, og så kunne kampen starte igen, hvor HB Køge var tæt på at gøre det til 2-0.

Denne var det Marko Stamenic, som var tæt på en scoring, da han løb til bageste stolpe og fik sat panden på bolden. Han manglede dog skarpheden, da bolden røg tæt forbi den ene opstander.

Vilde minutter for HB Køge

Det lignede længe, at de to mandskaber ville gå til pause med en 1-0-føring til HB Køge, men i første halvlegs overtid skruede hjemmeholdet op for tempoet.

Efter 47 minutter var det først Nsungusi Efiong, som tog sagen i egen hånd, da han drev bolden på tværs af banen og bankede den op i det ene hjørne fra distancen. Sikke et mål, men værterne var ikke færdige endnu.

To minutter senere var den nemlig gal igen, da Mike Jensen modtog bolden i EfB-feltet og sparkede den hårdt mod mål.

Her kom Viktor Tranberg i vejen, men Esbjerg-spilleren sendte dog bolden i eget net, og dermed var stillingen ved pausen 3-0 til hjemmeholdet fra HB Køge.

Hjemmeholdet i kontrol

Aggers tropper havde derfor en vigtig føring, som de skulle forsvare hjem i anden halvleg, og det havde de held med, da gæsterne fra Esbjerg havde problemer med at skabe noget.

Det var endda tæt på at blive 4-0 med 20 minutter igen, da Larsen smed en bold i feltet, hvor Nsungusi kom først på indlægget, men denne gang var gæsternes Ramon ten Hove klar inde på stregen.

Kampbilledet efter pausen blev i den grad påvirket af, at hjemmeholdet var foran med hele 3-0, mens Esbjerg forsøgte at presse på uden held.

Seks minutter før tid var EfB's Steven Simpson tæt på at score kampens mål, da han tog bolden til sig i luften og valgte at saksesparke den mod kassen fra sin placering i feltet.

Der var dog ikke meget Sibusiso Zuma over canadieren, da Oskar Snorre uden problemer kunne redde forsøget.

Kampen endte uden flere scoringer, og dermed var det HB Køge, som kunne indlede weekenden med manér, da de slog Esbjerg med 3-0 i NordicBet Ligaen.

Daniel Aggers tropper overhaler dermed også Esbjerg i tabellen, hvor HB Køge nu er placeret på syvendepladsen med 18 point efter 16 kampe.


Af Raymund Nelausen

7 kommentarer

Fynbo79 21:01          
Ja, den oprykning kan Esbjerg vist snart kigge langt efter...
VIF57 21:12          
Ja troede sgu at Esbjerg var på vej…ser for svært ud.
TFisch 21:45          
Esbjerg er på vej - det er bare med et meget ungt og uprøvet hold og det betyder at der er store udsving
LosMillonarios 22:38          
Ja de er på vej. I nedrykningsspillet.
janbo 23:12          
Der gik fisk i EfB`s spil.
JytteRolf 10:10          
Sindsyg vigtig sejr for HB Køge. Skal vi med i det rigtige slutspil, kræver det nok 15 point af de sidste 18 mulige.
Låg på! LÅG PÅ!! 10:03          
Ja det ser desværre ud til at EfB skal spille i nedrykningsspillet frem for at spille med i top 6.

Men når holdningen fra træneren er, at vi skal i top 6, for så kan vi udvikle holdet til oprykning i sæson 21/22, så vil en flok unge spiller falde i niveau og det gjorde man så også mod Køge.

Men problemet er ikke så meget udtalelserne fra træneren. Det er langt mere det helt åbenlyse problem, at man fra EfB trænerstaben ikke bruger tid på at analyserer hvem modstanderen er.
Guderne må vide hvorfor. Om det bare er storby arrogance eller misforstået tro på gene evner vides ikke, men man risikerer at tabe kampe på dovenskab.

Kampen mod Køge er et strålende eksempel på dette.
Alle med bare en lille smule fodbold indsigt, ville vide at Køge med et omdrejningspunkt i form af Mike Jensen som omdrejningspunkt, motor, igangsætter på midtbanen og hvor der er garanti for at der bliver skraldet igennem i samtlige tacklinger, ville få det svært.

Hvad gør EfB trænerstaben så?
Man stiller op med en ny konstelation på midtbanen, med 2 spiller, en på 18 og en debutant på 17, som skal spiller over for Mike.

Naturligvis skralder Mike igennem og kyser de 2 nye fra starte.
Og det betyder også 2 mål på fejl fra netop midtbanen.

Disse 2 mål kunne have været undgået og man kunne have været langt mere defensiv i midtbanespillet, hvis man da lige havde brugt 2 min. på at læse Køge spillet.

Men nej, nogen er nok klogere eller bare for doven til at bruge tiden på taktik.
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december