Luk

HB Køge slog Helsingør i sidste minut

| 1. Division | 2 kommentarer

Infoboks

HB Køge - FC Helsingør 2-1
1. division
20' 1-0 Jubril Adedeji
67' 1-1 Carl Lange
89' 2-1 Liam Jordan

Liam Jordan scorede i sidste minut og sikrede dermed HB Køge en 2-1-sejr på hjemmebane mod FC Helsingør fredag aften i 1. division.

HB Køge kunne skabe kontakt med top seks i 1. division, hvis de fredag aften kunne slå FC Helsingør på hjemmebanen i Køge.

En sejr ville bringe svanerne op på nitten point - samme antal som Fremad Amager på sjettepladsen.

Helsingør lå før kampen nummer fem i rækken med 20 point og kunne derfor med en sejr lægge noget afstand til feltet af forfølgere uden for de bedste seks hold.

Efter tyve minutters spil kom hjemmeholdet foran.

Mathias Høst fandt Jubril Adedeji på kanten af feltet. Her fik englænderen kontrol over bolden og sendte en flad afslutning mod det lange hjørne, som Kevin Stuhr Ellegaard ikke fik fat i. 1-0 til HB Køge.

I slutningen af første halvleg fik et velspillende HB Køge-mandskab sat flere gode ting sammen. Først afsluttede Effiong Nsungusi efter 39 minutter, men Ellegaard reddede.

Et minut før pausen kom Effiong igen afsted, men hans mislykkedes med sin afslutning, og derfor stod det 1-0 til HB Køge, da holdene gik til pause.

Helsingør skulle derfor jagte en udligning i anden halvleg, og den fik de efter 67 minutter.

Her havde indskiftede Carl Lange god plads på kanten af feltet, og han sendte derfor bolden ind i det lange hjørne. 1-1.

Et kvarter før tid brændte det på i HB Køge feltet efter et Helsingør-indlæg fra venstre side. Først måtte Oskar Snorre redde, herefter Eddi Gomes og til sidst fik Liam Jordan afværget faren.

Og det var vigtigt, for det gav hjemmeholdet muligheden til sidst - og den tog de.

Der manglede kun et minut af den ordinære spilletid, da bolden blev spillet ud til Gundelach på højrekanten. Backen sendte et skarpt indlæg ind i det lille felt, hvor Liam Jordan kastede sig frem og headede sejrsmålet i kassen. 

Kampen endte derfor 2-1 til HB Køge, der med de tre point haler gevaldigt ind på Helsingør og Fremad Amager på henholdsvis femte- og sjettepladsen.


Af Jonas Nielsen
Torsdag 28. januar