Luk

HB Køge-stortalent tæt på Newcastle-skifte

| International | 5 kommentarer

Infoboks

Hvidovre IF - HB Køge
NordicBet Liga (22/10)
Oddset 1,92 3,40 3,95
bet365 1,85 3,50 3,75

HB Køges Elias Fritjof Sørensen er tæt på et skifte til engelske Newcastle. Det bekræfter HB Køges sportschef Per Rud.

16-årige Elias Fritjof Sørensen blev i maj den yngste debutant i HB Køges historie, da han blev skiftet ind i 1. divisions-kampen mod Silkeborg.

Tidligere på sommeren var den unge angriber til prøvetræning i den engelske storklub Newcastle, og meget kunne tyde på, at HB Køge sælger talentet til klubben.

- Det er korrekt, at vi stadig taler med Newcastle, og vi har haft flere fine samtaler med dem, og det er sandsynligt, at det ender op med en transfer, bekræfter sportschef Per Rud overfor bold.dk.

- Som med alt andet her i verden, kan jeg ikke sige noget med sikkerhed, før det er helt på plads, og enderne er ikke nået sammen endnu. Men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at der ikke er noget om snakken, for det er der.

Den unge angriber har en fortid i Nakskov Boldklub og står noteret for fem førsteholdskampe for HB Køge. Han fik senest 13 minutter i weekendens 3-0-sejr over Nykøbing FC.

mikkel@bold.dk


Af Mikkel Nøhr

5 kommentarer

Lakris 18:18          
Klassisk eksempel på dårlig rådgivning fra klubbens side og/eller dårlig dømmekraft af spilleren selv.

At få forholdsvis regelmæssig spilletid som 16-årig i 1. division, er uden enhver tvivl bedre for udviklingen end at skifte til en stor klub i The Championship, hvor det ikke er til at sige om han nogensinde kommer længere end deres ungdomsafdeling. Konkurrencen og mentaliteten er en anden, og Newcastle har i øvrigt heller ikke en historie der tilsigter at de satser på egne talenter.

Unødvendigt og risikabelt skifte, hvis det går igennem. Og hvis han er så stort et talent, så skal han skam nok få muligheden for udlandet igen.
Frenander 19:12          
Rådgivning kan man få nok så meget af, men det er trods alt spilleren selv der skal stole på sin mavefornemmelse og vælge om han vil blive i andedammen eller udfordres både fysisk og mentalt i en kæmpe stor klub i verdens nok stærkeste næstbedste liga..

Hvis han får en 4-årig kontrakt (det er hypotetisk) så kan han være tilbage i andedammen inden han fylder 20... Så er der nok masser af tid til at udvikle sig i, hvis Newcastle bare er onde og dumme imod den stakkels danske knægt :-(
MikkelF 19:23          
At få forholdsvis regelmæssig spilletid som 16-årig i 1. division, er uden enhver tvivl bedre for udviklingen end at skifte til en stor klub i The Championship, hvor det ikke er til at sige om han nogensinde kommer længere end deres ungdomsafdeling.
Er det nu også det? Kamperfaring er selvfølgelig vigtig, men at træne med dygtigere spillere af dygtigere trænere på bedre faciliteter er jo også ting, der kan gøre at potentialet bliver udløst.

Det er jo ikke sådan, at han kommer til at rådne fast på en reservebænk i 4 år. Han kommer nok til at spille på ungdomshold og eventuelt blive udlejet, hvis han fortsat har potentialet.

Se det som en uddannelse. Det er ikke sikkert han bliver fast mand på Newcastles førstehold, men mindre kan vel også være ok.

På den anden side har de danske talenter, der er draget til fx England og Italien ikke en overbevisende succesrate ift. at slå igennem på højt niveau.
Lakris 20:30          
Lakris 20:32          
Er det nu også det?
Selvfølgelig er det ikke en naturlov, at Newcastle vil være dårligere for ham end Køge, men som du også selv påpeger, er der talrige eksempler på at unge talenter er gået (helt) i stå, efter de er skiftet til lige præcis engelsk fodbold i en tidlig alder.

I øvrigt er ungdomsfodboldniveauet (og talentudviklingen) i Danmark tårnhøjt, hvilket resultaterne i diverse internationale turneringer er et tydeligt bevis på. Og når knægten så samtidig får regelmæssig spilletid i Suppen, og Newcastle i øvrigt ikke har en talentudviklingskultur, ja så burde det ærlig talt være en no brainer at blive hjemme.
Mandag 18. oktober