Luk

HBK-bomber: Trivsel er langt vigtigere end SL

| NordicBet Liga | 1 kommentar

Infoboks

HB Køge - Lyngby
NordicBet Liga (04/12)
Oddset 5,60 4,10 1,55
bet365 5,50 4,20 1,53

Martin Koch Helsted har scoret mål på samlebånd i 1. division, men har ikke spillet i Superligaen. For HB Køge-profilen er daglig trivsel dog det vigtigste.

I 2017 rykkede FC Helsingør op i Superligaen, men det blev uden Martin Koch Helsted.

Samme sommer drog angriberen nemlig sydpå til HB Køge, hvor han på imponerende vis har scoret 17 mål i 1. division i hver af de seneste tre sæsoner.

I dag 31-årige Martin Koch Helsted har endnu ikke prøvet sig af i landets bedste fodboldrække, men det tager topscoreren ikke så tungt.

- For mange handler det om at kunne sætte flueben ved at have spillet Superliga, men sådan er det ikke for mig. Det er ikke noget, jeg nødvendigvis skal have prøvet i min karriere, siger Martin Koch Helsted til bold.dk og fortsætter:

- Det kunne selvfølgelig have været sjovt at spille i Superligaen med Helsingør, men på den anden side var det en 'lifechanger' for mig at komme ind i et andet miljø i en klub, som virkelig ville mig. Det spillede fra dag ét i HB Køge, hvor jeg har haft tre rigtig gode sæsoner.

- For mig handler det om, at man i løbet af sin karriere både har det sjovt og trives, hvor man er. Lad os sige, at jeg fik et år i Superligaen, hvor jeg sad på bænken det meste af tiden. Så kunne jeg sætte flueben ved Superligaen, men det ville ikke være verdens fedeste tid.

- Jeg vil meget hellere have tre gode år i HB Køge med 17 mål pr. sæson end tre sæsoner i Superligaen, hvor jeg måske ikke rigtig kan spille mig på holdet. Jeg siger ikke, at jeg ikke vil kunne starte inde for en Superliga-klub, men man skal tænke på, at man har det godt i sin karriere, og at det ikke bare handler om, hvad man opnår.

- Jeg er super glad for mine valg og de forlængelser, jeg har lavet i min HB Køge-tid. Det er overhovedet ikke noget, jeg fortryder, siger Martin Koch Helsted.

Føler sig heldig

Martin Koch Helsted føler sig på den ene side enormt privilegeret over at leve af at spille fodbold, og samtidig ærgrer det ham, at han ikke endnu tidligere i sin karriere opsøgte den rette vejledning.

- Der er mange spillere, der har forskellige problemer i forhold til det mentale og sådan noget, så det er sgu vigtigt, at man står op hver dag og tænker: 'hold kæft, hvor er jeg heldig, at jeg har sådan et job'.

- Det er kun på tredje år, at jeg er fuldtidsprofessionel, så jeg tænker, at jeg skal bare nyde det, for det varer ikke for evigt. Når jeg ser på unge spillere i eksempelvis HB Køge, der er inde i det her miljø og spiller fuldtidsfodbold allerede i en alder af 20 år, så tænker jeg hele tiden, at de skal nyde det og tage de rigtige valg. 

- Lad være med at tage et for stort spring, så man havner i noget, hvor man ikke får spillet og ikke er glad, siger Martin Koch Helsted og tilføjer:

- Jeg ville ønske, at jeg i en tidlig alder måske selv havde taget initiativ til at blive guidet i den rigtige retning. Jeg synes, jeg altid har haft talentet, men jeg har nok ikke fået den rette vejledning.

Tidligere har HB Køge-frontløberen spillet i Kalundborg, FC Vestsjælland, Nordvest og altså FC Helsingør.

Vil ikke afvise sommerskifte

Angribere, der kontinuerligt scorer mål, skaber interesse fra større klubber, og selvom han stortrives i HB Køge, vil Martin Koch Helsted ikke lukke døren for et klubskifte denne sommer.

- Det er et meget politisk korrekt svar, men jeg forholder mig til min kontrakt med HB Køge. Men skulle der komme det rigtige tilbud, der er en god pakkeløsning for mig og min familie, vil jeg da overveje det.

- Men det er svært, når man er en mand på 31 med kone, et barn og endnu en lille på vej. Så er det svært bare at rive teltpælene op, og det vrimler jo ikke med Superliga-muligheder på Sjælland. Der er lige Lyngby, men FC Nordsjælland, Brøndby og FCK kan jeg nok godt skyde en hvid pil efter.

- Ellers er det i Jylland, at det foregår, så der er mange ting, der skal gå op, men jeg er ikke afvisende, hvis det rigtige dukker op, siger Koch Helsted.

Kontrakten med HB Køge gælder til sommeren 2022.

Mange år i sig endnu

Martin Koch Helsted har spillet på den gode side af 30 ligakampe i hver af de seneste tre sæsoner, og han regner med at kunne fortsætte i mange år fremover.

- Jeg kan godt se mig selv slutte karrieren i HB Køge, men på den anden side kan jeg ikke se, hvornår jeg skulle stoppe. Min krop har det fremragende, og jeg kan se i kampene, at jeg i snit er den, der løber næstmest, så alderen trykker på ingen måde på den måde, jeg spiller fodbold.

- Jeg lever ikke vanvittig meget på min fart. Det er mere fysikken, spilforståelsen og målnæsen, så jeg føler, at jeg kan blive ved i rigtig mange år. De parametre, jeg beskriver, bliver ikke mindre gode med årene, siger Martin Koch Helsted til bold.dk.

HB Køge, som i sidste sæson sluttede på niendepladsen i 1. division, åbner den nye sæson med en hjemmekamp mod Hvidovre den 11. september.


Af Martin Schmidt
Mandag 29. november