Luk

Helenius bomber: AGF vidste hvor god jeg er

| 1. Division | 12 kommentarer

Infoboks

HB Køge - Silkeborg
1. Division Oprykningsspil (17/04)
Oddset 7,50 4,40 1,43
bet365 7,50 4,33 1,40

Nicklas Helenius stråler for Silkeborg, men vil på ingen måde smække med døren i AGF, hvor han føler sig godt behandlet, men bare savnede muligheden for at vise sig frem.

I januar forlod Nicklas Helenius AGF til fordel for Silkeborg, hvor den 29-årige angriber har fået en formidabel start med otte kasser i sine første fem kampe.

Selvom spilletiden var begrænset, er Helenius generelt glad for sine tre halvsæsoner i den aarhusianske klub.

- Tiden i AGF gav mig meget. Jeg kom og havde et efterslæb med nogle ting fra OB-tiden. Den første dag satte vi os ned og snakkede om, hvordan AGF så mig som spiller, og det var jeg meget enig i, og så var det jo de ting, vi skulle prøve at udvikle, for man kan aldrig stoppe med at udvikle sig.

- Vi havde meget fokus på den træning, der kunne hjælpe mig til at vise de ting frem, som jeg er god til. Det var noget specifik styrketræning og nogle øvelser, som skulle gøre mig bedre. Når man så finder ud af, at det virker for én, finder man jo en tryghed i det og får lyst til endnu mere af det. Det fandt jeg i AGF, og det betød sgu meget for mig.

- Det var også lidt sådan, jeg havde det, da jeg kom til Paderborn i Tyskland, hvor jeg også følte, at jeg fik et nyt startskud. Der var en rigtig fin udvikling, og jeg følte, at jeg fik tempoet tilbage i kroppen, men så fik jeg desværre ikke helt lov at vise det, da jeg kom hjem igen, men sådan er det.

- Det er vigtigt, at man føler, at man bliver set som den spiller, man ser sig selv som, så man kan bibringe de ting, man er god til, siger Nicklas Helenius til bold.dk.

Superliga-topscoreren som konkurrent

I AGF konkurrerede Nicklas Helenius om spilletid med Superliga-topscorer Patrick Mortensen, og når det er tilfældet, kan man ikke brokke sig så meget over at sidde på bænken, pointerer Helenius.

- Når man spiller med én angriber, og den anden angriber laver mål i stort set hver kamp, er det svært at sige så meget, siger han og fortsætter:

- Jeg er overhovedet ikke skuffet over den måde, som jeg blev behandlet på i AGF. Det eneste, jeg var skuffet over, var, at jeg ikke kunne få lov at vise det til fansene og andre, for de vidste godt i AGF, hvor god jeg er. De vidste godt, hvor meget jeg kunne gøre, men der blev kun spillet med én angriber, og det var jo bare sådan, det var.

- Jeg prøvede jo bare at gøre alt, hvad jeg kunne hver eneste gang. Jeg spillede eksempelvis en fin pokalkamp nede i Kolding og sådan, så jeg føler ikke, at jeg kunne gøre mere. Jeg er egentlig mere stolt af min egen indsats og de ting, jeg fik udviklet i AGF. Jeg synes, jeg slog til og gjorde mit bedste, når jeg fik muligheden, og mere kunne jeg jo ikke gøre.

- Den eneste skuffelse var, at jeg ikke fik lov til at vise det noget mere, for jeg ville jo gerne vise, hvor meget jeg føler, at jeg havde udviklet mig, men det får jeg heldigvis lov til i Silkeborg nu, siger Helenius.

AGF gav mig troen

I slutningen af februar blev en udtalelse fra Nicklas Helenius af nogle opfattet, som om han påstod, at han kunne have scoret lige så mange mål for AGF, som han nu har gjort for Silkeborg.

Han pointerer dog, at det ikke helt var, hvad han faktisk sagde.

- Jeg sagde, at jeg tror på, at jeg kunne have gjort en forskel i AGF, som jeg føler, jeg gør i Silkeborg nu. Den tro gav AGF jo mig, fordi de lavede den rigtige træning for mig, og jeg følte mig godt tilpas, og det var også det, der gjorde det skuffende, når jeg ikke kunne vise det frem. Troen, på at jeg kunne have gjort det, var der.

- Der er ingen, der siger, at jeg havde lavet otte mål i fem kampe i AGF, og det var heller ikke det, jeg selv siger, men jeg siger, at jeg tror på, at jeg kunne have gjort en forskel, og at jeg gerne ville have vist det. Det er det eneste, og sådan er fodbold jo. 

- Der er nok mange andre spillere, der kan sige, at de har været et sted og haft det godt, men ikke fik lov at vise det frem, siger Helenius.

I alt nåede Nicklas Helenius 44 kampe for AGF med fem kasser til følge, hvoraf langt de fleste var som indskifter.

Respektfuld afsked

Selvom det ikke var blevet til meget spilletid i efteråret, havde Nicklas Helenius ikke decideret bestemt sig for, at han med garanti skulle forlade AGF i vinterens transfervindue.

- Det var ikke noget, jeg havde direkte bestemt mig for. Jeg havde brug for at spille noget fodbold, og jeg troede på det til det allersidste, at jeg ville få lov til at vise mig frem i AGF, så det var slet ikke bestemt, at jeg bare skulle videre, men der var en fin og ærlig snak mellem mig og AGF samt mig og Silkeborg.

- Da muligheden dukkede op, og situationen var, som den var, syntes jeg, at jeg med min alder og mit niveau skulle spille fodbold og have lov til at vise det frem, så det var en rigtig positiv afsked med AGF og en positiv dialog med Silkeborg. 

- Jeg var glad for, at det kunne lade sig gøre, og det var fedt med den respekt mellem hinanden, hvor AGF accepterede, at de havde en spiller, der var god nok til at spille, men at de ikke kunne love det og derfor gerne ville være god ved mig.

- På den måde føler jeg også, at AGF ligesom sagde til mig: 'Du har gjort en kanon indsats her, og du har været skidegod for os, så vi vil gerne respektere, at du har en god mulighed her'. Jeg synes, det var en rigtig fin afsked, siger Nicklas Helenius til bold.dk.

Helenius har skrevet kontrakt til sommeren 2024 i Silkeborg.


Af Martin Schmidt

12 kommentarer

Kick and rush 08:15          
Jeg ville virkelig gerne have beholdt Helenius, men situationen var desværre uholdbar for ham. Jeg kunne personligt godt lide hans attitude på trods af rollen som reserve. Er glad for at han har fået succes i SIF.
Steen A 08:24          
Ja han havde en super indstilling og han gjorde også en forskel på det pres vi kunne lægge i slutningen af kampene, når han blev skiftet ind.
Toon Toon! 08:29          
Det gør en stolt som GFer. På den ene side ærgerligt han ikke fik mere spilletid, men ja, PM gør det jo bare suverænt.

Dejligt han er kommet tilbage på sporet og at vi har hjulpet dertil.
14-titler 08:40          
Sympatisk fyr. Fremragende spiller. Alt for god til 1. division.
bruger 149448 08:53          
Nu er Superliga og 1. division jo ikke det samme
80Aarhus00 09:19          
Det siger han heller ikke, at det er. Han siger vel bare, at han gerne ville have vist noget mere og fået chancen for det. Og det kan man ikke bebrejde ham for.
Det er godt at høre, at det trods alt har været en god proces og en god tid i Århus. Han brokkede sig heller aldrig, mens han var her. Kun fedt at han nu har succes i Silkeborg.
Crusader 09:30          
Nogle der ved hvad han hentyder til med denne kommentar?
Jeg kom og havde et efterslæb med nogle ting fra OB-tiden
Tirsdag 13. april