Luk

Helenius og Bundu bag første AGF-sejr

| 3F Superliga | 28 kommentarer
Helenius og Bundu bag første AGF-sejr
Foto: Getty Images

På mål af Nicklas Helenius og Mustapha Bundu vandt AGF mandag aften 2-0 over AC Horsens i Superligaen.

AGF havde til mandagens hjemmekamp mod AC Horsens Nicklas Helenius i angrebet på bekostning af Alexander Ammitzbøll og Patrick Mortensen, der dog efter sin sygemelding var med på bænken.

Det skulle vise sig at være en god disposition af træner David Nielsen.

Hos AC Horsens var Alexander Ludwig for første gange med efter tilbagekomsten fra OB og gled direkte ind i centerforsvaret.

Måske var det rokaden i udeholdets forsvar, som betød, at kampen startede med et par store chancer til Mustapha Bundu og Jon Dagur Thorsteinsson, men efterhånden fik Horsens sikret defensiven, og så fusede første halvleg ud og blev lidt af en tørvetriller.

Det mest dramatisk indtil første halvlegs overtid var, at AGF's Jesper Juelsgård måtte udgå efter en halv times spil med en skadet hånd. Han blev erstattet af Frederik Tingager.

Helenius og Bundu slår til

Hjemmeholdet var mest på bolden men virkede langt hen ad vejen ufarlige, lige indtil overtiden, hvor føringsmålet faldt.

Mustapha Bundu smækkede et indlæg i feltet fra venstre fløj, og inde i feltet fik Nicklas Helenius på en eller anden måde dirigeret bolden mellem benene på en Horsens-forsvarer og forbi keeperen til 1-0. Det var Helenius' første mål i AGF-trøjen.

Med omkring en time spillet blev det også 2-0, og igen med Bundu involveret. Den sierraleonske angriber løb midt op gennem banen, og da de gule forsvarere bakkede på ham, tog han chancen og klaskede bolden fladt i kassen fra kanten af feltet.

Horsens formåede stort set ikke at ramme målet i mandagens kamp, og de hvide var derfor tættere på 3-0, end Horsens var på at komme tilbage i kampen.

Det endte 2-0 til AGF, som dermed tog sæsonens første sejr og fik lidt tiltrængt luft i bunden af Superligaen. AC Horsens ligger dog trods nederlaget fortsat foran AGF'erne i tabellen. 


Af Thor Carlskov
Tirsdag 17. september