Luk

Helenius om svær tid: Overvejede at køre galt

| International | 5 kommentarer

Infoboks

Aston Villa - Manchester City
Premier League (01/12)
Oddset 8,80 5,40 1,33
bet365 9,00 5,25 1,33

Nicklas Helenius fortæller i et meget åbent interview med Offside om en særdeles svær tid i Aston Villa, hvor flere ting ramlede sammen oveni depression, stress og angst.

Mandag aften var Nicklas Helenius gæst i TV3's Offside-program, og her fortalte den målfarlige Silkeborg-angriber om en særdeles svær tid, da han var skiftet til Aston Villa i 2013.

Efter en god start i klubben blev Helenius ramt af en form for salmonella, der gjorde, at han hurtigt tabte syv-otte kilo.

Men efter et par måneder fulgte smerter i Helenius' led som knæ og ankler på grund af det, han senere fandt ud af var en nerveinfektion.

Smerterne hæmmede angriberen, og det begyndte at gå angriberen på mentalt i sådan en grad, at han fik depression, stress og angst.

- Det blev mentalt, og jeg tænkte, om jeg fejlede noget alvorligt. Jeg kunne ikke være i mig selv og slappe af og nyde at spille fodbold, for jeg kunne ikke de samme ting.

- Jeg fik depression, stress og angst over alt det, fordi det bare kører i hovedet, uden jeg rigtig fik svar på, hvad der var galt, siger han til Offside og fortæller så om en voldsom dag i januarvinduet 2014, hvor angriberen kom igennem et stort sammensurium af følelser, hvilket endte med, at han søgte hjælp.

- I den periode skete der mange vilde ting. Jeg var helt nede og da vintervinduet åbnede blev vi enige om, jeg skulle lejes ud for at få noget spilletid.

- Den dag var helt vanvittig. Min nuværende kone ringede og sagde, hun var gravid, og jeg stod derovre i England med depression og var helt væk. Så kom jeg ind og fik at vide, jeg kunne blive udlejet, og da vi kom ud at træne, var der så en forsvarsspiller, der lavede en hård tackling på vores andenangriber og brækkede benet på ham.

- Så kom jeg ind og fik at vide, jeg ikke kunne blive lejet ud. Det ringede jeg og sagde til min agent, og derefter ringede min kone så og sagde, at hun var gravid med tvillinger. Der rumlede det hele, og der gik jeg helt ned.

- På vej hjem var jeg nærmest helt ude i at sige, jeg skulle have noget hjælp, og hvad jeg skulle gøre for det. Jeg sad endda i bilen og tænkte på, om jeg skulle køre ind i et eller andet for at få noget hjælp. Jeg var nødt til at få noget hjælp.

Nicklas Helenius var i den periode afhængig af sovemedicin, men efter samtaler med en psykolog blev han igen bygget op og kom ud af afhængigheden og byggede igen mentaliteten op.

Han tilføjer, at det helt store fokus i den følgende forårssæson var at blive far.

I sommeren 2014 blev han lejet tilbage til AaB, hvor han spillede en sæson, inden han permanent rykkede til AaB i sommeren 2015.


Af Jonas Dalgård
Lørdag 27. november
Giga farce: Benfica-kamp fløjtet af ved 7-0
02:11
Tumult efter AGF-brag: Tre karantæner til FCK
02:08
Cityzens This City is Ours
01:53
Cityzens This City is Ours
01:48
FCK uenige i kendelse: Sætter nye standarder
01:30
Otte kampe uden sejr: Brighton måtte nøjes
01:23
FCK uenige i kendelse: Sætter nye standarder
01:19
AaB har motor og topscorer med mod FCK
01:04
FCK uenige i kendelse: Sætter nye standarder
01:03
FCK uenige i kendelse: Sætter nye standarder
01:01
Klumme: Få styr på dit shit, Jess Thorup!
00:56
Mæhle og Atalanta stod for ny Juve-nedtur
00:53
LIVERPOOL F.C. | 0-5
00:53
Allegri efter nederlag: Vi skal være realistiske
00:51
Giga farce: Benfica-kamp fløjtet af ved 7-0
00:51
Giga farce: Benfica-kamp fløjtet af ved 7-0
00:47
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
00:45
Liverpool med mål-rekord efter 13 PL-kampe
00:38
LIVERPOOL F.C. | 0-5
00:31
Liverpool med mål-rekord efter 13 PL-kampe
00:27
Xavis Barca vendte det til sidst mod Villarreal
00:26
Cityzens This City is Ours
00:12
FCK uenige i kendelse: Sætter nye standarder
00:09
F.C. Internazionale - Campione D´Italia
00:07
Premier League tips - vi kører snart igen
00:06