Luk

Helsingør beklager mistolkning af aflysning

| Danmark | 5 kommentarer

Infoboks

FC Helsingør - Hvidovre IF
1. division (12/03)
Oddset 2,00 3,35 3,80
bet365 2,10 3,60 3,25

FC Helsingør beklager, at det er blevet opfattet som en nedvurdering af HIK og Næstved, men fastholder, at 2. divisionsklubber ikke kan holde samme sociale boble, hvorfor træningskampene måtte aflyses. 

FC Helsingør skulle i den kommende tid have testet formen mod HIK og Næstved, der begge spiller i 2. division. 

De kampe har Helsingør dog valgt at aflyse af frygt for coronasmitte, hvilket faldt særligt HIK for brystet, da de følte, det bundede i uvidenhed. 

Ifølge HIK bliver de nemlig testet på samme vis, som 1. divisionsklubberne og 3F Superliga-holdene gør. Det svar kan du læse HER.

Det er FC Helsingør godt klar over ifølge kommunikationsmanager Rune Milling, der beklager, at aflysningen er blevet opfattet som en nedvurdering af 2. divisionsklubberne. 

- Vi er klar over, at de opfylder Divisionsforeningens test, og de bliver testet, når de møder hold fra 1. division og Superligaen, men vi har evalueret på det. Vi har haft tilfælde i truppen allerede, på trods af at vi er meget samvittighedsfulde med måden, vi går til det på, hvor vi virkelig forsøger at overholde alle tiltag, der er sat i søen. 

- Vi evaluerede på det, og vi turde ikke tage chancen. Selvom du bliver testet to-tre gange om ugen, så har du en større kontraktflade, når du er 2. divisionsspiller, da mange af dem arbejder ved siden af.

- Vi betaler vores spillere for at tage hjem hver dag og holde sig væk fra andre, men det kan du ikke på samme måde i 2. division, fortæller Rune Milling til bold.dk.

Har det været det afgørende, at de ikke kan holde den samme sociale boble?

- Ja, det kan du sige. Det er blevet misfortolket lidt, som om det er en nedvurdering af HIK og Næstveds beredskab. Jeg er ked af, at de har opfattet det sådan. Det var ikke meningen. 

- Det er et spørgsmål om at begrænse vores kontraktflade så meget som muligt ved at møde klubber, som vi er 100 procent sikre på overholder de samme forholdsregler, som vi gør. Det er 1. division og Superligaklubber.

Kan man så ikke være fræk at sige, at det vidste I allerede dengang, I arrangerede kampene?

- Det udslagsgivende har så været, at der er kommet de her nye mutationer, der har spredt sig som en steppebrand i nogle af de andre klubber. Vi så senest Vendsyssel, som vi har mødt og ved, at de er også meget samvittighedsfulde i deres setup. Alligevel spredte det sig i deres trup som en løbeild. 

- Så synes vi ikke rigtigt, at vi havde en god mavefornemmelse omkring at gå ud og møde 2. divisionsklubber. Det er ikke en nedvurdering af Næstved eller HIK, men fordi vi skal være så meget på den sikre side, som vi overhovedet kan. 

- Vi har en trup, der er skadesplaget, så det vil være meget slemt for os, hvis vi fik et større udbrud i truppen op til sæsonstart. Det er er simpelthen derfor, vi har valgt at gøre det sådan, afslutter Rune Milling til bold.dk.

FC Helsingør arbejder på at finde andre modstandere til træningskampene. 


Af Andreas Roesen
Mandag 8. marts