Luk

Helsingør-helt: Min dårligste kamp for klubben

| 3F Superliga | 1 kommentar
Helsingør-helt: Min dårligste kamp for klubben
Foto: Getty Images

Adnan Mohammad var glad for sit sejrsmål i gårsdagens 3-2-sejr i Silkeborg, men kantspilleren kalder samtidig kampen for hans dårligste i Helsingør-trøjen.

Christian Lønstrup overvejede at tage Adnan Mohammad ud i pausen, men offensivspilleren blev på banen og endte med at sikre nordsjællænderne sejren på 3-2 til allersidst.

Hovedpersonen vidste også godt selv, at første halvleg ikke var prangende fra hans side af.

- Jeg var godt selv klar over, at jeg måske spillede min dårligste kamp i Helsingør-tiden.

- Jeg skulle være klar på andenboldene, når vi lagde den op til angriberne, og dem fik jeg ikke fat i.

- Og når jeg selv fik bolden, gik det heller ikke godt. Det var en dårlig kamp, men det betyder meget, at han (Christian Lønstrup, red.) ved, at jeg kan afgøre tingene.

- Det er jo min pligt at sætte de andre op eller gøre det selv, så det betyder rigtig meget for mig, siger Adnan Mohammad.

Det var anden gang i klubbens historie, at FC Helsingør oplevede to Superliga-sejre på stribe - noget man ligeledes oplevede i tredje- og fjerde spillerunde i starten af sæsonen.

kenneth@bold.dk / Nikolaj Harding


Af Kenneth Hansen

1 kommentar

Modernitet 14:30          
Hvis Adnan ikke spiller i en top-6 klub i Suppen til sommer, skuffer fodbold-Danmark mig gevaldigt.

I en tid hvor vi i så mange år har snakket om søgen efter "Den danske Zlatan", og hvor vi nu ser en meget udansk spillertype som Pione Sisto levere varen på Landsholdet såvidt som hjemme i Celta Vigo, ville det var være befriende at prøve at omfavne flere af sådanne typer.

Javist - Adnan har en del udfald, som han også selv nævner i artiklen, hvor specielt de defensive mangler ofte bliver udstillet, men hans offensive kvaliteter, kan ingen tage fra ham. Ifølge mig, er han noget nær Superligaens bedste mand 1-mod-1 offensivt; måske kun lige med konkurrence fra de ypperste top(top)offensive profiler i ligaen, såsom Mukhtar og Fischer. Det er uagtet hvilken modstander han står overfor, de er bare ikke dygtige eller hurtige nok til at tage bolden fra ham - og sådan har det egentlig været igennem hele sæsonen.

Det som Adnan har skullet lægge på sit offensive spil i mange år, (og som også var en af de primære grunde til, at han blev skrottet i FCN) er det endelige slutprodukt. Han laver simpelthen ikke nok assists og mål, efter han er blevet seniorspiller - og nogle gange ligner det, at han bare dribler for at drible. Det tyder dog på, at han nu endelig har taget fat i sin gamle målnæse fra u19-tiderne. Senest mod Silkeborg (hvor ligalandsholdets bedste mand, Jens Martin Gammelby, fik sig en tur eller to), men også i forrige runde mod et internationalt mandskab som FCK, hvor knægten laver ét mål og to assists.

Hvis Adnans form kan blive holdt sæsonen ud, kan jeg ikke se hvorfor en klub som FCN, Lyngby eller måske endda Aab ikke skulle være interesseret. Det ville være så stort et tab for dansk fodbold, hvis vi endnu engang ikke har plads til en uortodoks spiller i vores grå og småkedelige danske kultur. Vi har brug for de her spillere, som kan afgøre kampene ud af det blå,. Brug for de spillere der falder lidt ud af det taktiske setup engang imellem, fordi ihærdigheden for at lave noget lækkert og score nogle mål er langt større end den taktiske disciplin.
Tirsdag 17. september
Mandag 16. september