Luk

Helsingør slog Esbjerg: Det var et af vores mål

| 1. Division | 0 kommentarer

Infoboks

FC Helsingør - Esbjerg fB 1-0
1. Division Oprykningsspil
74' 1-0 Nicolai Geertsen

FC Helsingør-cheftræner Morten Eskesen var stolt over sit mandskab, som fredag slog Esbjerg, da det har været et af klubbens helt store mål i slutspillet.

Helsingør sikrede sig fredag aften et stort resultat, da de på hjemmebane slog oprykningskandidaterne fra Esbjerg med 1-0 i 1. division.

Det var en stor præstation af hjemmeholdet fra Helsingør, som fik alle tre point over et af de bedste mandskaber i rækken, og det var cheftræner Morten Eskesen imponeret over.

- Selvfølgelig er jeg det, og så er jeg også stolt af spillerne. Der er flere ting i det. Det ene er, at vi har fået en røvfuld af Esbjerg og Viborg fire ud af fire gange. De er de bedste i rækken, og dem har vi ikke været i nærheden af, så det var for at se, hvor vi var henne, udtaler Morten Eskesen og fortsætter.

- Og den anden grund er, at Fredericia i sidste uge var klasser over os. Vi arbejder på vores selvforståelse, altså hvor gode er vi. Nu ligger vi nummer fire, og det er vores rette plads, men når Fredericia så kører os ud af glæde, hvad så ikke?

- Et af vores mål med de ti kampe har været, at vi skulle have point mod Viborg, Esbjerg og HB Køge, fordi det havde vi ikke gjort, og så synes jeg, at vi spiller en rigtig god kamp i dag. 

En 1-0-sejr over en oprykningskandidat er altid imponerende, men det var i den grad en vigtig sejr for Helsingør, da de havde været gennem en hård uge siden den førnævnte røvfuld til Fredericia i den seneste runde, og derfor havde de noget at bevise fredag aften.

- Ja, det var der. Vi har været skuffet i denne uge, og så ved jeg godt, at man udefra kan sige: ‘Helsingør mod Fredericia er sgu da ligegyldigt’, men for os handler det om, hvor vi står henne. 

- Det er mere for vores egen selvforståelse, da vi er i gang med at udvikle os. Det gør vi jo ikke, hvis vi bliver ved med at tabe til Esbjerg og Viborg, men ved at vi kan spille lige op med dem.

Vi er ikke i nærheden af de andre

Eskesen håber på, at hans mandskab kan tage et skridt op i næste sæson, så de kan udfordre de bedste hold i 1. division. De mangler dog lidt endnu, da de jyske hold har været klasser bedre over hele året.

Cheftræneren er dog stolt over sit mandskab, der i den grad har imponeret i deres første sæson.

- Silkeborg, Viborg og Esbjerg er jo bare klasser for sig. Vi er ikke i nærheden af Esbjerg, Viborg og Silkeborg. Selvfølgelig er vi i dag med Esbjerg, men sidste år vandt Esbjerg otte kampe i træk.

- Viborg har vundet masser af kampe i træk, og Silkeborg er i gang med en eller anden stime, hvor de har vundet ti ud af 11, så de er klasser for sig, og det er vi ikke. 

- Men det er vores mål om et år, så jeg tænker ikke, at vi kan gøre det bedre i år som oprykker, fordi de tre andre er bare niveauet over os, hvis man ser over hele sæsonen, fortæller Morten Eskesen.

Det var Nicolai Geertsen, der sikrede FC Helsingør sejren over Esbjerg, da han scorede målet i 1-0-sejren.


Af Raymund Nelausen
Søndag 16. maj