Luk

Helsingør tabte point efter sen HBK-udligning

| NordicBet Liga | 0 kommentarer

Infoboks

FC Helsingør - HB Køge 1-1
NordicBet Liga
74' 1-0 Mikkel Knudsen
85' 1-1 Oscar Buch

FC Helsingør var godt på vej mod de tre point mod HB Køge, men kort før tid bankede Oscar Buch udligningen i mål, og derfor endte NordicBet Liga-opgøret med 1-1.

NordicBet Ligaens tophold fra FC Helsingør fik fredag aften besøg af HB Køge, som kæmper en hård kamp for at komme med i top seks, inden rækken bliver delt op i to dele.

Gæsterne fra HB Køge kom da også med selvtillid i bagagen, da de i deres seneste opgør satte Esbjerg på plads med en 3-0-sejr.

Så nemt blev det dog ikke i fredagens dyst på kunstgræsset i Helsingør, hvor hjemmeholdet var dominerende i startfasen og havde flere store muligheder.

Her kom Elijah Just blandt andet frem til et godt skud fra distancen, men Oskar Snorre havde godt styr på situationen inde på stregen. HB Køge-keeperen var første halvlegs helt store oplevelse, da han gang på gang reddede gæsterne.

Efter små 22 minutter formåede Helsingør at komme frem til en farlig mulighed, men Snorre kom flot ud af sit mål og afværgede situationen. Snorre var igen i fokus få minutter før pausen, da han diskede op med en vild redning.

Her straffede Just en stor fejl i HB Køge-defensiven, så hjemmeholdet kom frem til en farlig chance. Her blev Sebastian Czajkowski spillet helt fri foran mål og skulle blot sende bolden i kassen.

Snorre blev fanget på mellemhånd, men han nåede akkurat op igen og fik afvist Czajkowskis forsøg med en flot parade, og dermed slap gæsterne fra Køge med skrækken.

Helsingør kunne dog have været foran ved pausen, da Tonni Adamsen kom alene igennem HB Køge-defensiven lige inden pausen, men intet kunne passere Snorre fredag aften, da han endnu en gang hev en stor redning frem.

Rodet aktion åbnede ballet i Helsingør

I anden halvleg kom HB Køge bedre med i opgøret, da de nu også viste deres offensive kvaliteter. Her kom Oscar Buch frem til en fin chance, da han var hurtigst over en løs bold, men der kom ikke gang i måltavlen i denne situation.

Få minutter senere var det så Mike Jensen, som kom i fokus for gæsterne, da han satte HB Køges kontramaskine i gang. Her nåede han frem til feltet, hvor han serverede den for Marius Elvius, der dog ikke havde held med sin afslutning.

FC Helsingør formåede dog at komme foran efter en situation, hvor HB Køge ikke kunne få clearet en bold i eget felt efter et rodet angreb. 

Det endte også med, at en bold blev lagt på tværs, hvor Mikkel Knudsen helt umarkeret kunne løbe til den og sparke bolden ind i netmaskerne til 1-0 efter 74 minutter af fredagens opgør.

Nu havde Daniel Agger og co. i den grad travlt, hvis de ville have noget med hjem fra Helsingør, og de begyndte da også at satse mere og mere.

Det gav også pote fem minutter før tid, da Buch tog sagen i egen hånd. Her driblede han flere Helsingør-spillere på kanten af feltet og trak ind i banen, inden han bankede bolden mod mål. 

Den blev dog afrettet på vejen og sejlede dermed hele vejen ind i netmaskerne til 1-1.

Det endte også med at blive kampens sidste mål, og dermed sikrede HB Køge sig et sent point mod FC Helsingør, da kampen sluttede 1-1 i NordicBet Ligaen.


Af Raymund Nelausen
Onsdag 19. januar