Luk

Helsingør til tops efter storsejr over Fredericia

| NordicBet Liga | 4 kommentarer

FC Helsingør kom bagud i topkampen mod FC Fredericia, men en god modreaktion resulterede i en sejr på hele 4-1, hvorfor helsingoranerne nu topper NordicBet Ligaen.

Vinderen ville spille sig helt til tops i NordicBet Ligaen og et skridt tættere på 3F Superligaen.

Det var et vaskeægte topbrag, der var på programmet i landets næstbedste række, da FC Helsingør fik besøg af FC Fredericia mandag aften.

Begge klubber lå med 29 point, og hjemmeholdet lå kun nummer to på en bedre målscore end gæsterne på fjerdepladsen.

Fredericia kom med tre sejre på stribe i ligaen, mens Helsingør havde samlet to point sammen i de to seneste kampe med to uafgjorte resultater i streg.

Og det direkte spil, som Fredericia har nydt godt af i den her sæson, blev igen en faktor i kampens absolutte indledning.

Gæsterne skulle nemlig ikke bruge mere end to minutter på at bringe sig i front. 

Anders Holvad spillede en bold i dybden, som Kristian Kirkegaard opsamlede, og så var han helt alene med Helsingørs keeper Kevin Stuhr Ellegaard. Herfra svigtede den 24-årige midtbanespiller ikke.

1-0 til Fredericia.

Herfra skulle der gå et lille kvarter, før hjemmeholdet fik hul på chancebylden. Det skete efter en periode med etableret spil uden de helt store muligheder.

Elijah Henry Just fik sendt et skud afsted mod Alexander Nybo, men keeperen tog fra. Helsingørs gameplan var helt tydeligt at spille i de små rum og undgå for mange lange afleveringer. Det var Fredericia dog gode til at lukke ned for.

Skarp afslutning på første halvleg

Men bedst som man skulle tro, at gæsterne havde opgøret under kontrol, vendte Helsingør det hele på hovedet før pausen.

Mikkel Knudsen svævede en god bold direkte ind i pandebrasken af Sebastian Czajkowski, der sikkert kunne sende sin ottende scoring i 1. division i kassen, og så var det helt lige mellem de to mandskaber i topopgøret.

Men et minut før pausefløjtet, viste Helsingør, at de slet ikke var færdige. Daniel Norouzi opfangede en bold dybt inde i feltet før Nybo. 

Han trillede den hen til Callum McCowatt, der fandt Frederik Juul Kristensen udenfor feltet.

Den unge midtbanespiller sparkede til kuglen og sendte Helsingør foran med 2-1.

Vilde Helsingør i anden halvleg

I anden halvleg kom hjemmeholdet ud med en god tro på tingene, og selvtilliden fra den afsluttende fase havde mandskabet i den grad taget med sig.

I det 50. minut kunne Tonni Adamsen efter en fiks vending udnytte en dårlig defensiv aktion i Fredericia-forsvaret. Han sparkede sin syvende sæsonkasse i mål på ganske fin vis.

Selvom Helsingør var på rette kurs, lavede Phillip Rejnhold en unødvendig hård tackling, der potentielt kunne have sendt ham tidligt i bad, men det endte heldigvis for ham kun med et gult kort.

Fredericia reagerede på trænerbænken med en tredobbelt indskiftning, men lige lidt hjalp det.

For kort efter hamrede Helsingørs Nicklas Mourtisen mandskabet mere i front, da han kanonerede en flad bold ind i det lange hjørne. 

Flere scoringer kom der ikke i kampen.

Dermed sluttede det med komfortabel Helsingør-sejr, og de kan nu fejre, at de er nyt tophold i NordicBet Ligaen med 32 point. Et point foran Hvidovre IF på andenpladsen.


Af Rasmus Glud
Tirsdag 25. januar