Luk

Helsingør tog tre point mod Esbjerg

| 1. Division | 9 kommentarer

Infoboks

FC Helsingør - Esbjerg fB 1-0
1. Division Oprykningsspil
74' 1-0 Nicolai Geertsen

FC Helsingør tog en 1-0-sejr på hjemmebane over Esbjerg fB i 1. Divisions oprykningsspil, da Nicolai Geertsen blev matchvinder efter et hjørnespark i anden halvleg.

FC Helsingør tog fredag aften imod Esbjerg fB i 1. Divisions oprykningsspil, hvor tabellens tredjeplads fra Esbjerg inden kampen havde et gab på 13 point ned til Helsingør på fjerdepladsen.

Fra første fløjt var det Helsingør, som virkede mest opsatte på at få tre point i fredagens kamp.

Allerede efter tre minutter fik hjemmeholdet da også en god mulighed, da Callum McCowatt blev spillet fri feltet, men afslutningen blev sendt på stolpen.

Esbjerg kæmpede med at få spillet på banen til at køre i kampens indledning, og gæsternes første mulighed kom også først efter 27 minutter, hvor Mads Larsen serverede et oplæg til Jakob Ankersen, som misbrugte muligheden.

Små 10 minutter senere var Helsingør så tætte på at øge føringen til 2-0, men en god redning af Mads Kikkenborg i Esbjerg-målet holdt pausestillingen på 1-0 til Helsingør.

Efter pausen var Esbjerg bedre med i spillet, men ingen af holdene formåede for alvor at skabe et overtag, der kunne føre til mål.

Helsingør lykkedes dog med at komme foran efter 74 minutter, hvor et hjørnespark fra Helsingørs venstreside blev sendt mod bagerste stolpe.

Hjemmeholdets Nicolai Geertsen hoppede højest og satte sikkert hovedet på bolden, hvilket efterlod Kikkenborg chanceløs i Esbjerg-målet.

Esbjerg forsøgte efterfølgende at presse på for en udligning, men den sidste præcision manglede for gæsterne, når de formåede at kommer op til Helsingørs felt.

Derfor kunne Helsingør også tage tre point med fra kampen, som betyder, at der nu er 10 point mellem de to hold i tabellen.

Esbjerg har syv point op til Silkeborg IF på andenpladsen, som i skrivende stund fører 2-0 over topholdet Viborg FF.


Af Krister Olsen
Søndag 16. maj