Luk

Helstrup om skifte: Havde også andre tilbud

| Eerste Divisie | 0 kommentarer

Infoboks

Frederik Helstrup skiftede tidligere i juli til hollandske Almere City FC, men forsvarsspilleren havde flere interessante tilbud, da han skulle vælge ny klub.

Efter tre år i polsk fodbold hos Arka Gdynia takkede 27-årige Frederik Helstrup af og valgte ikke forlænge sin konkrakt. 

Nu har den danske forsvarsspiller fået styr på sin fremtid, da han fremover skal tørne ud for hollandske Almere City FC i Eerste Divisie. Klubben har danske Ole Tobiasen som træner. 

Frederik Helstrup siger til bold.dk, at han havde flere interessante bejlere fra Holland og Polen, men han valgte Almere City grundet klubbens ambitionsniveau.

- Det er et meget ambitiøst projekt. Det er en relativ ny klub og by lige uden for Amsterdam, og de har store ambitioner om at komme op i den bedste række i Holland og bide sig fast der og derigennem skabe sig et navn og noget historie. Det, synes jeg, passer rigtig godt, da jeg også selv er ambitiøs, og det lyder rigtig spændende. 

- Der var også andre bejlere i forhold til mig, og jeg havde også nogle andre interessante tilbud, men i sidste ende syntes jeg, at det her projekt lød spændende, siger Frederik Helstrup til bold.dk 

Hvilke tilbud fik du? Fra andre udenlandske klubber og danske?

- Det var nogle klubber fra den bedste række i Polen, da jeg jo har været i Polen i tre år og også nogle andre hollandske. 

- Nu betyder det ikke så meget, for nu har jeg valgt dette projekt, og det er jeg utroligt glad for, siger Frederik Helstrup og siger derudover, at der var primært udenlandsk interesse for ham. 

Glæder sig til Tobiasen som træner

Den danske forsvarsspiller siger, at klubben i længere tid har vist stor interesse for ham, og det smigrer ham. Helstrup vil gerne betale tilbage ved at levere godt på grønsværen. 

- For halvanden-to måneder siden startede vi vores dialog via min agent. Derigennem har vi i corona-pausen også haft nogle møder og samtaler, i og med at jeg i lang tid har vidst, at jeg ikke ville forlænge min kontrakt i Polen, og derfor kunne snakke med andre klubber. Så har vi snakket med Almere, og det faldt heldigvis ud til det bedre med en aftale. 

Helstrup får Ole Tobiasen som træner, og han mener, at det betyder meget at have en landsmand som træner. Han har allerede haft mange snakke med Tobiasen. 

- Jeg tror, at det bliver rigtig godt. I og med at der er en dansker i klubben, så har han selvfølgelig sat mig godt ind i projektet, og jeg har haft mange samtaler med ham og klubben, så det har ikke bare været en hurtig beslutning. 

- De har vist interesse igennem lang tid, hvilket også har gjort, at jeg har følt mig værdsat og velkommen i klubben. Det betyder selvfølgelig en del. 

- Derudover er det lidt nemmere, når der er en dansker i et andet land, så kan han også fortælle på dansk, og det giver det ekstra. Her kan han 100 procent i detaljer fortælle, hvordan klubben vil arbejde, og hvordan klubben er bygget op, og hvilke ambitioner der er. 

Kan bidrage med erfaring

Den tidligere Lyngby- og AC Horsens-spiller kan bidrage med noget ekstra til Almere City i kraft af erfaringen fra polsk, dansk og svensk fodbold.  

- Jeg kommer med noget erfaring fra den bedste række i Polen, Danmark og Sverige, så det er klart, at jeg skal byde ind med noget erfaring og god energi og give den videre til de andre gutter. 

- Jeg skal sætte nogle krav og give dem noget energi, i forhold til at vi skal op i den bedste række. Det er både min og klubbens ambition. Det er primært det og så selvfølgelig noget godt fodboldspil.

Almere City har store ambitioner for den kommende sæson. Holdet vil gerne sikre sig en plads i Æresdivisionen efter den kommende sæson. For Helstrup vil han gerne vise, at han er en forsvarsspiller af høj kaliber. 

- Det helt store personlige mål er selvfølgelig at rykke op og vise, at jeg er en rigtig, rigtig dygtig spiller. Det kræver selvfølgelig hårdt arbejde, men det er jeg helt sikker på, at jeg kan gå ind og bevise. 

- Nu kender jeg ikke hollandsk fodbold så godt, så det bliver selvfølgelig også spændende at komme til en ny fodboldkultur og se, hvordan det er. 

- Jeg er dog sikker på, at jeg nok skal vise, at jeg er en rigtig, rigtig dygtig spiller, det stoler jeg nok på mine egne evner til.

Er en spillende forsvarsspiller

Frederik Helstrup tror, at spillestilen i Almere City passer ham godt, og det bliver anderledes, end hvad han har været vant til i Polen.

- Jeg tror, at det bliver en anderledes form for fodbold. Det er jeg helt sikker på. Jeg tror dog, at det passer mig godt at komme til hollandsk fodbold, da jeg ser mig selv som en spillende forsvarsspiller, dermed ikke sagt at jeg ikke kan lide at forsvare, men jeg kan også lide at spille med bolden langs jorden, så det ikke bare bliver i de højere luftlag, at det foregår. 

Den sidste tid i Arka Gdynia var ikke så vellykket for Frederik Helstrup, hvor danskeren ikke fik meget spilletid. Danskeren havde gjort det helt over for Arka, at han ikke ville forlænge, og det havde måske noget at sige. 

- Det har været turbulent igennem hele året. Der har været mange trænere, og derudover var jeg ude med en skade i lang tid i efteråret. Så stod det rimelig hurtigt klart i foråret, at jeg ikke ville forlænge kontrakten, og det har sikkert også spillet ind i forhold til spilletid. 

- Det ser jeg som meget naturligt, at man kigger efter nogle, der også er der efter sommerferien. Det har jeg forståelse for. 

Frederik Helstrup har skrevet to-årig kontrakt med Almere City til sommeren 2022, og hvad der sker efter det, må tiden vise. 

- Mit generelle mål er bare, at jeg vil nå så højt som muligt, og det skal man gøre sig fortjent til, og hvad der så sker i fremtiden, det kan jeg ikke sige nu, om det bliver en anden klub, eller hvad det gør. 

- Det vigtigste lige nu er, at jeg er superglad for at have skrevet en kontrakt med Almere, og jeg synes, at det er et rigtig spændende projekt, så jeg glæder mig rigtig meget, siger Frederik Helstrup til bold.dk og tilføjer, at han er blevet taget rigtig godt imod af klubben. 

Lige nu holder Frederik Helstrup en lille ferie, hvor han kan lade mentalt op. Han møder ind i klubben i starten af august og har lidt tid til at vænne sig til den nye tilværelse, inden sæsonen sparkes i gang i slutningen af august.

Frederik Helstrup har tidligere spillet i Lyngby, AC Horsens, svenske Helsingborg og senest polske Arka Gdynia. I sæsonen 2011/2012 fik han 17 Superliga-kampe for Lyngby. 

Den hollandske liga blev afsluttet før tid på grund af corona-krisen, og her blev Almere City nummer ni i Eerste Divisie.


Af Anders Jensen
Torsdag 6. august