Luk

Henke Larsson tager over i svensk danskerklub

| Allsvenskan | 0 kommentarer
Henke Larsson tager over i svensk danskerklub
Foto: Getty Images

47-årige Henrik Larsson vender tilbage som træner for Helsingborg, som han ellers forlod efter nedrykningen i 2016.

Helsingborg IF valgte lørdag at fyre cheftræner Per-Ola Ljung efter en skidt sæsonstart i Allsvenskan, som han førte hold op til forud for sæsonen.

Afløseren er allerede på plads, og det bliver en gammel kending i form af Henrik 'Henke' Larsson. Det har den svenske klub, der har Anders Randrup og David Boysen i truppen, netop offentliggjort på klubbens hjemmeside.

- Vi har arbejdet hårdt på at finde Per-Ola Ljungs efterfølger, og valget er faldet på Henrik Larsson. Det er det bedste, vi kan gøre. Vi er stolte af, at Henrik Larsson igen er blevet en del af klubben, siger klubbens formand, Krister Azelius.

47-årige Henrik Larsson, der som spiller har en fortid hos blandt andre Celtic, Barcelona, Manchester United og Helsingborg, har tidligere stået i spidsen for Allsvenskan-mandskabet.

Han var cheftræner for holdet, da de i 2016 rykkede ud af den bedste svenske række. Efter nedrykningen indvaderede en gruppe fans banen for at komme hen til cheftræneren, mens de tvang hans søn, angriberen Jordan Larsson, til at tage holdets trøje af.

Den skandale her Henrik Larsson nu lagt bag sig, og han har igen sat sig i trænerstolen hos danskerklubben. 

- Det er fantastisk at være tilbage i den klub, jeg har en lang historie med. Jeg er meget motiveret for at komme i gang med arbejdet, siger Henrik Larsson.

- Det er en inspirerende udfordring, der venter trænere, spiller og alle andre, der er i klubben. Selvfølgelig også vores fans, for uden dem kommer vi aldrig til at klare det.

Helsingborg har ti point efter sæsonens første tolv kampe. Henrik Larsson har i første omgang fået en kontrakt, der løber sæsonen ud.

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Jonas Sand

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Torsdag 18. juli