LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Henrik Bødker stopper med fodbold på topplan

| Danmark | 3 kommentarer
Henrik Bødker stopper med fodbold på topplan
Foto: Næstved Boldklub
Henrik Bødker fortsætter karrieren hos Roskilde KFUM i Danmarksserien og har ikke planer om at søge tilbage til divisionsniveau.

Henrik Bødker skiftede i januar 2007 fra Roskilde KFUM til FC Nordsjælland. Halvandet år senere skiftede han videre til SønderjyskE og tilbragte de næste syv af sit liv i Jylland, hvor han efter SønderjyskE-tiden endte hos Vejle Boldklub.

Og nu sluttes ringen. Henrik Bødker meddelte for nylig sit stop i Næstved, som hentede ham til klubben i sommeren 2015 - og nu fortsætter han hos sin tidligere klub Roskilde KFUM i Danmarksserien.

- Det er formentlig slut med at spille på divisionsniveau. Medmindre vi selvfølgelig er heldige og dygtige at rykke op med Roskilde KFUM - så kan det godt være, jeg lige tager en sæson mere, men det er ikke noget, jeg søger på nogen måde.

- Jeg håber, jeg kan få kroppen i gang igen og spille en masse fodbold, så jeg også føler, at jeg kan stoppe på en ordentlig måde, siger Henrik Bødker til bold.dk.

Henrik Bødker flyttede i 2015 hjem til Sjælland og fik altså kontrakt i Næstved. Her spillede han fast i det første halve år, men blev derefter ramt af skader, som betød, at han i den netop afsluttede sæson blot spillede syv 1. divisionskampe i klubben.

Derfor blev han for nylig enig med Næstved om at afbryde samarbejdet et år før tid.

- Jeg har brugt rigtig meget tid på transport, mens jeg har spillet i Næstved. Samtidig har jeg været meget skadet i det seneste halvandet år, og klubben kunne ikke garantere, at jeg ville komme til at spille i næste sæson.

- Så der var flere ting, der spillede ind, og klubben og jeg blev derfor enige om at afbryde samarbejdet, siger han.

Bødker blev ansat, da Mogens Krogh var træner. Krogh blev dog fyret i slutningen af sidste sæson, mens Michael Hemmingsen kom til.

- Jeg har haft en god snak med Michael, og han fortalte mig, at han hellere ville bruge nogle andre fremadrettet, og det kan jeg sådan set også godt forstå. Jeg spekulerede over tingene i nogle dage, og så var det egentlig en ret let beslutning at tage, siger Bødker.

Næstved rykkede ud af 1. division, men det har ikke haft effekt på Bødkers exit i klubben - tværtimod.

- Da vi rykkede ned, tænkte jeg ikke på, at jeg ville væk. Jeg ville tværtimod gerne hjælpe klubben med at komme tilbage. Næstved har betydet meget for mig, fordi jeg fik chancen i klubben, da jeg kom hjem fra Jylland.

- Jeg har været meget taknemmelig for det, klubben har gjort meget for mig, så på den måde var det ikke nemt at beslutte at forlade klubben. Men efter en snak med Michael gav det ikke mening for mig at fortsætte.

- Jeg kunne godt have sat mig tilbage og bare have modtaget min løn, men det ville heller ikke være fair. Så var det bedre, at vi satte os og fandt frem til en løsning på tingene, siger Bødker, som har været glad for forløbet.

- Det er gået meget nemt. Klubben har været helt ærlig og har ikke pakket noget ind. Det har betydet meget for mig. Der har ikke været nogen sure miner. Det er gået begge veje, og jeg har stor respekt for den måde, klubben har ageret på, siger Bødker.

Den 34-årige midtbanespiller har hidtil nået over 100 kampe i Superligaen i løbet af karrieren.

nicolai@bold.dk

Se Premier League, Superliga og Europa Leauge Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Fredag 19. april
Torsdag 18. april