Luk

HIF-anfører: Jeg kan ikke kun leve af fodbold

| NordicBet Liga | 2 kommentarer
HIF-anfører: Jeg kan ikke kun leve af fodbold
Foto: Hvidovre IF

Infoboks

Den 27-årige Hvidovre-anfører Christopher Østberg har et fuldtidsjob ved siden af for at få det til at fungere økonomisk.

Christopher Østberg dirigerer Hvidovre IF's tropper fra midtbanen i 1. division. Klubben skal i gang med en intens kamp for at undgå nedrykning, når 1. division starter op igen i slutningen af maj. 

Østberg har kun spillet i Hvidovre på seniorniveau, men selvom han er anfører i en 1. divisionsklub, så er økonomien ikke tilstrækkelig til, at han kun kan leve af at spille fodbold. 

Ved siden af fodbolden er anføreren ansat som Strategy Analyst hos FK Distribution, hvor han hjælper distributionsvirksomheden med strategiske overvejelser.  

Christopher Østberg fortæller til bold.dk, at han er nødt til at have et job ved siden af fodbolden for at få det til at fungere økonomisk.

- Da jeg var yngre, gav det rigtig god mening at studere ved siden af fodbolden, og da jeg så blev kandidat, der var jeg bare et sted, hvor det godt kunne lade sig gøre både at spille fodbold og have et fuldtidsjob. 

- Jeg synes egentlig, at jeg får det bedste fra begge verdener lige nu, og p.t. fungerer det rigtig godt for mig både at have et godt job og spille fodbold på et højt niveau. Lige nu spiller jeg på så højt et niveau som muligt i forhold til at have et job ved siden af, og det fungerer egentlig rigtig godt, siger Christopher Østberg til bold.dk.

- Har du haft overvejelser om at satse 100 procent på fodbolden eller 100 procent på dit job ved siden af?

- Alle drenge har jo en drøm om at blive professionel fodboldspiller, så den har ligget i baghovedet, men de sidste mange år har jeg indfundet mig med, at jeg også skal have et liv efter fodbolden. 

- Den økonomi, der er i Hvidovre og måske i bunden af 1. division, den er ikke til, at man kan leve af indkomsten fra fodbolden. Derfor er man tvunget til at have et job ved siden af.

Vigtigt med fleksibilitet

Den 27-årige midtbanespiller mener, at det kræver en meget forstående arbejdsgiver at kunne kombinere 1. divisionsfodbold med et fuldtidsjob. 

- Der er ingen tvivl om, at det kræver en meget fleksibel arbejdsgiver, når træningerne i Hvidovre starter klokken 16, og vi træner mange gange om ugen. Så de har været superfleksible og forstående. 

- Så længe jeg laver mine opgaver, så er det helt okay med dem. Det var også én af grundene til, at jeg lige har skiftet job. Der er en større forståelse samt mere fleksible arbejdsopgaver og arbejdstider.

Hvidovre går et program i møde med masser af kampe, der skal afvikles over en kort periode. Det betyder kampe midt på ugen, og det kan blive et problem for Østberg.

- Jeg har meget svært ved at kalde fodbold for noget sekundært, men det er klart, at det skal kunne gå op. Jeg skal have et job ved siden af, og det skal selvfølgelig passe ind, så jeg kan ikke spille i en klub, der træner for tidligt. 

- Hvis der begynder at komme rigtig mange midtugekampe i Jylland, så kan det være, at det ikke er 1. division, som jeg skal spille i. Som det er lige nu, kan jeg sagtens få det til at passe, så nu må vi bare tage denne periode med, og se hvordan det bliver efterfølgende.

Uvis fremtid

Christopher Østbergs kontrakt med Hvidovre udløber til sommer. Grundet corona-krisen har han dog ikke gjort sig de store tanker om fodboldfremtiden efter sommeren. 

Han har dog været i dialog med klubben om at spille resten af denne sæson til ende som minimum, der slutter ved udgangen af juli. 

- Det er et godt spørgsmål. Det har jeg faktisk ikke tænkt så meget over endnu. Først og fremmest fokuserer jeg på, at vi skal overleve i 1. division. 

- Men der er ingen tvivl om, at jeg godt kunne se mig fortsætte i Hvidovre efter sommerferien. Så længe min arbejdsgiver og min træner er fleksible, så vil jeg i hvert fald nyde at spille fodbold i Hvidovre, siger Christopher Østberg og fortsætter:

- Jeg tror, at der er en god dialog. Som jeg har forstået det, så har klubben tilbudt alle spillere at fortsætte på den kontrakt, de har nu, sæsonen ud. Så det, regner jeg også med, kommer til at ske.

Midtbanespilleren vil ikke afvise, at han kommer til at spille resten af fodboldkarrieren i Hvidovre, men intet er besluttet endnu. 

- Det er svært at spå om i fodbold, men der er ingen tvivl om, at hvis det fortsætter, som det gør nu, med de personer i og omkring holdet, så vil jeg godt kunne se, at jeg kan fortsætte resten af fodboldkarrieren i Hvidovre. 

- Jeg føler lige nu, at jeg er et sted, hvor jeg får det optimale fra fodbolden og fra det private arbejdsliv og familielivet. At kombinere det på den måde, det er svært at gøre mange andre steder, og derfor er jeg rigtig glad for, hvordan det fungerer nu. Jeg håber også, at det kan blive ved.

Overlevelse er afgørende

Lige nu er fokusset for Christopher Østberg at overleve med Hvidovre i 1. division. Det vil betyde meget for anføreren og klubben.

- Der er ingen tvivl om, at jeg kom til Hvidovre, da jeg var anden-års U17, så det er efterhånden rigtig lang tid siden. Jeg har været utrolig glad for min tid i klubben. 

- Det er en fantastisk klub at være en del af, og der er en masse frivillige, der lægger en masse kræfter i klubben, og der er en masse passionerede folk og fans i klubben. 

. Det føles lidt som mit andet hjem efterhånden, da jeg kender alle. Vi har fået op- og nedture og været både i 1. og 2. division. 

- Det betyder ekstremt meget for klubben at være en del af 1. division, så det er en rejse, som vi bliver ved med at være på. Vi skal simpelthen opnå at blive i 1. division, fastslår midtbanespilleren.

Christopher Østberg har i lang tid trippet for at spille turneringskampe igen og er meget begejstret for, at det snart bliver en realitet.   

- Jeg glæder mig helt vildt til at spille kampe igen. Det har virkelig været en lang pause. Da vi spillede vores seneste kamp, var det uden tilskuere, og det var lidt en flad fornemmelse, da vi er vant til tilskuere. 

- Som jeg har det nu, glæder jeg mig bare til at komme ud og spille om point og spille en masse kampe. Det bliver dejligt.

Christopher Østberg siger, at spillerne har glædet sig til at træne igen, også selvom tiden efter træningerne er noget anderledes end normalt. 

- Så er der jo det, at omklædningsrummet også er en stor del af fodbold, og det har vi ikke fået tilbage endnu. Forhåbentlig kan vi komme i omklædningsrummet på et tidspunkt, fordi for mig personligt er det en stor del af at spille fodbold, det er det liv, der er i omklædningsrummet. 

Skal undgå skader

Hvidovre går et komprimeret program i møde i 1. division, hvor klubben også skal spille midtugekampe. Her er det meget vigtigt, at træningerne bliver struktureret helt korrekt, så skader undgås. I øjeblikket træner Hvidovre fem gange om ugen.

- Det er altafgørende at finde den rigtige træningsbalance. Et er, at vi skal i fodboldform, og to er, at vi skal undgå skader. Jeg tror ikke, at jeg har prøvet en så lang pause, siden jeg begyndte at spille fodbold, og der er forholdsvist stor forskel på at være i god løbeform og så i god fodboldform. 

- Det kan man allerede mærke her de første par træninger, så kroppen skal lige vænne sig til at komme i gang igen. Derfor er det også vigtigt at undgå nogle af de små overbelastningsskader, der kan komme her i starten. Det betyder rigtig meget, siger Østberg og tilføjer, at han tror på, at Hvidovre overlever i 1. division. 

Christopher Østberg er noteret for 186 kampe og 11 mål for Hvidovre og blev hevet op på førsteholdet under Per Nielsens trænertid i klubben. I denne sæson er midtbaneslideren noteret for 16 kampe og et mål i 1. division.

Hvidovre er under nedrykningsstregen i 1. division som nummer 10. Holdet har tre point op til Skive over stregen. 


Af Anders Jensen
Lørdag 6. juni
Venstre foreslår markant flere end 500 tilskuere
04:45
Serber færdig i LA Galaxy pga. racistisk kone
04:13
Hedlund misser Horsens-opgør: Skal giftes
03:51
Lyngby mangler defensiv profil mod Hobro
03:02
Stærk Makienok blev Dynamo-helt i vital sejr
02:47
Klopp: Werner og Havertz er fantastiske
02:46
Hedlund misser Horsens-opgør: Skal giftes
01:41
Venstre foreslår markant flere end 500 tilskuere
01:29
Vilde Lewandowski satte rekord i ny målfest
01:21
Serber færdig i LA Galaxy pga. racistisk kone
01:16
Can: Sancho er nødt til at blive voksen
01:10
Serber færdig i LA Galaxy pga. racistisk kone
01:06
Leipzig-boss: Ingen kontakt til Chelsea
01:02
Utaka fortryder ikke sit fravalg af Belgien
00:56
Chelsea Football Club
00:51
Lyngby mangler defensiv profil mod Hobro
00:46
Brøndbytråden
00:43
Vilde Lewandowski satte rekord i ny målfest
00:23
OB er ramt: Kun 17 udtaget til skæbnekamp
00:22
Utaka fortryder ikke sit fravalg af Belgien
00:20
Utaka fortryder ikke sit fravalg af Belgien
00:05
Att Razz og andre jura-eksperter
00:05
Vejle Boldklub - en ny start
00:04
Klopp: Werner og Havertz er fantastiske
00:02
Lyngby mangler defensiv profil mod Hobro
23:59