Luk

Historisk: City er i CL-finalen for første gang

| Champions League | 75 kommentarer

Infoboks

Manchester City - PSG 2-0
Champions League Slutspil
11' 1-0 Riyad Mahrez
63' 2-0 Riyad Mahrez
69' 2-0 Angel Di Maria

Manchester City hentede en 2-0-sejr over PSG og er i klubbens første Champions League-finale nogensinde. Angel Di Maria blev udvist for en svinestreg.

Manchester City bød tirsdag aften PSG op til dans i returkampen i Champions League, hvor første semifinale var endt med en 2-1-sejr til Pep Guardiolas tropper.

Kylian Mbappé var ikke blevet helt klar efter sin skade i weekenden og startede derfor på bænken, hvorfor Mauri Icardi tog plads i angrebet på PSG's holdkort.

Hos City var Fernandinho tilbage i startopstillingen, mens Raheem Sterling igen var henvist til bænken.

Underlaget i Manchester var ikke optimalt, da der var faldet ganske meget sne, men det lykkedes nu meget godt for begge mandskaber at få spillet til at flyde.

VAR-drama og hurtig City-scoring
PSG startede bedst, og efter syv minutter fik de tilkendt straffespark, som dog blev annulleret af VAR.

Bolden ramte Oleksandr Zinchenko på skulderen og ikke armen, og derfor slap City med skrækken.

I stedet blev det kort efter 1-0 til Manchester City. Ederson lagde bolden godt frem til Zinchenko, der fandt Kevin De Bruyne. Belgieren afsluttede, men skuddet blev blokeret. Riyad Mahrez opfangede returbolden og sparkede bolden ind bag Keylor Navas.

PSG lagde sig dog langt fra ned og dominerede efter scoringen imod.

Marquinhos ramte overliggeren med et hovedstød, inden Angel Di Maria kort efter fik en stor chance, efter han fangede Ederson ude af balance.

PSG fik dog ikke udnyttet overtaget, og Mauro Icardi bidrog ikke med meget i første halvleg.

City fik redet stormen af og var faktisk tættest på i første halvlegs slutning, men Riyad Mahrez manglede skarpheden, hvorfor det stod 1-0 til City ved pausen.

Knivskarpe City gjorde ondt
PSG formåede ikke at komme ud med fornyet energi til anden halvleg, mens City omvendt virkede skarpe og pressede højt.

Phil Foden var tæt på en friløber, hvor der dog var offside, mens han kort efter forsøgte med en afslutning et stykke udefra, men Navas var på plads i PSG-målet.

PSG skiftede Moise Kean og Julian Draxler ind efter en time, men altså ingen Mbappé, hvilket nok er et udtryk for, at franskmanden ikke var blevet fit til kampen, selvom han altså var med på bænken.

Kort efter udskiftningerne scorede City til 2-0, og PSG's drøm om Champions League-finale brast.

En forrygende omstilling endte hos Phil Foden, der lagde den på tværs til en helt fri Riyad Mahrez ved bageste stolpe, som kunne banke bolden ind til tomålsføring.

Di Maria udvist for svinestreg
Målet blev starten på PSG's kollaps, for bare få minutter senere blev Angel Di Maria udvist for en svinestreg på Fernandinho.

Di Maria skubbede allerførst Fernandinho efter en duel om bolden, og efterfølgende trådte City-spilleren på foden. Farvel og tak.

Temperamenterne var fortsat i kog. Marco Verratti fik en advarsel for frustrationer, inden Zinchenko modtog et for lidt tumult. Også De Bruyne kom i dommerens sorte bog for et hårdt frispark i et par intense minutter af kampen.

Phil Foden kunne med ti minutter have lukket kampen, men hans flade forsøg tog ydersiden af stolpen.

Herefter gik kampen død, og begge hold skiftede ud, selvom det reelt var afgjort. Mbappé kom ikke på banen for PSG, men Raheem Sterling og Sergio Agüero kom ind for City.

Derfor kørte City sikkert 2-0-sejren hjem, og klubben er dermed i sin første Champions League-finale nogensinde med 4-1 samlet over PSG.


Af Sara Margren
Onsdag 12. maj
Tirsdag 11. maj