Luk

Historisk: Færøsk klub får kvindelig træner

| Betrideildin | 9 kommentarer

Den færøske bundprop TB Tvøroyri har ansat Helen Lorraine Nkwocha som ny træner for førsteholdet, og hun bliver den første kvindelige cheftræner for et herrehold i den øverste fodboldrække i europæisk fodbold.

Det kører ikke for den færøske bundklub TB Tvøroyri, der er sikker på at rykke ud af landets bedste fodboldrække, men uden for banen har klubben skrevet historie.

TB Tvøroyri har således udpeget engelske Helen Lorraine Nkwocha som ny cheftræner, og hun er den første kvindelige træner, der skal stå i spidsen for et herrehold i færøsk fodbold.

Faktisk er det ifølge flere færøske medier ikke sket før, at en kvinde har været cheftræner for mænd i den bedste række i nogen europæisk liga.

TB Tvøroyri har blot tre point efter 22 runder i den bedste færøske række, og Helen Lorraine Nkwocha tabte sin første kamp i spidsen for holdet med 1-6 mandag aften til HB Torshavn.

Helen Lorraine Nkwocha har en civilkarriere som politibetjent bag sig, men har også både spillet fodbold selv og været ungdomstræner i flere klubber i England.

Senest har hun været Head of Youth Football i færøske TB Tvøroyri, og i resten af sæsonen skal hun altså være cheftræner for førsteholdet.

Hun afløser tyske Lars Heiliger, der blev fyret for fem dage siden, og hun bliver klubbens tredje cheftræner i sæsonen.


Af Sara Margren
Søndag 17. oktober
Lørdag 16. oktober