Luk

Historisk højt aldersgennemsnit ved VM

| International | 3 kommentarer

Infoboks

VM

VM 2018 byder på mange interessante og historiske statistikker. bold.dk har kigget nærmere på nogle nøgletal ved sommerens slutrunde.

VM i Rusland nærmer sig med hastige skridt, og samtlige 32 trupper er således udtaget til slutrunden. bold.dk har kigget på lidt statistik forud for slutrunden, og i dag handler det om alder.

Den egyptiske alderspræsident slår rekord
Med sine 45 år og fem måneder er Essam El-Hadary fra Egypten den ældste spiller nogensinde til at være med ved et VM.

Den egyptiske målmand, der er VM-debutant, er over seks år ældre end den næstældste spiller ved slutrunden, Mexicos Rafa Marquez.

Hvis El-Hadary får spilletid ved slutrunden, slår han også rekorden som den ældste spiller, der har været på banen ved et VM. Colombia-målmand Faryd Mondragon har den nuværende rekord som alderpræsident ved VM med sine 43 år og tre dage i 2014.

Den yngste er ikke så ung igen
Australiens Daniel Arzani er med 19 år og fem måneder den yngste spiller ved sommerens slutrunde, men det er faktisk ikke så ungt igen, hvis man slår op i historiebøgerne.

I 2014 var Cameroun-angriberen Fabrice Olinga den yngste spiller med 18 år og én måned, mens Christian Eriksen i 2010 var yngst med sine 18 år og fire måneder.

I 2006 var engelske Theo Walcott yngst med 17 år og tre måneder, og i 2002 tog den nigerianske offensivspiller Femi Opabunmi prisen med sine 17 år og to måneder.

Den yngste spiller nogensinde ved en VM-slutrunde er Norman Whiteside fra Nordirland ved slutrunden i 1982 med sine 17 år og 41 dage.

Det højeste aldersgennemsnit nogensinde
Det er nogle ret så rutinerede herrer, vi kommer til at se ved sommerens VM. Gennemsnitsalderen på de 736 spillere, der med til VM 2018, er nemlig knap 28 år, og det er det højeste aldersgennemsnit nogensinde ved et verdensmesterskab.

VM-debutanterne Panama trækker gennemsnittet mest markant op med slutrundens ældste trup på 29 år og 236 dage. 

I den anden ende af skalaen finder vi Nigeria, der med blot 25 år og 336 dage i gennemsnit har slutrundens yngste trup. Frankrigs 26 år og 10 dage følger lige efter, og England stiller med den tredjeyngste trup med i gennemsnit 26 år og 18 dage.

Danmark har den syvendeyngste trup af de 32 nationer med en gennemsnitsalder på lige over 27 år.

Hos trænerne er der også en særdeles rutineret herre med. Uruguays landstræner, Oscar Tabarez, er nemlig med sine 71 år den næstældste landstræner nogensinde til VM - og han er 29 år ældre end Senegals landstræner Aliou Cisse, der er 42 år og dermed slutrundens yngste træner.

Kilde: FIFA og Telegraph

sara@bold.dk


Af Sara Margren
Mandag 6. december