Luk

Hjemmesejr gav Alaves vigtige point i bunden

| La Liga | 0 kommentarer

Infoboks

Alaves - Elche 1-0
La Liga
47' 1-0 Mamadou Loum Ndiaye

Alaves sad på spil og chancer i deres 1-0-sejr over Elche i La Liga, men var alligevel tæt på at indkassere en udlignende scoring få minutter før tid, inden VAR kom til undsætning.

Alaves skulle tirsdag aften op imod Elche i bunden af La Liga, i en kamp hvor begge skulle bruge point til at tage tiltrængte skridt væk fra bunden af rækken.

Værterne kom bedst fra start, og kunne være kommet foran i første halvdel af første halvleg.

Efter 18 minutters spil indkasserede Ximo Navarro en advarsel, da han fældede Elches Thomas Pino, som ellers havde god mulighed for at spille sig igennem til en stor chance. Det efterfølgende frispark gik direkte i muren.

Det var Alaves der sad på mest af spillet, mens chancerne i begge ender lod vente på sig. De få gange der blev afsluttet, manglede der som regel skarphed.

Kort før tid var Alaves lige ved at bringe sig i front ad to omgange, da først Ximo Navarro kunne have headet holdet i front fra tæt hold, og sidenhen Pere Pons kunne have sat bolden fladt i mål på riposten.

Stillingen forblev dog 0-0 ved pausefløjtet.

Hurtigt mål efter pausen

Det ændrede sig med det samme i anden halvleg, og det var hjemmeholdet, som omsatte det momentum de havde haft i første halvleg.

På halvlegens første hjørnespark blev et indlæg forlænget til Mamadou Ndiaye, som få meter fra mål kunne brage bolden i mål.

Målet faldt minuttet efter en stor chance til Joselu, hvor det kun var en vågen Kiko Casilla, der afværgede målet fra værterne.

Det så længe ud til at være den afgørende scoring for hjemmeholdet, men gæsterne ville det anderledes, og med 10 minutter igen så det ud til, at gæsterne fra Elche udlignet på højst akrobatisk vis.

Et trickfrispark blev slået ind i feltet af Lucas Boye, og efter en afretning fra Alaves endte den hos Guido Carrillo, som med et højt saksespark fik studset bolden i mål.

VAR-gennemsynet trak dog målet tilbage, og Alaves, som havde siddet klart på spil og chancer, slap med skrækken.

Det betød, at Alaves kunne trække sig sejrrigt fra opgøret med 1-0, og det betyder at klubben ligger nummer 16 med ni point for 10 kampe.


Af Cillian Murphy
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december