Luk

Hjulmand: 10 gange bedre bane i Moldova

| International | 61 kommentarer

Infoboks

FC København - PAOK
Europa Conference League Gruppe F (21/10)
Oddset 2,10 3,35 3,65
bet365 2,05 3,40 3,50

Landstræner Kasper Hjulmand var bestemt ikke tilfreds med græsset i Parken. Banen i Moldova var ti gange bedre til sammenligning. 

Det blev intet festfyrværkeri på banen, da Danmark tirsdag aften sikrede billetten til næste års VM-slutrunde. 

En del af forklaringen skal måske findes i Parkens græstæppe, der efter kampen fik kritik af målmand Kasper Schmeichel.

En kritik som landstræner Kasper Hjulmand deler. Det fortalte han ved en presseseance onsdag hos DBU.

- Katastrofe bruger jeg aldrig om fodbold, for det er noget, der foregår andre steder i verden, men det var simpelthen for dårligt. Det er så meget for dårligt, at vi skal spille på et stadion i oktober måned, hvor der egentlig har været okay forhold.

- Vi spillede på en bane i Moldova, der er ti gange bedre end vores. Det er bare for dårligt. Det påvirker vores spil, så jeg synes, det er for dårligt, at vi bliver præsenteret for sådan et græstæppe. Jeg ville ikke have sagt det, hvis vi havde tabt.

- Jeg gik også inden kampen og tænkte: ”Jeg håber, vi vinder, så vi kan få lov at udtrykke det”. Kasper (Schmeichel, red.) sagde det også efter kampen. Havde vi ikke vundet, havde det bare lydt som en dårlig undskyldning.

- Jeg synes, det er for dårligt. Det er ærgerligt. Det er ærgerligt for alle, for spillet bliver derefter. Det er vigtigt, at man har en god bane, hvor bolden kan 'gå', fortæller landstræneren.

Hjulmand er ikke i tvivl om, at det også ødelægger lidt af spillet for landsholdet, der dermed får sværere ved at underholde publikum.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at vi har et landshold, der spiller god fodbold, og det første man tænker, når man kommer ind i Parken er, hvad er det her for en pløjemark. Spillet bliver derefter. Det er svært at få tempo i spillet.

- Det er bare ærgerligt, når vi lige har været i Moldova, der har en bane, der er klasser bedre. Jeg håber, der kommer en løsning på det. Jeg håber, at når vi kommer hjem og spiller i Parken, så er det et rigtigt godt græstæppe.

Han opfordrer derfor til, at man i fremtiden vil tage underlaget mere alvorligt i fodbold, så Danmark kan få forhold, der kan måle sig med de nærmeste konkurrenter.

- Jeg håber på, at fremtiden byder på, at vi tager græs alvorligt. Jeg har sagt det i så lang tid. Når jeg tager rundt og ser på Superligaen, så er stadionbanerne en ting. De er faktisk ved at komme i en stand, hvor det er acceptabelt, og hvor der er kommet nogle retningslinjer for, hvordan det skal være.

- Når jeg så ser træningsfaciliteter, så ser vi Superligaklubber, der har dårlige træningsbetingelser, for de har en dårlig bane at træne på, i forhold til de lande vi sammenligner os med.

- Vi skal tage græs alvorligt. Vi skal have specialister i græs. Jeg elsker at omgås greenkeepers, der ved hvad de vil have. Det er vigtigt, at klubberne investerer i det. Banen er noget helt ’basic’ at investere i. Det er vigtigere end lounges i min verden, lyder det fra Kasper Hjulmand. 

B.T. har efterfølgende forholdt kommunikationschef hos FC København, Jes Mortensen, til kritikken.

Han påpeger, at der har været EM-slutrunde, FCK-kampe, en koncert, landskampe og træninger, der slider på græsset. Samtidigt har FCK har internationale eksperter til at kigge på banen, og københavnerne følger deres anbefalinger.

- Deres konklusion var, at i et klima som det danske og med det aktivitetsniveau, der er i Parken, med eksempelvis krav om træning på banen for udeholdet, så rammer vi det niveau, man kan forvente. Det er DBU også bekendt med, og de er løbende inddraget i det, siger Jes Mortensen til B.T.

Næste landskamp i Parken er den 12. november mod Færøerne.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Andreas Roesen

61 kommentarer

TAG 15:49          
Det er en skændsel. Vi er så hurtige til at svine baner til i udlandet, men vores nationalplæne er en pløjemark. Ironisk, at en plæne på en pløjemark i Herning er væsentligt flottere end den.
Mineturtle 15:50          
FCM vs FCK
Mitch Connor 15:50          
Folk undervurderer generelt betydningen af en god bane, og det kommer ofte til at lyde som en dårlig undskyldning. Men banens tilstand er ofte forskellen på, om du kan tage bolden med videre på din førstegangsberøring eller ej.

Ultimativt betyder det, at du skal bruge 0,5-1 sekund ekstra, hver gang du modtager bolden, og det kommer bestemt ikke tekniske spillere til gode. Modstanderne får bedre organisation på, din oppasser kommer tættere på dig, og flere tilfældigheder opstår.

Enhver, der har spillet fodbold, ved, hvor frustrerende det kan være, at man ikke kan regne med boldens bane.
SotD 15:52          
Jeg synes faktisk også det var ret tydeligt at se. Første halvleg i Moldova var noget af det hurtigste, mest præcise og mest energiske fodbold jeg kan mindes at have set i meget lang tid.
LosMillonarios 15:58          
Pga Minds of 99 koncerten?
KiksetIndspark 16:01          
Så må landskampene jo til at spilles et andet sted, hvor banen er bedre. Det et trods alt vigtigere end at få flere tilskuere ind. Over tid har FCK jo vist, at det dur de ikke til.
puting kuneho 16:14          
Det var da også det eneste der var i top stand på zimbru stadion i Moldova :). Selvfølgelig også det vigtigste for spillerne :).
Tirsdag 19. oktober
Mandag 18. oktober
FCM bekræfter: Brumado ude i flere uger
17:18
Medie: Dortmund også i køen til Onuachu
17:18
AaB ramte ikke niveauet: Blev en slåskamp
17:16
Hjulmand: Olsen har måske gjort mest for DK
17:14
FC Midtjylland - Kontinental kløverbekæmpelse
17:14
Hjulmand med nyt: FIFA er langt med VM-ide
17:13
FC Midtjylland - Kontinental kløverbekæmpelse
17:12
Medie: FC København jagter Barcelona-kant
17:12
Hyben har sin berettigelse!
17:11
FC Midtjylland - Kontinental kløverbekæmpelse
17:10
PL-klubber stækker Newcastle: City er neutral
17:10
PL-klubber stækker Newcastle: City er neutral
17:07
Medie: FC København jagter Barcelona-kant
17:06
Hjulmand med nyt: FIFA er langt med VM-ide
17:05
FCM bekræfter: Brumado ude i flere uger
17:05
Tidligere AaB-bomber ophæver sin kontrakt
17:03
LIVERPOOL F.C.
16:59
Hjulmand med nyt: FIFA er langt med VM-ide
16:58
Esbjerg fB - Savner en målmand...
16:56
Hyben har sin berettigelse!
16:55
FCM bekræfter: Brumado ude i flere uger
16:53
PL-klubber stækker Newcastle: City er neutral
16:53
FCM bekræfter: Brumado ude i flere uger
16:52
Hjulmand med nyt: FIFA er langt med VM-ide
16:52
PL-klubber stækker Newcastle: City er neutral
16:51