Luk

Hjulmand: Blev mindet om det vigtigste i livet

| EM | 0 kommentarer

Infoboks

Danmark - Finland 0-1
EM Gruppe B
60' 0-1 Joel Pohjanpalo
74' 0-1 Pierre-Emile Højbjerg

Kasper Hjulmand var tydeligt berørt af lørdagens hændelse med Christian Eriksen, der under kampen mod Finland måtte på hospitalet. Han roser sit landshold stort.

Det var en dyster start på EM, da Danmark lørdag tog imod Finland i et forventningsfyldt Parken.

En sort skygge kastede sig over nationalstadionet, da landsholdsstjernen Christian Eriksen ud af det blå faldt til jorden, inden han fik førstehjælp og derefter blev kørt på hospitalet lige før pausen i kampen.

Efter en afbrydelse på godt to timer blev kampen genoptaget, og her trak finnerne sig sejrsrigt ud af opgøret.

Efter kampen satte landstræner Kasper Hjulmand ord på en aften, hvor fodbolden blev sat i anden række, mens sammenholdet i den danske landsholdslejr brød frem.

- Først og fremmest vil jeg gerne undskylde, hvis jeg bliver lidt følsom her. Men det var en meget, meget hård aften, hvor vi alle blev mindet om, hvad det vigtigste i livet er, indledte Hjulmand og tilføjede:

- Det er meningsfyldte relationer. Det er mennesker, vi har tæt på os. Det er familie og venner. Og her har vi en gruppe, jeg ikke kan rose nok.

- Jeg kan ikke være mere stolt over den gruppe af mennesker, som passer godt på hinanden og i denne tid, hvor vi har en af vores kære, der ligger og kæmper.

- Den måde, som spillerne samledes inde i omklædningsrummet og talte sammen om, hvordan de havde det, og turde at vise følelser, fremhævede han og fortalte om beslutningen om at fortsætte kampen i stedet for at spille søndag klokken 12.00.

Kasper Hjulmand fortalte desuden, at landsholdsspillerne får krisehjælp til at komme sig ovenpå lørdagens oplevelse.

- Det foregår altid, uanset hvor sådan en ting sker henne, så vil der være mulighed for krisehjælp, samtaler og så videre. Vi samler godt op på det i aften og bruger de næste par dage på at bearbejde, så godt vi overhovedet kan, og det er der selvfølgelig professionelle, der er en del af, fortalte landstræneren og tilføjede:

- Samtidig er vi så tætte sammen, at vi håndterer det på den måde, som... og det er meget vigtigt, at hver enkelt får det håndteret og bearbejdet så godt, som vi overhovedet kan, og der er selvfølgelig professionelle omkring os til at hjælpe.

Danmarks næste kamp ved EM er mod Belgien den 17. juni.


Af Jonas Dalgård
Søndag 25. juli
Lørdag 24. juli