Luk

Hjulmand får spillerne uge før VM: Må rette ind

| VM | 2 kommentarer

Infoboks

Danmark - Færøerne
VM Kvalifikation UEFA Gruppe F (12/11)
Oddset 1,05 12,00 35,00

Landstræner Kasper Hjulmand bekræfter, at han først får spillerne til rådighed en uge før, at VM 2022 sparkes i gang.,

Tirsdag skrev det franske medie L'Equipe, at de var kommet i besiddelse af fortrolige dokumenter fra UEFA, der viste, at klubberne først skal frigive spillerne en uge før, at næste års VM-slutrunde sparkes i gang.

De oplysninger har landstræner Kasper Hjulmand også fået, fortalte han ved en presseseance onsdag.

- Ja. Det tror jeg er rigtigt. Vi snakker om den 14. til den 21. eller noget i den stil, fortæller han med henvisning til, at spillerne frigives den 14. november, mens VM sparkes i gang den 21. november.

Med andre ord kan der afvikles klubkampe helt frem til den 14. november 2022. 

Dermed får landsholdene blot en uge til at forberede sig sammen, hvilket er markant kortere end de tre uger, som tilfældet var ved EM senest. 

Det er Kasper Hjulmand ikke tilfreds med, og han appellerer til, at man snart får sat fokus på spillernes helbred i en tid, hvor der konstant presses flere kampe ind i programmet.

- Hvad er acceptabelt efterhånden i den her pressede kalender? Det er jo ikke acceptabelt, hvis vi skal sætte et hold sammen, der skal forberede sig ordentligt. 

- Vi må tage det, der er. Når jeg får nogle betingelser, så kan jeg ikke lave dem om. Så må jeg rette mig ind efter de betingelser og fokusere på, hvordan jeg får det bedst mulige ud af det, der er givet til mig. Lige meget hvor meget jeg råber og skriger, så får jeg nok ikke en uge mere. 

- Jeg er bekymret for spillernes ve og vel. Vi har haft nogle slutrunder, hvis vi kigger tilbage i tiden, der har ligget på nogle tidspunkter, hvor spillerne ikke har været i god nok forfatning. Der er blevet drevet rovdrift på dem i længere tid, så de bliver skadet under slutrunderne. Vi vil gerne se vores bedste spillere på deres bedste sted.

- Jeg er bekymret på spillernes vegne, når jeg kigger frem, i forhold til hvor lidt de beslutninger, der bliver truffet, tager hånd om spillernes bedste. Det er også derfor, når vi har været samlet, at jeg har gjort meget ud af at fortælle, hvordan vi samarbejder med klubberne om, at vi og jeg også har truffet beslutninger, hvor vi prøver at passe på spillerne. 

- De kan ikke bare blive ved. De er ikke maskiner, de er mennesker. Det er på et tidspunkt af året, hvor vi er midt i et presset kampprogram. Vi må få det bedste ud af det, men det er også derfor, jeg siger, at en del af forberedelsen starter, når vi mødes igen. Hvert minut, vi er sammen, tæller meget, fortæller landstræneren. 

Er I blevet taget med på råd om beslutningen?

- Det får vi bare besked på, at det er sådan, det er, sagde Kasper Hjulmand. 

Der er VM-finale den 18. december 2022.


Af Andreas Roesen
Lørdag 23. oktober
Fredag 22. oktober