Luk

Hjulmand fastslår: Wind er ikke førsteangriber

| VM | 29 kommentarer

Infoboks

Flere er begyndt at betragte Jonas Wind som Danmarks nye førsteangriber, men det er der ikke noget, der hedder, fastslår landstræner Kasper Hjulmand.

Jonas Wind fik i efteråret chancen på A-landsholdet, og den har den 22-årige FCK-angriber i den grad grebet.

Tre kasser har Wind noteret sig for i sine første fem landskampe, og han ligner dermed en angriber, vi kommer til at se meget mere til i rødt og hvidt.

Nogle har decideret udråbt Jonas Wind som ny førsteangriber på landsholdet, men det stempel får han ikke af Kasper Hjulmand.

- Det er der ikke noget, der hedder. Der er ikke nogen af de andre, der er hverken førsteangriber, midtbane eller forsvarer. Jeg er selvfølgelig rigtig glad for Jonas' indtræden på holdet, og kombineret med de andre typer på holdet har det været nogle fine kampe, siger Hjulmand.

Landstræneren sender i samme forbindelse stor ros i retning af de øvrige angribere i truppen.

- Jeg vil bare sige, at Kasper Dolberg i de første kampe, inden han blev skadet og fik corona, var fantastisk i de første to kampe i efteråret. Altså virkelig stærk. Det var meget, meget få centimeter i en fire-fem situation, der gjorde, at han ikke kom på scoringstavlen, men jeg ser på alle mulige andre ting også, og jeg tror virkelig meget på Dolberg.

- Vi har Andreas Cornelius, der gør det godt, når han er klar. Desværre er han ikke klar, men der er flere om buddet. Vi skal også huske, at både Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen egentlig er angribere. Jeg synes, der er mange om buddet, og vi kan veksle lidt i forhold til positionerne.

- Men Jonas har gjort det godt, og han har pyntet på relationerne. Det, som vi måske har manglet i nogle af kampene, har han bidraget med, siger Kasper Hjulmand.

Danmark møder søndag aften Moldova i VM-kvalifikationens andet opgør. Denne gang er det på hjemmebane i Herning.


Af Martin Schmidt

29 kommentarer

Skybot 07:19          
Jeg glæder mig til at vi taber 7-3 og alle Hjulmand lovers siger: Jamen vi spillede jo super underholdede. Det handler om at have det sjovt. Ikke at vinde kampe.
RFCFAN 07:25          
Gætter på du ikke er dansker hvis du ligefrem glæder dig til at landsholdet taber?...
Skybot 07:30          
Jeg er 100% dansk. Det var måske forkert ordvalg af mig. Jeg håber Danmark vinder EM, men jeg er bare ikke fan af Hjulmand.
claush24 07:48          
Hvad bygger du helt præcist det at Danmark skulle tabe 7-3 på?
I de første 9 kampe under Hjulmand har vi spillet til nul 6 gange. For at sætte det i perspektiv så brugte Hareide 16 kampe på 6 clean sheets
Jaws 07:55          
Ingen dansk landstræner har fået så stærk en start i jobbet. Og i modsætning til de fleste af sine forgængere, har Hjulmand allerede i fire betydende kampe mødt top ti hold (inkl nr 1 på verdensranglisten). Han har næsten 1:1 gentaget det udebaneresultat mod England, der satte gang i den største periode i dansk fodbold.

Det er helt fair, hvis nogle er meget emotionelle og har svært ved at komme videre fra bruddet med Hareide. Det er også helt fair, hvis nogle af den ene eller den anden årsag ikke har været begejstret for Hjulmand tidligere. Men hvis man lægger den slags på hylden og reelt vurderer hans arbejde med landsholdet, så skal man virkelig insistere på negativitet, hvis man ikke er imponeret og optimistisk.
Skybot 07:57          
Jeg ville bare stadig hellere have Hareide som træner. På trods af at han er gammel Brøndby mand. Kan du finde ud af hvad du synes som Brøndby fan? Kan du f.eks godt lide Niels frederiksens stil med kontra spil aal the way.?
Til Claus
bruger 189120 08:00          
Jeg er på ingen måde imod Åge Hareide, og har faktisk tit forsvaret ham når jeg har talt fodbold med andre.
Men når det er sagt, så kan jeg i min vildeste fantasi ikke se hvad Hjulmand skulle have gjort galt? Resultaterne har været der, selv mod store nationer, og jeg synes ikke han spiller "kedeligere" end Åge, og det er som regel de to punkter der snakkes om. Når jeg hører interviews med ham, synes jeg faktisk hans meninger om spillet giver meget god mening.
Jeg har aldrig været fan af den her enten er man for eller imod en af de to trænere. Det må være på banen succes eller fiasko måles, og der må jeg igen sige at jeg ikke kan se hvad han har gjort galt. Du må have et stort horn i siden på ham Skybot, hvis du ligefrem bare sidder og venter på han træder ved siden af eller de spiller en dårlig kamp :-)
Torsdag 15. april