Luk

Hjulmand: Fik to muligheder at vælge imellem

| EM | 41 kommentarer

Infoboks

Danmark - Finland 0-1
EM Gruppe B
60' 0-1 Joel Pohjanpalo
74' 0-1 Pierre-Emile Højbjerg

Kasper Hjulmand fortæller på pressemødet efter kampen mod Finland, at Danmark havde to muligheder for at fortsætte kampen efter Christian Eriksens kollaps.

Der udspillede sig en trist situation i lørdagens EM-åbner mellem Danmark og Finland, da Danmarks stjernespiller Christian Eriksen kollapsede kort før pausen.

Kampen blev udsat i næsten to timer, og undervejs i afbrydelsen måtte de danske spillere vælge mellem at spille videre og genoptage kampen lørdag aften klokken 20.30 eller søndag formiddag klokken 12.

Det fortæller Kasper Hjulmand på pressemødet efter kampen.

- Vi besluttede for det første, at vi ikke ville gøre noget, før vi vidste, at Christian var ved bevidsthed og OK efter omstændighederne.

- Da vi fik to muligheder mellem at prøve at spille kampen færdig eller at møde op og spille i morgen klokken 12, der var det en enig gruppe, som sagde, at vi prøvede at gennemføre, siger Hjulmand.

Var der pres fra UEFA's side eller var det udelukkende et spillerønske?

- Nej, der var ikke pres på fra UEFA's side, at det skulle gøres i aften. Der blev linet de her to muligheder op, fordi Finland spiller den 16. og vi spiller den 17. Havde de spillet den 17., kunne vi have spillet en dag senere.

- Men det var totalt uoverskueligt for spillerne ikke at kunne sove i nat, og så skulle møde op og køre bussen ind og spille kampen. Det var mere uoverskueligt end at gå ind nu og helt ærligt få det overstået og få det lagt bag os.

- Det var det valg, som tiden gik med, og det var det valg, som spillerne tog sammen.

I hans indledende snak fortalte Hjulmand, hvordan hændelsen med Eriksen påvirkede holdet.

- Det er klart, at man ikke kan spille en fodboldkamp med sådanne følelser. Det forsøg, der blev gjort, det må jeg sige, det er utroligt, at de kunne gå ud og prøve at spille den halvleg og faktisk være det bedste hold.

- Jeg er selv rigtig rørt af det. Jeg har før selv været involveret i en situation, hvor vi var ved at miste en spiller på bane, og jeg kan selvfølgelig mærke, det betyder noget.

- Nu kan jeg også efterfølgende se, at spillerne rækker ud efter deres familier for lige at få FaceTimet og jeg fik selv et glimt af min egen familie. Det er sådan noget, sådan en situation gør, og der er ikke nogen tvivl om, at det er en tough aften.

- Alle tanker er hos Christian og hans familie. Han er en af de bedste spillere derude, og jeg kan sige, han er et endnu bedre mennesker, så alle tanker og positive energier går til ham.

Danmark endte med at tabe kampen 0-1. DBU har efterfølgende meddelt, at Christian Eriksen er stabil og vågen. Han er lige nu indlagt på Rigshospitalet.


Af Jonas Dalgård
Søndag 25. juli
Lørdag 24. juli