LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Hjulmand: Kan ikke forestille mig Hareide-exit

| EM | 14 kommentarer
Yussuf Poulsen om sin målfarlighed: Jeg har fokus på at komme tidligt i feltet
Yussuf Poulsen om landsholdets offensiv: Jeg skal ikke være den enlige angriber
Robertson sender et projektil i kassen for Skotland: Cypriotisk målmand uden chance
Fra ude i kulden til inde i varmen: Pierre Emile Højbjergs comeback til landsholdet
Det kan Real Madrid-fansene glæde sig til: Se Luka Jović med overlegent mål for Serbien
Hjulmand: Kan ikke forestille mig Hareide-exit
Foto: Anders Kjærbye / DBU Foto

Kasper Hjulmand arbejder slet ikke med et scenarie, hvor Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson stopper som landstrænere allerede nu eller på noget tidspunkt før EM næste år.

Landstræner Åge Hareide og assistenttræner Jon Dahl Tomasson får ikke forlænget deres kontrakter, der udløber til næste sommer.

I stedet har DBU allerede nu ansat Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst som erstatninger.

Fodbolddirektør Peter Møller afslørede ved onsdagens præsentation af de to nye trænere, at Hareide og Tomasson ikke enige med timingen.

Skulle det ske, at de to er så utilfredse, at de ligefrem beslutter at sige op, så skal DBU pludselig på arbejde igen, og Kasper Hjulmand vil formentlig blive indsat før tid.

Det scenarie arbejder Kasper Hjulmand dog ingenlunde med.

- Jeg kan ikke forestille mig det, og vi har ikke snakket om det. Det er det eneste rigtige at have de landstrænere, der er nu, og jeg kan slet ikke forestille mig, at det bliver et scenarie.

- Det er en fantastisk mulighed for spillere og trænere at gå gennem en kvalifikation og stå på hjemmebane i Parken med en mulighed for at lave resultater, siger Hjulmand.

Den kommende landstræner mener da heller ikke, at han er den rette til at være landstræner allerede nu.

- Der er én landstræner i Danmark, og det er Åge, og jeg vil gerne understrege, at jeg synes, det er det helt rigtige landstrænerpar, der er lige nu.

- Der er ingen, der kan gøre det bedre end de to i forhold til at løse den opgave, de allerede har startet op.

- Jeg skal nok få min tid, når det starter næste år – skal vi nok snakke meget mere sammen. I ser nok ikke så meget til mig det næste års tid, siger Hjulmand til den fremmødte presse.

Åge Hareide har endnu ikke udtalt sig om onsdagens begivenheder.

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

14 kommentarer

machomortensen 16:06          
De er dead men walking ...
hodja 16:11          
Hjulmand når at samle masser af nyttig viden og landstrænererfaring i sin kommende konsulentstilling.

Skulle Åge og Jon vælge at stoppe, har DBU for alvor en udfordring, da det i følge Hjulmand er for tidligt med ham på posten.

Nå, mon ikke der kan findes en vikar? Hvad laver Bretton-Meyer?
Vladivostok 16:12          
Ja I den grad dead men walking, de holder ikke længe, slet slet ikke erfaring nok til det her niveau
haraltidret 16:22          
Al erfaring viser at det ikke styrker et hold at have en træner der er på vej væk. Det giver uro både internt og eksternt. Og det øger presset på Hareide og Jon Dahl betragteligt, da ethvert skuffende resultat i den kommende tid vil afføde spørgsmålet om det ikke er tid til at effektuere det trænerskifte, der allerede er planlagt. Det giver kort sagt dårligere arbejdsbetingelser for både trænere og spillere, at vi nu har Hjulmand og Wieghorst lurende i periferien. Det havde ærligt talt været bedre hvis DBU havde ventet med denne offentliggørelse indtil kvalifikationen var overstået.
Lakris 16:28          
DBU skulle have foregrebet tingene og skiftet træner efter et VM, hvor Hareide kun fik forløst potentialet i én halvleg (mod Kroatien) - nej, uafgjort mod et reservespækket Frankrig der kunne nøjes med uafgjort, og som er notorisk dårlige til at motivere sig mod svagere modstand (tjek deres kvalifikation), er ikke imponerende.
irtysh 16:40          
Jmn. For katten da.
Åge og Jon har da netop imponeret. Er det ikke næsten 30 kampe uden nederlag? Og hva´ siger ranglisten?
De gør arbejdet færdig og takker sikkert af med høj cigarføring. Næste år.

Dead men walking??? Hold nu kæft.
julieogjonas 17:25          
Hareide og Jon Dahl er vel 2 helt forskellige steder i karrieren. Hareide i karrierens efterår og Jon i foråret el. sommeren.
Sidstnævnte må formodes at sende følere ud, og slå til hvis der viser sig noget spændende i løbet af de næste 13 - 14 måneder. Hvad vil DBU i så fald gøre? Fyre Harieide og tage de to kaniner ind?
Men man sige det er en frisk beslutning at hive en landstræner ind med minimal international erfaring, godt nok suppleret med en assistent med en spillernæssig karriere i udlandet, men til gengæld begrænset trænernæssig succes.
Med Hjulmands tilgang til fodbolden, skal alle spillere over 178 cm vel belave sig på et farvel til landsholdet? Måske der kan undtages 1 målmand og 1 eller 2 midterforsvarere?

Mht Møllers forklaring om tiden efter 2020, hvor man skal bygge videre på det Hareide/Jon har skabt, hvorfor er det så, at en udskiftning på trænerposten er så vigtig????

Timingen synes jeg ikke man kan indvende så meget imod, men der kan naturligvis opstå en situation, hvor motivationen fra de nuværende trænere kan dale, ligesom de efter hver landskamp, vil skulle forholde sig til spørgsmål om deres efterfølgere. Har DK nogensinde ligget højere på verdensranglisten? Man kam jo også spørge, hvad Hareide/Jon skulle have opnået for at få forlænget kontrakten.
Mandag 17. juni
Søndag 16. juni