Luk

Hjulmand kan planlægge nu: Tror jeg meget på

| VM | 6 kommentarer

Infoboks

Danmark - Østrig 1-0
VM Kvalifikation UEFA Gruppe F
53' 1-0 Joakim Mæhle

Landstræner Kasper Hjulmand glæder sig over, at han allerede kan planlægge 2022 nu. Han tror nemlig rigtigt meget på, at planlægning virker.

Danmark skal til VM i 2022. 

Det står klart, efter Joakim Mæhle sikrede en 1-0-sejr over Østrig tirsdag aften i et propfyldt Parken. 

Kvalifikationen kommer endda i hus to spillerunder før tid, hvilket betyder, at planlægningen af næste års slutrunde allerede kan begynde nu, selvom Færøerne og Skotland venter om en måned. 

Det glæder landstræner Kasper Hjulmand meget.

- Det er en fornøjelse. Jeg havde set for mig, at vi skulle til Skotland i sidste runde… Nu kan vi allerede i morgen (onsdag, red.) starte forberedelserne - primært på lejren i marts.

- Med det samme kan vi begynde at planlægge, og jeg tror jo sindssygt meget på planlægning. Vi kan begynde at planlægge alt, hvad vi gerne vil. Vi kan planlægge det her år 2022, så godt som vi overhovedet kan. Når vi møder ind i lejren næste gang, så vil vi snakke med spillerne om, hvordan vi hver især og som hold kan finde endnu flere procenter.

- Vi har lige stået i en EM-semifinale, og vi tager afsted (til VM, red.) for at vinde. Det kræver, at vi enkeltvis og som hold graver efter hver enkelt procent, vi kan finde. Vi har et år til at forberede os, og det vil vi gøre alt for. Det betyder meget. Det betyder, at vi kan begynde at forberede allerede i morgen (onsdag, red.), og det gør vi, fastslår Kasper Hjulmand. 

VM 2022 starter den 21. november og fortsætter frem til 18. december, hvor der er finale. 


Af Andreas Roesen

6 kommentarer

MilanoCop 11:16          
Jeg må erkende at jeg var ret lunken omkring ansættelsen af Hjulmand. Men det var mest af alt pga hele fadæsen omkring Åge Hariede, som jeg virkelig synes rykkede landsholdet positivt, og vel egentlig lagde fundamentet for det landshold vi ser i dag.

Når det så er sagt, så har Hjulmand indtil videre gjort alt rigtigt, og fortjener STOR ros for både spillestilen, og resultaterne under hans virke. Det er simpelthen en fornøjelse at følge drengene i disse tider, og som hold tror jeg aldrig at der har været så stor kvalitet på samtlige positioner, det samme kan siges om bænken og de spillere der står i periferien til landsholdet.

Personligt vil jeg selvfølgelig støtte landsholdet alt det jeg kan når VM står for døren. Men jeg håber virkelig, at vi melder afbud. Det der sker generelt i FIFA er rystede og ødelæggende for fodbolden, og strider imod hvad jeg betragter som kerne danske værdier. Det har været rigtig skidt i lang tid, men et VM i Qatar, om vinteren, hvor flere "arbejdere" lider under decideret frygtelige arbejdsforhold og levevilkår. Det ville være meget naivt at tro, at DBU har nosserne til at sige fra, men hold kæft hvor ville de have min fulde respekt og opbakning til et boykot.
hollie 11:37          
Det må regeringen stå for, det er dem der arbejder med politik på vores vegne. Men skal man så ikke også boykotte al handel og samarbejde med det meste af mellemøsten og store dele af asien og syd amerika? Ja jeg ved spørgsmålet angribes med whataboutism osv, men det er vel et relevant spørgsmål at stille? Jeg synes det er et forkasteligt sted at holde det, men
det skal dog ikke være idrætsudøverne der skal stå for en boycut. Deres job er at spille fodbold/ al anden sport og gøre nationen stolt. Amnesty er i øvrigt i mod en boykot.
jesper med bolden 12:54          
En evt. boykot må være op til hver enkelt fodoldfan: Hvis jeg ser det, støtter jeg det, hvis jeg ikke gør, stemmer jeg nej med fjernbetjeningen. At lade det være op til politikere, fodboldforbund eller de enkelte spillere er simpelthen for vattet - det er at fralægge sig ansvaret.
Seertal er alfa og omega i fodboldindustrien. Det er os fans, der betaler gildet, og i sidste ende er det os, der bestemmer (tænk bare tilbage på ESL). Mon ikke en del sponsorer, der betaler mammon for at blive eksponeret, vil stille nye krav fremover, hvis seertallet (og dermed eksponeringen) kun lever op til det halve af forventet?
Jeg selv ender i et eksistentielt etisk dilemma, når vinter-VM skydes i gang. Er mest stemt for at boykotte, men to ting taler imod:
1. At følge Danmarks drenge, naturligvis.
2. At følge Qatars kampe for at se, hvordan de vil fikse, at værtsnationen går videre fra gruppespillet. Måske får VAR en helt ny betydning? Verificated Altered Result, måske ...
Hvordan har I andre det?
casillas 14:08          
Det giver også tid til at prøve nye folk af. Bare fordi man ikke har en stor fortid på landsholdet kan man sagtens blive vigtig til en slutrunde, som Damsgård.

Jeg var selv stærkt kritisk over ansættelsen, da jeg syntes Åge leverede over hvad man kunne forvente med det materiale han havde. Men lidt mere erfaring hos nogle spillere, små justeringer af spillestilen og tilgangen til kampene, og så et par spillere der er eksploderet frem på landsholdet, har virkelig gjort en forskel. Og det kan vi jo også mærke i folkestemningen. Denne VM kval må få selv de værste kritikere til at lægge sig fladt ned for det her landshold.
Yetti 17:22          
Selvfølgelig skal holdet ikke selv beslutte at boykotte slutrunden. Det er jo ikke dem der driver udenrigspolitik eller har besluttet at placere slutrunden der. For den enkelte atlet er VM (indtil den bliver udvandet til hvert andet år) en kæmpe begivenhed og for nogle en once-in-a-lifetime-begivenhed og det skal de ikke snydes for blot fordi FIFA er styret af griskhed!
Politisk bør vi starte med at melde ud, at INGEN officielle medlemmer af regeringen vil være til stede, men lur mig om de kan lade være med at tage imod "gaven" af en tur til VM!
Lørdag 23. oktober
Fredag 22. oktober