Luk

Hjulmand: Man må leve med usaglig kritik

| EM | 41 kommentarer
Yussuf Poulsen om sin målfarlighed: Jeg har fokus på at komme tidligt i feltet
Yussuf Poulsen om landsholdets offensiv: Jeg skal ikke være den enlige angriber
Robertson sender et projektil i kassen for Skotland: Cypriotisk målmand uden chance
Fra ude i kulden til inde i varmen: Pierre Emile Højbjergs comeback til landsholdet
Det kan Real Madrid-fansene glæde sig til: Se Luka Jović med overlegent mål for Serbien
Hjulmand: Man må leve med usaglig kritik
Foto: Anders Kjærbye / DBU Foto

Kasper Hjulmand er forberedt på, at han i embedet som landstræner kan blive udsat for voldsom kritik – saglig og usaglig.

Når Kasper Hjulmand indtræder som landstræner til næste sommer, stikker han samtidig hovedet ind i et hvepsebo, hvor alle har en mening til chefens gøren og laden.

Landsholdet har altid været voldsomt omdiskuteret – både i medierne, hjemme foran flimmerkassen og nede på den lokale over en kold fra kassen.

Dermed kan Hjulmand formentlig også se frem til at agere skydeskive, hvis landsholdet ikke præsterer, som folket vil have – og det har han forberedt sig på.

- Selvfølgelig har det været en del af mine overvejelser, siger den kommende landstræner.

- Jeg har altid sagt, at fodbold er for folket, og jeg har altid sagt, at det er det, der gør fodbold specielt.

- Det er fedt, at der fem og en halv millioner landstrænere, og at man kan diskutere tingene. Det er derfor, fodbolden lever.

- Det kan være hårdt, og der kan være masser af saglig og usaglig kritik, men det er sådan, det er, siger Kasper Hjulmand.

En udfordring

Kasper Hjulmand skal samtidig forlade tilværelsen som klubtræner og får altså nu kun lov at arbejde med sit hold i nogle få samlinger i løbet af et år.

- Det er en proces, hvor jeg har gennemgået alle mulige scenarier og vurderet, om det nu også er det rigtige, siger Hjulmand.

- Fodboldmæssigt er det sværere på den måde, at man har ganske få træninger til at skabe noget af det, man står for som fodboldhåndværker.

- Jeg har været træner i 21 år, og det her er et brud på min hidtidige måde at arbejde på, og det bliver enormt spændende at udforske. Det er noget andet, og det er en udfordring, siger Hjulmand.

Skal suge luft ind

Den 47-årige træner overtager først landsholdet næste sommer, og indtil da har han tænkt sig at forlade rampelyset.

- Jeg skal forberede mig bedst muligt på en ny måde at arbejde på. Det er meget sjældent, at man får så lang en indkøringstid til et job.

- Jeg skal bruge det på at gøre mig tanker om, hvordan jeg skal arbejde. Jeg skal søge inspiration hos kolleger, som har været landstrænere, og så skal jeg suge luft ind.

- Det gør ikke noget at være lidt væk fra det og gøre ting, man ikke gør, når man er i job, siger Hjulmand.

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

41 kommentarer

morf1307 09:28          
"Jeg skal bruge det på, at gøre mig tanker om. hvordan jeg skal arbejde. Jeg skal søge inspiration hos kolleger, som har været landstræner".
DBU (Peter Møller) har ansat en landstræner, der ved ansættelsen ikke ved hvordan han skal arbejde!!! Han er dog ærlig omkring hans manglende kendskab til international fodbold ved at udtale, at han vil søge hjælp hos tidligere landstrænere?
tbear 09:54          
Altså han vil bruge over et år på at forberede sig bedre - og inden han begynder at få løn. Det er da lidt svært at klage over. Man kan vel altid være mere forberedt :)
bruger 155832 10:08          
Han er ansat på en konsulent kontrakt indtil ansættelsen, og får derfor løn for at forberede sig
Jaws 10:10          
Yes, yes morfi. Meget sjovt. Men jo også allerede eksempel på den usaglige kritik som selv som joke kan misforstås og brede sig som ringe i slammet. Hvis Åge stoppede nu, ville Hjulmand selvfølgelig være klar. Og når situationen er som den er, så er det der det mest saglige svar han kan give.
Hjulmand er rigeligt klar til at overtage posten.
Aussie 10:14          
Når det kommer til kritik er det blot vigtigt for Hjulmand at huske at han ikke længere arbejder i et beskyttet værksted! Der vil altid være pres på og krav om sejre og kvalifikation til slutrunder! Spillestil er vigtig for de danske fans, men de vil ikke høre undskyldninger og forklaringer indhyldet i termer som "projekt", "proces" etc. når vi har tabt kampe... Der er ingen stilpoints i fodbold!

Kommuniker åbent og tag fuldt ejerskab over både sejre og nederlag, så skal det nok gå fint!
Geddar 10:17          
Du synes ikke han har haft resultaterne med sig hos Nordsjælland, eller....?
Torsdag 18. juli