Luk

Hjulmand om Eriksen som 6'er: Kan godt ske

| VM | 38 kommentarer

Infoboks

Israel - Danmark
VM Kvalifikation UEFA Gruppe F (25/03)
Oddset 4,70 3,40 1,72

Kasper Hjulmand kan godt se Christian Eriksen udvikle sig til at spille 6'er på sigt, men på den korte bane har Eriksen brug for offensiv frihed, mener landstræneren.

Christian Eriksen slog aldrig for alvor igennem som 10'er i Inter, men på det seneste har den danske landsholdsstjerne fået en del spilletid i en mere tilbagetrukket rolle på den centrale midtbane.

Han er sågar blevet afprøvet på 6'er positionen, og Kasper Hjulmand vil ikke afvise, at Eriksen på sigt kan komme til at spille den position på landsholdet.

Det siger landstræneren til en virtuel fanaften arrangeret af DBU.

- Det kunne jeg godt se, men ikke lige nu. Jeg synes stadigvæk, at Christian har rigtig mange offensive kvaliteter, og vi arbejder selvfølgelig med at få Christians bedste kvaliteter frem i holdet, siger Hjulmand.

Landstræneren pointerer samtidig, at Christian Eriksen ikke nødvendigvis blev testet på den klassiske 6'er-position.

- Jeg tror, den slags 6'er, som han blev prøvet lidt af på i Inter, var på samme måde, som Conte gjorde med Pirlo. Det er lige foran en trebacklinje, og det er lidt anderledes, end hvis man spiller 6'er foran en firebacklinje.

- Hvis man er 6'er foran en fireback, skal man have flere defensive pligter. Man skal løbe forbi og forsvare på siden af midtstopperne engang imellem, og man skal spille midtstopper, når midtstopperne er ude i siderne.

- Den måde, som Conte har gjort det med Christian, og som han også gjorde med Pirlo, er, at han har tre stoppere bag sig, så han ligesom kan blive i midten. Derudover har man to centrale spillere på siden af én, så man er pakket rigtig godt ind til ligesom at stå og spille spillet og udnytte sine pasninger. 

- Det kunne godt være, at Christian kan havne der på et tidspunkt, siger Hjulmand.

Bedst når han er involveret

Kasper Hjulmand sendte generelt stor ros i retning af Christian Eriksen, og landstræneren mener, at Eriksen historisk har spillet bedst, når han har været mest muligt involveret i spillet.

- Han er en fantastisk spiller, som opfatter rummene meget fantastisk. Jeg ville ønske, jeg kunne vise nogle billeder fra efteråret, i forhold til hvordan han altid har en evne til at være længst væk fra alle spillere, siger landstræneren og fortsætter:

- Samtidig bruger han sit højreben og venstreben til afleveringer, og jeg tror, at jo mere afleverende og involveret Christian er i spillet, jo bedre er han. Så selvom man ser ham som sådan en 10'er helt oppe bag angriberne, en afslutter, eksplosiv og så videre, så er det sådan, at der hvor Christian har været bedst, er han meget involveret i spillet.

- Jeg kan godt se, at han på et tidspunkt bliver lidt mere holdende og kan udtrykke sig mere med afleveringer end med de faktisk mange meter, han løber i hver kamp. Han er én af vores mest løbende spillere overhovedet. Han er en af de spillere i Italien og i Europa, som løber allermest.

- Jeg kunne godt se ham havne som 6'er på et tidspunkt, men lige nu og også i de seneste kampe for Inter er han blevet brugt med som en spiller, der også involverer sig i angrebene. Den frihed synes jeg, at han skal have lige nu, men måske på lidt længere sigt kunne han let blive et omdrejningspunkt midt på banen, siger Kasper Hjulmand.

29-årige Christian Eriksen har hidtil optrådt 103 gange for det danske A-landshold med 36 scoringer til følge.


Af Martin Schmidt

38 kommentarer

ShevaCrespo 21:04          
Venligst lad være med at eksperimentere med landsholdsspillernes pladser.

Du er ikke en dygtig træner. Så drop det.

Vi kan godt huske, hvordan det gik med Robert Skov.
Cerezo 21:15          
"Den måde Conte gjorde det med Pirlo". Ud fra det citat får man nærmest indtrykket at det var Contes opfindelse at flytte Pirlo ned som regista. Men det var vel allerede i Brescia at Carlo Mazzone lavede dette genidrag for at kunne få plads til både Pirlo og Baggio som trequartista (vild midtbane for en klub af Brescias størrelse) og Pirlo spillede vel også nogenlunde den plads under sine mange år i Milan.

OT: For at det skulle give mening at flytte Eriksen længere tilbage på banen på landsholdet ville det vel kræve at vi havde en oplagt afløser til at spille 10´er og den spiller kan jeg altså ikke lige umiddelbart få øje på.
#GlazersOut 21:18          
Bring back Åge for satan
Crusader 21:34          
OT: For at det skulle give mening at flytte Eriksen længere tilbage på banen på landsholdet ville det vel kræve at vi havde en oplagt afløser til at spille 10´er og den spiller kan jeg altså ikke lige umiddelbart få øje på.
Nah, ikke nødvendigvis. Inter spiller f.eks. ikke med en decideret 10´er.

Hvis vi har andre kreative spillere på banen, som en Damsgaard eller Mathias Jensen, kan vi godt leve uden en 10´er.
Facchetti 21:43          
Når man som landsholdet ingen gode angribere har, så ville det være tåbeligt at flytte den måske mest målfarlige spiller længere væk fra målet.

Og så lige en vigtig Update til alle jer, der ikke følger italiensk fodbold så tæt; Eriksen spiller ikke 6’er i Inter. Han blev prøvet af som det i én kamp. Siden har han spillet 8’er, som han også både gjorde i Ajax og Tottenham til tider.
grumblesnake 21:56          
@ShevaCrespo
undtagen en enkelt kamp gjorde Skov det glimrende som venstrebach. Men jeg har også en fornemmelse af at din holdning mest handler om hans forbindelse til Nordsjælland.

Fordi man som landstræner (specielt i den her tid) har meget lidt tid til at implementere nye ideer, er det kun logisk at se på hvordan man bedst harmoniserer den måde spillerne spiller i deres respektive klubber med deres rolle på landsholdet.
For mig at set er det netop dårligt trænerarbejde ikke at være taktisk fleksibel med henblik på at få det meste ud af spillerne. Men han siger jo ikke andet end at det er en mulighed.
Simonsen7 22:11          
Egentlig vildt at mange stadig vil foretrække at hade Hjulmand efter den start han har fået. Hareide skaffede points på kontoen, men til gengæld spillede landsholdet ensformigt og forudsigeligt. Puljekampene i VM-slutrunden var tåkrummende. Hjulmand har fortsat pointhøsten, samtidig med at man hurtigt fornemmede at der også skulle spilles bold.

I denne artikel sagde Hjulmand tydeligt at det IKKE er hans plan at spille med Eriksen som 6’er, men afhængigt af Eriksens udvikling i Italien, vil det være dumt helt at udelukke det på længere sigt.
Mandag 1. marts
Søndag 28. februar