Luk

Hjulmand om Jesper H: Skaber det rette miljø

| VM | 6 kommentarer

Infoboks

Danmark - Færøerne
VM Kvalifikation UEFA Gruppe F (12/11)
Oddset 1,05 12,00 35,00

Jesper Hansen er udtaget til landsholdet, og det er blandt andet, fordi han skaber det rette miljø i keepergruppen, lyder det fra landstræner Kasper Hjulmand.

Det danske landshold er så godt som sikret en kvalifikation til næste års VM-slutrunde. 

Derfor kunne det komme på tale at eksperimentere lidt truppen og prøve nogle nye ting af. Et forslag som landstræner Kasper Hjulmand ikke var helt afvisende overfor, så længe man også havde verdensranglisten og dermed seedningen til VM for øje. 

Et sted, hvor man kunne give en ung spiller chancen, er på målmandsposten, hvor Jesper Hansen er udtaget som tredjevalg, da Jonas Lössl fortsat er skadet. 

Her står unge målmænd som Peter Vindahl i AZ, Oliver Christensen i Hertha Berlin og Mads Hermansen i Brøndby på spring, men de må fortsat væbne sig med tålmodighed.

I hvert fald er Kasper Hjulmand ikke klar til at lade de unge keepere være en del af A-landsholdet til kvalifikationskampene mod Moldova og Østrig i oktober.

- Det er et meget relevant og godt spørgsmål. Jeg er meget fokuseret på, at de her to kampe skal vi eksekvere på højest mulige niveau. Vi har en keepergruppe, som kender hinanden, arbejder godt sammen og ved, hvordan vi gerne vil arbejde til dagligt. Det miljø, de skaber for hinanden og for Kasper, er ekstremt vigtigt lige nu.

- Det er klart, at de næste vi kigger på kunne være Peter Vindahl, der nu har spillet fem kampe for AZ. Han lukkede 11 mål ind i de fire første kampe, men havde så et clean sheet nu her. Der er Oliver (Christensen, red.), der sidder på bænken og Mads i Brøndby.

- Så der er nogle unge målmand, som vi måske godt kunne tænke os at få ind på et tidspunkt. Lige nu og her er det vigtigste, at vi har den gruppe med de tre keepere, der nemt kan falde ind og i hak med hinanden, for vi skal vinde de her to kampe, forklarer Kasper Hjulmand. 

Kampen mod Moldova spilles den 9. oktober på udebane, mens Østrig er gæster i Parken tre dage senere. 


Af Andreas Roesen
Søndag 24. oktober